WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2023-12-11 01:00:52' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Canvis estacionals en el cràter Louth.

Aquesta imatge ens mostra les senyals de la gebrada estacional del cràter Louth del planeta Mart, situat a uns 70º de latitud nord. El cràter conté un turó cobert per la gebrada d’aigua, que persisteix durant tot l’any, un fet inusual per la latitud on està situat.

La gebrada estacional de diòxid de carboni, dipositada durant l’hivern també arriba a aquesta latitud. En la època que és va prendre aquesta imatge, la primavera a l’hemisferi nord, la gebrada de diòxid de carboni estava en procés de sublimació per retornar a l’atmosfera.

Hi han dunes de sorra a prop dels marges del turó, que queden lliures de la gebrada en arribar l’estiu. Tal com podem comprovar en aquesta altre fotografia presa a finals d’estiu. Existeix una gran diferència de color, com a conseqüència de la diferència de temperatura enregistrada durant tot l’any.

La imatge es va capturar el passat dia 28 de març de 2008, des de la sonda de la NASA Mars Reconnaissance Orbiter, des d’una alçada de 316 quilòmetres i una resolució de 31,6 cm/píxel.

crater-louth.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Setembre 3, 2008 7:56 pm

    […] 12 Maig 2008. Canvis estacionals en el cràter Louth. […]

Deixa un comentari