WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-02 18:39:35' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El planeta Júpiter, podria provocar el caos en el Sistema solar ?.

De tant en tant arriba als mitjans de comunicació la possibilitat d’impacte d’un asteroide amb la Terra i provocar d’aquesta manera uns danys cataclísmics. Ara alguns científics plantegen que el planeta Mercuri, sigui el responsable d’aquesta catàstrofe.

Jacques Laskar de l’Observatori de Paris i en Konstanyin Batygin i Gregori Laughlin de la Universitat de Califòrnia, han arribat per separat a la mateixa conclusió després d’unes simulacions informàtiques, sobre una possible pertorbació planetària.

Segons en Laughlin, “El Sistema Solar, no és tan estable com havíem pensat”. En concret, creuen que la gravetat del planeta Júpiter podria modificar l’òrbita del planeta Mercuri, solapant-la amb la del planeta Venus. Aquest encontre, portaria a un caos en tot el Sistema Solar.

Jacques Laskar, va descobrir l’any 1994, que el planeta Mercuri pot tenir una òrbita inestable. Aquesta recerca va ser publicada en la revista Icarus. Mentre que l’estudi d’en Batygin i Laughlin, serà publicada properament en la revista Astrophysical Journal.

En els models d’aquest estudi, contemplen quatre arguments preocupants, si l’òrbita de Mercuri estigués pertorbada:

- Argument 1. Mercuri s’estavella contra el Sol.

- Argument 2. Mercuri queda expulsat del Sistema Solar.

- Argument 3. Mercuri xoca amb Venus.

- Argument 4. El pitjor de tots. Mercuri xoca amb la Terra.

Si l’argument 4 tingués alguna possibilitat, faria molt més agradable l’impacta d’un asteroide !. De fet, l’estudi dubta que qualsevol forma de vida a la Terra, pogués sobreviure, com a molt podrien resistir els organismes extremofils.

Ken Croswell, autor del llibre “Deu móns, tot allò que òrbita al Sol”, comenta “anomenar catastrofe a això, és una gran inexactitud. Un impacte d’aquestes característiques mataria tota la vida en el nostre planeta”. Cal recordar que l’asteroide que va fer desaparèixer als dinosaures fa uns 65 milions d’anys, tenia probablement uns 10 quilòmetres de diàmetre. Mercuri té 3.032 quilòmetres de diàmetre.

Croswell també és fixa en la possibilitat que una destrucció de la Terra, ens portés a colonitzar al planeta Mart, però les simulacions informàtiques mostren una possibilitat que el planeta vermell, és congeles al sortir disparat cap l’espai exterior.

Però, de moment no ens preucupem, ja que només existeix un 1% que succeeixi alguns dels arguments anunciats i això d’aquí a uns milers de milions d’anys. Abans segurament el Sol, s’haurà convertit amb una gegant vermella, destruint de tota manera la vida a la Terra.

albada-a-mercuri.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Octubre 17, 2008 4:23 pm

    […] 6 Maig 2008. El planeta júpiter, podria provocar el caos en el Sistema Solar ?.  […]

Deixa un comentari