Passant pel sedàs les mostres del terra marcià.

Els enginyers encarregats del braç robòtic de la Phoenix Mars lander, estan revisant el mètode per repartir les mostres de terra que serveixen als instrumentes del laboratori per fer les seves anàlisis, ja que han detectat un sòl força compacte en el lloc del aterratge.

“Estem una mica sorpresos de la forma compacte d’aquest material, alhora de remenar-lo”, comenta en Doug Ming, membre del equip científic del Johnson Space Center de la NASA.

Les propietats físiques del terra ens estan demostrant que són un desiafament per portar les mostres als instruments i fer-los passar per una pantalla que està sobre de l’obertura de lliurament de material. Aquest instrument és el Thermal and Evolved -Gas Analyzer (TEGA), dissenyat per coure , detectar i identificar les mostres. L’analitzador va fer vibrar la pantalla durant uns 20 minuts, aquest diumenge passat, però tan sols va detectar unes quantes partícules, que no van ser suficients per omplir el petit forn.

La Phoenix també va recollir unes mostres de terra, per al Microscopi Òptic del vehicle espacial. El següent intent d’aquesta setmana, tractarà de tornar a escampar més material amb la mateixa tècnica, per tal de repetir l’anàlisi.

phoenix7.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Novembre 30, 2008 1:54 pm

    […] 12 Juny 2008. Passant pel sedàs les mostres del terra marcià.  […]

Deixa un comentari