WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-02 19:14:47' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Fenòmens solars en el Paranal.

L’atmosfera de la Terra és un gegantí prisma que dispersa la llum solar. En unes condicions atmosfèriques ideals, com les podem trobar normalment a dalt del Cerro Paranal, podríem observar els fenòmens anomenats “raig verd”, o “raig blau”, en una posta de Sol.

Aquest fenomen que és força popular pel personal que viu en el Paranal, ja que es reuneix diàriament en la plataforma dels telescopis, per observar la posta de Sol i, si s’escau el possible raig verd, just abans de passar una llarga nit d’observacions.

Aquests flaixos verds i blaus, són esdeveniments fugaços que exigeixen tenir un horitzó completament pla, apart d’una atmosfera molt estable.

Aquestes condicions són molt normals en el Paranal, una muntanya de Xile de 2.635 metres d’alçada, situada en el desert d’Atacama. Aquì el cel està serè més de 300 dies a l’any.

En aquest enclavament astronòmic, hi ha el conjunt de quatre telescopis de 8,2 metres de diàmetre, a més dels quatre telescopis auxiliars de 1,8 metres de diàmetre, formant d’aquesta manera el conjunt telescopi-òptic més avançat del món.

L’astrònom Guillaume Blanchard, va capturar el raig blau. Un esdeveniment molt rar, en la posta de Sol de la vigília de Nadal. La imatge la va fer amb una càmera digital i un telescopi de 480 mm de distància focal.

raig-blau1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Octubre 17, 2008 4:42 pm

    […] 5 Maig 2008. Fenòmens solars en el Paranal.  […]

Deixa un comentari