El SOHO descobreix el 1500é cometa.

El vehicle espacial SOHO, acaba de descobrir el seu 1500é cometa, fent d’aquesta manera el màxim descobridor de cometes de tota l’història. A més, cal tenir en compte, que estava dissenyat en un pricipi per estudiar la física solar.

La descoberta del SOHO, la va fer el passat 25 de juny. Aquesta sonda, té una gran avantatge per sobre de tots els instruments científics, ja questà localitzada entre el Sol i la Terra, per tan té una visió privilegiada, que no disposen els observadors de la Terra.

Aproximadament un 85% de les descobertes del SOHO, són els fragemtns d’alguna part d’un cometa que s’ha trencat en algun viatge entorn al Sol, durant els últimes segles. Aquests fragements és coneixen com el grup de Kreutz i passen a 1,5 milions de quilòmetres aproximadament de la superfície solar.

En aquesta proximitat, la majoria de fragments és destrueixen, senzillament en evaporar-se per la temible radiació del Sol. Aquestes imatges han estat captades, per el Coronògraf Espectromètric de Gran Camp (LASCO), un dels 12 instruments que porta bord la SOHO.

Naturalment, el LASCO no detecta aquests objectes automaticàment, si no que d’això s’encarrega un equip de voluntaris altament especialitzats, una vegada arriba a la informació a la Terra, es distribueix en 15 minuts per Internetper que és pugui fer l’anàlisi.

Entusiastes de tot el món, observen cadascuna de les imatges, per comprovar que qualsevol punt lluminós podria ser un cometa. Ai algú creu que és aicí, envia els seus resultats a Karl Battams, del Laboratori Naval Naciona,l, a Wastington i tot seguit és centralitza en Centre de Planetes Menors, per tal de ser catalogat i calcular seva òrbita.

“Més enllà de la senzilla classificació d’aques cometes, això ens permetra observar com es moren”, comenta en Karl Battams. Quan un cometa dona voltes al voltant del Sol, perd una quantitat del seu gel una part del seu gel, fins que finalment deixa una llarga estela de fragments. Gràcies al SOHO, els astrònoms disposen d’una gran abundància d’imatges per mostrar aquest procés.

cometa-1500-soho.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari