Descobert l’objecte que gira més ràpid del Sistema Solar.

Un astrònom amateur britànic ha descobert l’objecte natural, que gira més ràpid sobre el seu eix de tot el Sistema Solar.

Les seves observacions, fetes amb un telescopi el qual comparteixen estudiants i astrònoms professionals, han demostrat que un asteroide recentment descobert, el 2008 HJ està girant una vegada cada 42,7 segons. Aquest asteroide, està classificat dins dels objectes anomenats “giradors super-ràpids”. La seva descoberta augmentarà el coneixement sobre aquests asteroides propers a la Terra, que incrementarà també amb les observacions del telescopi Faulkes dedicat al estudi d’aquests estudis.

L’astrònom Milles Richard, va comunicar aquest descobriment, el passat dia 29 d’abril, utilitzant el Telescopi Faulkes Sud (localitzat a Siding Spring, Austràlia), amb el sistema robòtic mitjançant Internet, des de la seva residència a Dorset.

L’anterior record de velocitat, era un registre del asteriode 2000 DO8, descobert fa uns 8 anys, el qual gira una vegada cada 78 segons.

Les observacions suggereixen que 2008 HJ, és un objecte compacte amb unes dimensions de 12 mx 24m, més petit que una pista de tennis, encara que probablement té una massa per sobre de les 5.000 tones. En el moment de l’observació, s’estava moment a una velocitat propera als 45 quilòmetres per segon. Malgrat estar considerat com un asteroide del tipus, “asteroide proper a la Terra”, no arribarà mai a menys d’un milió de quilòmetres de nosaltres i per tan no hi ha cap tipus de perill per el nostres planeta.

2008-hj.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Setembre 3, 2008 7:56 pm

    […] 5 Juny 2008. Descobert l’objecte que gira més ràpid del Sistema Solar.  […]

Deixa un comentari