Observant una ràpida erupció solar.

El telescopi solar SOHO EIT, ha observat una ràpida “onada”, corresponent a una erupció (moderada) en la seva superfície, ocorreguda el passat dia 26 d’abril de 2008. Observant en una longitud extrema del ultraviolat, en concret a 195 Àngstroms, és reprodueixen dues imatges preses  amb un interval d’una hora i 11 minuts, que corresponent a una animació que va enregistrar .

En aquesta animació, s’observa la “post-flamarada”, que és recargola en una regió activa ja existent i reemplaçant, alhora que “escombra” aquella regió de plasma coronal, que amb una temperatura de 1,5 milions de graus, formava part d’una ejecció de massa coronal.

soho-26-4-08.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

Moved Permanently