La companyia aeroespacial EADS, produirà en cadena els vehicles per us turístic.

La companyia europea Astrium, una filial de l’empresa que construeix els coets Ariane, ja té els plànols del vehicle comercial, que podrà situar als passatgers fins a una alçada d’uns 100 quilòmetres de la superfície terrestre.

L’estudi de mercat, suggereix que hi hauran unes 15.000 persones al any, que pagaran uns 200.000 €, per poder fer el viatge de la seva vida.

Astrium preveu produir 10 avions a l’any. “Per satisfer les necessitats del mercat, ens caldrà més avions, ja que quan el funcionament sigui regular, hi haurà una disminució en el preu i un augment en els clients”, comenta en Robert Laine, tècnic principal de l’empresa paneuropea, encarregada de la construcció del aparell.

D’aquesta manera, es desenvoluparà un model de negoci aeronàutic clàssic. Algú construirà els avions, algú els dirigirà, algú vendra els bitllers i potser algú proporcionarà l’allotjament, com a qualsevol turista.

El test del túnel de vent, ha demostrat la forma aerodinàmica dels motors Romero, propulsors del vehicle que és situar“a per sobre dels 100 quilòmetres, després de funcionar fins a 31 segons.

El motor utilitzarà com a combustible un propulsor d’oxigen i metà líquid, per proporcionar més d’un quilòmetre per segon, necessari per travessar la part superior de l’atmosfera terrestre. D’aquesta manera, un 50% aproximadament de la massa del avió serà combustible.

La intenció, és produir un vehicle que pugui asseure cinc individus; un pilot i quatre passatgers.

El model de producció, utilitzarà motors de reacció normals per enlairar-se fins als 12 quilòmetres d’alçada. Des d’allà, els motor del coet el situara el situarà als 60 quilòmetres en només 80 segons. Passat aquest temps, el motor s’apagarà, i amb aquesta velocitat és col·locarà per damunt dels 100 quilòmetres.

spaceplane.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç. També podeu trobar una noticia publicada sobre aquest tema, el dia 18 de juny de 2007.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Març 30, 2008 6:34 pm

    […] 21 Març 2008. La companyia aerospacial EADS, produirà vehicles per us turístic.   […]

Deixa un comentari