Presenciant la formació de galàxies distants.

Uns astrònoms de la Gran Bretanya han produït el mapa infraroig més sensible del Univers distant, fet fins ara. Combinant dades que corresponen a tres anys de recerca, han presentat una imatge que conté 100.000 galàxies sobre una àrea quatre vegades la mida de la Lluna plena.

La primera part d’aquesta recerca, es va presentar el passat dia 4 d’abril en el National Astronomy Meeting  RAS a Belfast, per part del Dr. Sebastien Foucaud de la Universitat de Nottingham.

A causa de la velocitat finita de la llum, les observacions han permès observar a través de més de 10.000 milions d’anys, produint d’aquesta manera una imatge de la infantesa del Univers.

Observant en l’infraroig, els astrònoms poden observar a través del temps, ja que la llum de les galàxies més distants canvia cap a longituds d’ona més vermelles mentre viatja a través del Univers en expansió.

Segons el Dr. Foucaud, “Aquesta informació, ens permet observar a través del temps, ja que aquesta mirada ultraprofunda ens ensenya com han evolucionat les galàxies, en les diferents fases de la història còsmica, fins el punt que l’Univers 1.000 milions d’anys, després del Big Bang“.

Un dels propòsits d’aquest estudi, és entendre com és varen formar les galàxies més massives en aquest Univers distant, que encara és una gran preguntà per resoldre, en el món de l’astronòmia. “Observem galàxies 10 vegades més massives que la Via Làctia, ja en les primeres èpoques del Univers. Ara, per primera vegada, estem observant un volum prou gran del Univers, per ser capaços de resoldre com és varen formar”.

La imatge que observem, és va obtenir utilitzant el Telescopi Infraroig del Regne Unit (UKIRT), situat a Hawaii.

foucaud_press_release_nam08.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Novembre 30, 2008 1:55 pm

    […] 10 Abril 2008. Presenciant la formació de galàxies distants.   […]

Deixa un comentari