El terra vermellós de Mart, vist d’aprop.

Aquesta imatge ens mostra una visió microscòpica del fi material de la superfície del planeta Mart, situat en la punta de la pala del braç robòtic (RAC) del lànder Phoenix i fotografiat el passat dia 20 de juny, 26é dia d’estada en el planeta vermell.

Els científics responsables del RAC, van prendre aquesta imatge amb una resolució de 30 microns, gràcies a que el RAC va situar la punta de la seva pala a només 11 mil·límetres de la càmera, centrada a manera de macrofocus.

La imatge ens mostra les partícules del sòl roig, recollides en la mostra anomenada “Rosy Red”, dins de la rasa “Snow White”en l’àrea anomenada “Wonderland”. Una part de la mostra de “Rosy Red”, és repartirà en el Microscopi Òptic de la Phoneix, per què una vegada humida pugui fer el corresponent anàlisi.

El RAC proporciona la seva pròpia il·luminació, d’aquesta manera el color de les imatges ens mostra tal com el veuríem a la Terra i no amb el color real de la superfície marciana.

phoenix11.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Octubre 17, 2008 4:41 pm

    […] 4 Juliol 2008. El terra vemellós de Mart, vist d’aprop.  […]

Deixa un comentari