WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-07-15 10:59:45' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Descobreixen una nova molècula en l’atmosfera de Venus.

La sonda Venus Express ha detectat per primera vegada una molècula d’hidroxil en l’atmosfera de Venus. Aquesta descoberta és important, per què els científics puguin esbrinar dins de la densa atmosfera d’aquest planeta.

L’hidroxil, és una molècula important, però difícil de detectar. Es forma a partir d’un àtom d’hidrogen i un d’oxigen. La càmera Venus Express Visible and Infrared Thermal Imaging Spectrometer (VIRTIS). Va detectar l’hidroxil, en l’alta atmosfera venusiana, a uns 100 quilòmetres per sobre de la seva superfície.

Aquesta elusiva molècula, va ser observada dins d’un dèbil estrat, que envolta al planeta. L’instrument va detectar les molècules d’hidroxil, mesurant la quantitat de llum infraroja que emetien.

L’estrat de l’atmosfera en la qual s’han detectat les molècules d’hidroxil, és una regió molt estreta, tan sols d’uns 10 quilòmetres d’ample.

Es creu que l’hidroxil, és important en l’atmosfera de qualsevol planeta, perquè és altament reactiva. A la Terra, té un paper clau depurant els contaminants de l’atmosfera i és creu que ajuda a estabilitzar el diòxid de carboni en l’atmosfera del planeta Mart. En aquest planeta, també és creu que juga un paper important, esterelitzant la terra i fent d’aquesta manera molt hostil la vida microbiana en els estrats superiors del sol marcià.

A la Terra, s’ha relacionat la presència del hidroxil, amb l’abundor del ozó. Amb aquest estudi, es pot calcular la quantitat d’ozó en l’atmosfera del planeta Venus.

La sonda Venus Express, ha observat que la quantitat d’hidroxil és altament variable. Pot canviar prop d’un 50%, d’una òrbita a un altre, això pot provocar diferents quantitat d’ozó en la seva atmosfera.

glowoh.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari