WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 02:12:31' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Tità podria tenir un oceà intern.

Aquesta imatge, ens mostra una secció transversal de la lluna de Saturn, Tità. Els científics de la missió Cassini, creuen que hi pot haver un estrat inferior d’aigua líquida barrejada amb amoníac, al voltant d’uns 100 quilòmetres per sota de la superfície d’aquest satèl·lit.

La suposició de que Tità, contingui aquest oceà intern, s’ha generat com a resultat de les dades recollides pel Synthetic Aperture Radar de la sonda Cassini, després de 19 passos per separat per sobre de la superfície de Tità, entre l’octubre de 2005 i el maig de 2007.

Utilitzant les dades del radar, els científics i enginyers han establer 50 localitzacions en la superfície de Tità. Després han intentat localitzar formacións geològiques, com llacs, canyons o serralades de muntanyes, en les aproximacions de la Cassini fetes anteriorment. D’aquesta manera, han trobat que algunes marques de la seva superfície havien canviat de lloc, fins a 31 quilòmetres.

Per explicar aquests moviments, més enllà de les pertorbacions gravitacionals de Saturn i d’altres llunes, cal considerar altres efectes encara no ben entesos.

Poden haver influències del tipus dels estacionals, fenòmens de baixa energia degut a la mateixa rotació de Tità. Una proposta a tenir en comte, és la de considerar que existís una crosta glacial que és desacoblés del seu nucli per un oceà intern. Si aquesta crosta es desacobla del seu nucli, la fluctuació atmosfèrica podria representar la rotació observada.

ocea-de-tita.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Maig 25, 2008 6:22 pm

    […] 25 Març 2008. Tità podria tenir un oceà intern.  […]

Deixa un comentari