WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-02 19:23:51' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La serralada del Himàlaia des de l’espai.

Aquesta imatge on podem apreciar les muntanyes del Evesrest i el Makalu, estan preses per la 2ª missió tripulada a l’Estació Espacial Internacional (ISS) del  8 d’agost de 2001. Els tripulants a bord de l’Estació tenen una visió única del món a causa de la seva posició en una òrbita baixa (360 quilòmetres d’alçada), en relació als satèl·lits d’observació i recerca, alhora que també tenen la possibilitat d’observar per les finestres en qualsevol angle.

Així doncs, els astronautes varen aprofitar l’ocasió per fer una fotografia obliqua de la serralada del Himàlaia, al sud del altiplà tibetà. A primera vista, és podria pensar que la imatge s’assembla al que podríem observar des de qualsevol avió comercial; encara que cal recordar que les alçades d’aquests cims són de: 8.462 metres pel Makalu i 8.850 metres per l’Everest. Es a dir, l’alçada promig de l’aviació comercial, per tan una observació que no podem tenir si viatgem en qualsevol avió.

everest-makalu.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari