Oppenheimer i Maksutov en la Lluna.

En aquesta excel·lent imatge presa per la sonda japonesa JAXA, podem observar el cràter Oppenheimer situat a 35,2ºS/166.3ºW, amb un diàmetre de 208 quilòmetres, i a sota el cràter Maksutov situat a 40,5ºS/168.7ºW, amb un diàmetre de 83 quilòmetres.

Robert Oppenheimer (1904-1967) va ser un físic americà, que és va conèixer com el líder del projecte pel desenvolupament de les bombes atòmiques (el projecte Manhattan) duran la segona guerra mundial. Abans d’unir-se a aquest projecte, va ser el pioner en la recerca dels forats negres. Va demostrar que hi havia un límit en la seva mida (l’anomena’t límit de Tolman-Oppenheimer-Volkoff), en la qual les estrelles que no podien romandre estables, com les estrelles de neutrons, patien un enfonsament gravitacional. Després de la segona guerra mundial, va encapçalar un moviment en contra de les armes nuclears.

Dmitriji Maksutov (1896-1964), va ser un comerciant rus d’instruments òptics, que va inventar el telescopi maksutov.

oppenheimer.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Setembre 3, 2008 7:57 pm

    […] 14 Abril 2008. Oppenheimer i Maksutov en la Lluna.   […]

Deixa un comentari