La Lluna a prop del cúmul d’estrelles de les Plèiades.

El capvespre del proper 12 de març (dues hores després de la posta del Sol), podrem observar la Lluna al costat del cúmul obert d’estrelles de les Plèiades (catàleg Messier nº 45). Aquest cúmul és troba dins de la franja zodiacal, uns 4º al nord de l’eclíptica. Per aquest motiu, és força visitat per la Lluna o alguns planetes.

Les ocultacions lunars a les Plèiades, és repeteixen durant alguns mesos consecutius, cada cert número d’anys. Aquest any, coincideix una d’aquestes sèries, produint-se fins a dotze ocultacions. Encara que no totes observables des de qualsevol part del nostre planeta. En el nostre cas, només podrem observar les ocultacions dels mesos de setembte i novembre.

Recomanem la seva observació, amb uns prismàtics o un telescopi amb pocs augments.

pleiades-a-prop-de-la-lluna.jpg

Imatge del programa Starry Night Pro.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Octubre 17, 2008 4:24 pm

    […] 11 Març 2008. La Lluna a prop del cúmul d’estrelles de les Plèiades.  […]

Deixa un comentari