WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 15:27:22' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Catàleg de galàxies en col·lisió del Hubble.

Els llibres d’astronòmia mostren a les galàxies, com a illes majestuoses de mons solitaris i estrelles brillants.

Però les galàxies també tenen un costat dinàmic. Tenir galàxies veïnes, pot provocar a vegades grans fusions que omplen de naixements d’estrelles a les galàxies involucrades, oferint d’aquesta manera unes formes meravelloses.

Coincidint amb el 18è aniversari del llançament del Telescopi Espacial Hubble, s’ha publicat una mostra de 59 galàxies en col·lisió. Aquest atles del Hubble, ens mostra com és produeixen les col·lisions de les galàxies, dins d’una notable varietat d’estructures intrincades, amb un detall no observat fins ara.

Els astrònoms poden observar més d’un milió de galàxies en interacció. Tanmateix, les fusions de galàxies eren molt més comunes en un temps passat, quan aquestes estaven molt més juntes, degut que l’Univers en expansió era molt més petit.

Les imatges del hubble, capten a diverses galàxies en diferents fases de fusió, motivat pel seu estat de col·lisió.

La majoria de les 59 noves imatges del Hubble, corresponen a una investigació de grans galàxies infraroges ultralluminoses, anomenat projecte GOALS (Great Observatories All-sky LIRG Survey). Aquesta recerca combina les observacions del Hubble, el Telescopi Espacial Spitzer, l’Observatori de Raigs X Chandra i el Galaxy Evolution Explorer.

print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Abril 26, 2008 12:13 pm

    […] 26 Abril 2008. Catàleg de galàxies en col·lisió del Hubble.   […]

Deixa un comentari