Prometeus per sobre dels anells de Saturn.

L’objecte aplanat en forma de patata; Prometeus el podem veure lliscant silenciosament dins de la Divisió de Roche, entre els anells A i F del planeta Saturn.

El Satèl·lit Prometeus de 86 quilòmetres per la banda més ample, es troba situat en la banda dels anells més propers a la sonda Cassini. La imatge presa des del costat il·luminat pel Sol, ens mostra els anells amb una inclinació d’un grau per sota del seu pla de rotació.

La imatge es va prendre en llum visible, amb la càmera d’angle estret del vehicle espacial Cassini, el passat 2 de maig de 2008. En aquests moments, la sonda es trobava aproximadament a 1.100.000 quilòmetres de Prometeus. La resolució de la imatge, és d’uns 6 quilòmetres per píxel.

prometeus2.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari