WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-20 10:11:12' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Els forats negres tenen uns hàbits de mejar senzill.

Els forats negres més grans, es poden alimentar de la mateixa manera que els petits, segons indiquen les dades del Observatori de Raigs X Chandra de la NASA i de telescopis situats en la superfície de la Terra. Aquesta descoberta dóna suport a la implicació de la teoria de la relativitat d’Einstein, respecte que tots els forats negres, tinguin la mida que tinguin, tenen propietats similars. Això serà de gran utilitat per pronosticar les propietats d’una nova classe teòrica de forats negres.

Aquesta conclusió, ve d’una campanya d’observacions sobre la gran galàxia espiral M-81, situada a uns 12 milions d’anys llum de la Terra. En el centre de M-81, hi ha un forat negre amb una massa aproximada de 70 milions de vegades el Sol i que generà energia i radiació, mentre estira cap endins gas a alta velocitat.

Per constrast, els forats negres estel·lars, que poden tenir una massa 10 vegades la del Sol, poden tenir una manera diferent de menjar. Aquests forats negres més petits, adquireixen el nou material, estirant el gas d’una estrella veïna que l’acompanya en la seva òrbita. Degut que els forats negres més grans i els més petits, es troben en ambients diferents i amb fonts diferents de material per alimentar-se, queda per contestar la pregunta, de si tots s’alimenten de la meteixa manera.

Utilitzant aquestes noves observacions, així com d’un model teòric aplicat, l’equip de recerca ha comparat les propietats del forat negre de M-81 amb d’altres forats negres estel·lars. Els resultats indiquen, que hi ha poca difereència entre ells i que poden tenir situacions similars al hora d’aconseguir material i produir quantitats semblants de raigs X, llum òptica o de ràdio.

Una de les implicacions de la Teoria de la Relativitat General d’Einstein, és que els forats negres són objectes simples i només les seves masses i rotacions, determinen el seu efecte sobre l’espai-temps. Aquesta última recerca, indica que aquesta simplicitat es manifesta, malgrat els efectes “mediambientals” complexes.

“Això confirma que els patrons d’alimentació dels forats negres de mides diferents poden ser similars”, comenta la Sera markkoff, del Institut Astronòmic de la Universitat d’Amsterdam.

m-81.jpg

Si volue més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Juny 22, 2008 11:53 am

    […] 22 Juny 2008. Els forats negres tenen uns hàbits de menjar senzill.  […]

Deixa un comentari