Una estrella propera, que podria acollir planetes terrestres.

Un planeta rocós similar a la Terra, podria estar orbitant en alguna de les estrelles més properes a nosaltres i, és podria detectar utilitzant les tècniques existents, segons indica un estudi fet per astrònoms de la Universitat de Califòrnia.

Una de les estrelles més properes al nostre Sol, és Alfa Centauri, una “destinació popular” en els viatges interestel·lars de la ciència ficció.

S’ha elaborat un programa informàtic, on s’indica que és probable la formació de planetes terrestres al voltant del sistema estel·lar Alfa Centauri B, i estar orbitant en la “zona habitable” on l’aigua líquida pugui existir en la superfície d’un planeta.

Els autors d’aquest estudi, Javiera Guedes i Gregory Laughlin, comenten que hi ha certs factors que convergeixen per que Alfa Centauri B, sigui un excel·lent candidat per trobar-hi planetes terrestres. El mètode de detecció és el Doppler, que ha localitzat la majoria dels 228 planetes extrasolars conegutsel qual mesura els canvis de llum d’una estrella provocats pel baldereig minúscul de la força gravitacional d’un planeta en orbita al voltant d’una estrella. Un dels factors que afavoreixen l’ús d’aquesta tècnica a Alfa Centauri B, són la seva brillantor i la seva posició en el cel, que li dóna un període llarg d’observació telescopica a l’hemisferi sud.

alphacentauri.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Abril 11, 2008 6:44 pm

    […] 14 Març 2008. Una estrella propera, que podria acollir planetes terrestres.  […]

Deixa un comentari