Xiao Zhao, un brillant cràter de Mercuri.

Recentment s’ha posat el nom de Xiao Zhao, un artista xinés del segle XII, a un cràter del planeta Mercuri. Aquest cràter està situat al costat esquerra dels dos cràters situats a baix a l’esquerra de la imatge. De fet el cràter Xiao Zhao, és el més petit del conjunt, així com també és un dels cràters més petits de la regió que ens mostra la imatge.

De fet, els raigs brillants d’aquest cràter, el fan visible amb molta claredat. Aquests raigs relativament recents i brillants, van estar formats pel material expulsat cap enfora, durant l’esdeveniment del impacte que va formar el cràter. Això indica que el cràter Xiao Zhao, és un dels més joves de la superfície de Mercuri.

La imatge va estar capturada el dia 14 de gener de 2008, per la sonda MESSENGER de la NASA, amb la càmera NAC, amb una resolució de 500 metres per píxel, des d’una alçada de 12.760 quilòmetres.

xiao-zhao.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari