WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-02 18:50:07' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Un forat negre expulsat de la seva galàxia.

Un enorme esclat d’ones gravitacionals, està acompanyant la fusió de dos forats negres en un de sol, expolsant-lo fora de la seva pròpia galàxia.

Aquest esdeveniment d’expulsióextrema, que ja s’havia pronosticat per part dels teòrics, s’ha observat per primera vegada. L’equip dirigit per Stefanie Komossa,  membre del Institut Max Planck (MPE) d’Alemanya, obra una finestra a l’astrofísica observacional, doncs la seva descoberta tindrà importants conseqüències en la compresnsió de la formació de les galàxies, així com del Univers primitiu.

Quan és fusionen dos forats negres, les ones de radiació gravitacional viatgen cap enfora de la galàxia, a la velocitat de la llum. Degut que les ones s’emeten principalment en una direcció oposada des del forat negre, de la mateixa manera que existeix el retrocés d’un rifle després d’un tret, o d’un enlairament d’un coet; és possible trobar el seu origen.

El forat negre s’origina normalment en el nucli d’una galàxia, encara que si la seva velocitat és prou alta, aquest pot escapat de la mateixa galàxia.

La descoberta del equip de recerca del MPE verifica per primera vegada, que aquests esdeveniments extrems poden ocòrrer; fins ara només s’havien simulat en els superordinadors. El forat negre estudiat crida l’atenció dels astrofísics, degut a la seva altíssima velocitat, que arriba als 2.650 quilòmetres per segon, segons és mesura a partir de les seves línies d’emissió del seu gas, que envolta al forat negre. A causa de l’enorme massa d’aquest forat negre (és calcula, que té uns quants centenars de milions de masses solars), està sent catapultat des del mateix nucli de la seva galàxia.

El gas que és mou amb el forat negre, anomenat disc d’acreció, continuarà “alimentant” la velocitat de sortida d’aquest forat negre de la galàxia, durant milions d’anys.

forat-negre-expulsat.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari