WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 01:40:47' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La Phoenix Mars Lander, confirma la presència d’aigua gelada a Mart.

Els científics esperançats amb la confirmació de gel d’aigua en la superfície que hi ha al voltant de la Phoenix Mars Lander, preveuen descobertes fins i tot més grans durant les properes setmanes.

“Amb gran orgull i molta alegria, us anuncio que avui (20 de juny) hem provat que aquest material brillant i dur, és realment gel d’aigua i no altre tipus de substàncies”, comentava en Peter Smith, responsable principal de la missió Phoenix.

La missió té els instruments correctes per analitzar el terra i el gel i, determinar si l’ambient local que hi ha just a sota d’aquesta superfície, ha estat mai favorable per la vida microbiana. Els factors claus, són si l’aigua ha estat en forma líquida i, si els compostos orgànics estan presents per proporcionar la base de producció química i energètica de la vida. La Phoenix, que va arribar a Mart el passat 25 de maig, té previst un període de missió de tres messos.

L’evidència clau de la descoberta, rau en els trossos de material brillant, exposats el dia 15 de juny, presentes encara el 16 de juny, però vaporitzats el dia 19 de juny. “Això ens indica que tenim aigua gebrada a l’abast del braç robòtic, amb la qual cosa podem continuar la investigació amb totes les eines que disposa”, comentava en Mark Lemmon, de Texas A&M University, científic responsable de la Surface Stereo Imager. El qual comenta que els trossos que varen desaparèixer, no podien ser de gel de diòxid de carboni, ja que les temperatures d’aquella zona, no els hauria permès d’estar més d’un dia en estat sòlid.

Els trossos de material que varen desaparèixer, formaven part d’una rasa al nord-oest del lander. Un material dur, possiblement gel, ha diferència del material més fosc, trobat en una segona rasa al nord-est del lander.

Els científics, estan planejant recollir més material del terra d’una tercera rasa, per tal d’investigar-lo mecànicament i comprovar la duresa del estrat.

phoenix10.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. […] La superfície de Mart, ha estat noticia aquestes setmanes arran dels descobriments del lander Phoenix, el qual està analitzant un terreny proper al pol nord del planeta. L’objectiu d’aquestes proves, és determinar si Mart ha estat capaç de suportar la vida, tenint en compte la descoberta de gel d’aigua de la Phoenix el passat dia 20 de Juny. […]

Deixa un comentari