WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 21:06:08' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Comparant les atmosferes de Mart i Venus.

Utilitzant dos vehicles espacials de l’ESA, els científics planetaris estan observant les atmosferes dels planetes Mart i Venus. Aquestes observacions simultànies de les sondes Mars Express i Venus Express, donen les dades necessàries per investigar l’evolució de les atmosferes d’aquests dos planetes.

Els científics anomenen aquesta feina, com a planetologia comparativa. Les sondes Mars i Venus Express, aconsegueixen aquests bons resultats, ja que disposen d’instruments científics molt similars. En concret, l’Analitzador Espacial de Plasma i Àtoms Energètics (ASPERA), són virtualment idèntics, la qual cosa permetrà fer les comparacions directes entre els dos planetes.

Els nous estudis, investiguen directament les regions magnètiques que existeixen en ambdós planetes, i que són els canals predominats a través dels quals s’escapen les partícules carregades elèctricament. Per primera vegada han detectat àtoms sencers que s’escapen de l’atmosfera de Venus i, que mostren un índex de fuita que augmenta deu vegades a Mart, quan va rebre la tempesta solar del any 2006.

Observant els percentatges actuals de pèrdua de les dues atmosferes, els científics creuen que podran tornar enrere el rellotge climàtic, i entendre com eren en el passat.

“Aquests resultats ens donen el potencial de mesurar l’evolució de climes planetaris”, comenta en David Brain, investigador del projecte Venus Express. El fet de que Mart i Venus, siguin els dos llocs amb un important interès pels astrobiòlegs, dona la importància per saber si el planeta vermell, va poder suportar alguna vegada la vida. Per altre banda, estudiant la història de l’atmosfera de Venus, ens podrà ensenyar als científics sobre el fenomen climàtic a la Terra, i del seu escalfament global.

terrestrial_planet_size_com.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Març 30, 2008 6:34 pm

    […] 13 Març 2008. Comparant les atmosferes  de Mart i Venus.  […]

Deixa un comentari