Phoenix es prepara per començar a treballar.

El lander Phoenix ens ha enviat imatges amb una gran definició de la superfície de Mart, alhora que està preparant els seus instruments científics, per les operacions científiques per les que ha estat dissenyada.

Podem veure aquesta panoràmica de 360º, d’aquest gèlid món marcià, en el moment que comença a alliberar el seu braç robòtic de 8 peus de llargada. L’instrument làser fa una primera prova per estudiar la pols i núvols i transmet la segona tanda d’informació del temps durant la vesprada del dimecres.

“Em observar el lloc d’aterratge sencer, es a dir 360º de manera que ho veiem tot”, comenta en Peter Smith, investigador principal del projecte Phoenix. També varen transmetre les primeres ordres per moure l’avanbraç, per tal de treure’l de la posició d’avarada que ha estat durant el viatge a Mart.

Després d’aquesta comprovació, és provarà el braç robòtic, fabricat amb un compost de titani i alumini. Amb l’ajut de la càmera, és mirarà a sota del vehicle espacial i avaluar el terreny que hi ha sota del lander.

Posteriorment, el braç robòtic traçarà una petita rasa entre els estrats glacials del pol nord de Mart i repartirà les seves mostres en els instruments, per tal d’analitzar si hi ha aigua, així com alguna vegada ha estat un hàbitat de possible vida.

phoenix5.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari