WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-09-27 21:48:19' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La missió Phoenix a punt d’arribar a Mart.

La sonda Phoenix Mars de la NASA, es disposa a acabar el seu viatge i començar una missió de tres mesos, en la qual intentarà aclarir alguns misteris del sol marcià, enterrat sota una capa de gel. El lander esta programat per aterrar sobre el planeta vermell, el proper dia 25 de maig.

La Phoenix entrarà dins de l’atmosfera marciana a uns 21.000 quilòmetres per hora. En 7 minuts, tindrà que completar una seqüència de processos, per tal de reduir la seva velocitat i arribar als 8 quilòmetres per hora, moment que els seus tres peus es posaran en la superfície. La confirmació del aterratge, s’esdevindrà a les 16h 53m PDT.

“La missió Phoenix no tan sols estudiarà la regió nord amb neu perpetua, una àrea que pot arribar a cobrir un 25% de la superfície de Mart, també ajudarà a determinar si pot acollir la presència humana”, comenta en Peter Smith, investigador de la Universitat d’Arizona i principal responsable de la missió Phoenix.

El braç robòtic de 2,35 metres de llarg,  que funcionarà amb energia solar, disposa d’una petita pala per recollir mostres de la terra gelada i amb l’ajut del laboratori que porta inegrat, descobrir la possibilitat de la presència de vida en el planeta vermell.

En la imatge, és situen els landers i robots que han arribat a Mart, així com el lloc d’aterratge de la Phoenix Mars.

phoenix1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Maig 25, 2008 6:21 pm

    […] 16 Maig 2008. La missió Phoenix a punt d’arribar a Mart.  […]

Deixa un comentari