Rhea, un satèl·lit de Saturn que pot tenir anells.

El vehicle espacial Cassini de la NASA, ha trobat l’evidència de material orbitant a Rhea, la segona lluna més gran de Saturn. Això representa, els primers indicis d’anells al voltant d’un satèl·lit.

Un disc de runa amb una estructura d’anell, sembla haver estat detectat per el conjunt d’instruments de la Cassini, especifícament dissenyats per estudiar les atmosferes i partícules al voltant de Saturn i les seves llunes.

“Fins ara, només sabiem dels anells en alguns planetes, però Rhea sembla ser que té alguns lligams familiars amb el seu pare anellat”, comenta en Geraint Jones, científics de la missió Cassini i autor d’aquest estudi, que apareix publicat el dia 7 de març en la revista Science.

Rhea té unes dimensions aproximades de 1.500 quilòmetres de diàmetre. El disc de runa, fa uns quants milers de quilòmetres d’un extrem a l’altre. Les partícules que constitueixen el disc, podrien arribar a les mides de petits còdols, fins a blocs de roca de mitjanes dimensions. A més una polseguera addicional podria estendre’s fins a 5.900 quilòmetres des del centre de la lluna, gairebé vuit vegades el seu radi.

Des de la seva descoberta, els científics de la missió Cassini, han fet simulacions numèriques per determinar, si Rhea pot mantenir l’estructura d’anells. Els models mostren que el camp de gravetat de Rhea, en combinació amb la seva òrbita al voltant de Saturn, podria permetre que aquests anells, es formessin.

Aquesta imtage, és una representació artística del anell de runa, que estaria orbitant a Rhea. El disc de material sòlid, s’ha exagerat per mostrar-lo en claretat.

rhea.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari