Roques rodant.

Aquesta imatge cobreix una regió del braç sud de Shalbatana Vallis, adjacent a Chryse Planitia en el planeta Mart, la qual ens mostra una gran varietat de blocs de pedra, que han caigut pendent avall.

Els blocs, poden haver caigut per l’energia de la formació de cràters secundaris, o simplement per la mateixa erosió dels penya-segats.

Apart, podem observar altres imatges, on també observarem amb més detall el moviment d’aquests blocs, mostrant els diferents possibles orígens. La imatge de la dreta, ens mostra un blocs d’uns 4 metres de diàmetre, havent deixat un clar rastre per la superfície. També observem, que aquest blocs, sembla haver saltat unes quantes vegades, inclús per sobre del petit cràter.

La imatge principal, està capturada per la sonda Mars Reconnaissance Orbiter , amb la seva càmera HIRiSE, el passat dia 6 de març de 2008, des d’una alçada de 278 quilòmetres, i una resolució de 50 cm per píxel.

psp_007547_18951.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Octubre 17, 2008 4:43 pm

    […] 5 Abril 2008. Roques rodant.   […]

Deixa un comentari