El Spitzer detecta components orgànics i aigua, que poden desenvolupar la vida.

Els investigadors del Telescopi Espacial Spitzer de la NASA, han descobert grans quantitats de gasos orgànics simples i vapor d’aigua en una regió de formació planetària, al voltant d’estrelles joves.

Esprement les màximes capacitats d’aquest telescopi, els astrònoms disposen d’una  millor visió de les primeres fases de formació planetària, que pot ajudar a trobar els orígens del nostre propi Sistema Solar i potencialment, trobar vida en altres sistemes planetàris.

John Carr del Laboratori de Recerca Naval de Washington i Joan Najita del Observatori Nacional d’Astronomia Òptica de Tucson, han desenvolupat una nova tècnica que utilitza el espectrògraf infraroig del Spitzer, per mesurar i analitzar la composició química dels gasos que hi ha dins dels discs protoplanetàris. Aquests discs plans de gas i pols, encerclen les joves estrelles. Els científics, creuen que proporcionen els materials de construcció per a planetes i satèl·lits, que finalment després de milions d’anys d’evolució, acaben com a sistemes planetaris com el nostre.

Segons en John Carr, “gran part del material que hi ha dins del disc és gas, el seu estudi ha estat difícil en les regions on és formen els planetes, encara que molta més atenció s’ha donat a les partícules sòlides, que són més fàcils d’observar”. En aquesta recerca Carr i Najita, en estudiat els gasos de la regió interior del disc que hi ha al voltant de AA Tauri, una jove estrella de menys d’un milió d’anys d’edat, la qual és una exemple típic d’estrella jove amb disc protoplanetari.

Amb la nova tècnica, s’ha pogut detectar les mostres espectrals de tres molècules orgàniques simples, com són: el cianur d’hidrogen, el diòxid de carboni i l’acetilè, a més de vapor d’aigua.

aa-tauri.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari