Explosions d’estrelles en una galàxia propera.

La imatge presa pel Telescopi Espacial Hubble, ens mostra una regió en detall de la galàxia espiral NGC 2397. En aquesta imatge es poden apreciar les primeres fases de la supernova SN 2006bc, descoberta el març de 2006.

NGC 2397, és una galàxia espiral clàssica amb estructures de pols, que sobresurten dels seus braços. També es pot observar les regions fosques, que destaquen sobre la llum estel·lar.

Situada a uns 60 milions d’anys llum de la Terra, és una típica espiral vella, on predominen els colors vermell i groc en la seva regió central. Mentre que la producció d’estrelles s’origina en els braços exteriors, que és poden apreciar coma estrelles joves i brillants.

Quan una supernova es descobreix en una galàxia propera, l’equip d’investigadorscomença una recerca laboriosa en les imatges del Hubble, per tal de poder localitzar l’estrella responsable de l’explosió. Si els astrònoms localitzen la possible estrella de l’explosió, poden saber la massa i tipus espectral de l’estrella. Només sis d’aquestes estrelles s’han pogut identificar abans que explotesin.

En el comunicat sobre els treballs del Hubble, sobre estrelles precursores de supernoves, es mostren els resultats dels últims  10 anys.

L’equip no ha trobat gaires estrelles massives que hagin explotat, suggerint que les estrelles massives poden col·lapsar en forats negres, sense produir una supernova o una explosió que sigui visible.

ngc-2397.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari