Les últimes confessions d’una estrella moribunda.

Investigant una brillant bombolla de gas i pols, que encercla una estrella moribunda, el Telescopi Espacial Hubble de la NASA, ha observat unes estructures que havien passat desapercebudes fins ara.

L’objecte anomenat NGC 2371, és una nebulosa planetària, romanent d’una estrella. L’estrella visible en el centre d’aquesta nebulosa, és el nucli supercalent d’una anterior estrella gegant vermella.

L’abrasadora temperatura superficial és d’uns 270.000º F, l’estrella està situada a uns 4.300 anys llum de nosaltres, dins de la constel·lació de Geminies.

La imatge del hubble, ens mostra uns quants trets notables, com els núvols rosats prominents al davant i al costa de l’estrella central. Aquest color indica que aquests núvols, són relativament joves i densos, comparats amb la resta de gas de la nebulosa.

Altres punts més nombrosos i petits, que estan situats al voltant de l’estrella, representen ejeccions de matèria al llarg d’una direcci´´o específica. Aquesta direcció va canviant en relació als últims milers d’anys. Aquesta conducta no s’esntén prou bé, sinó fos que existís una segona estrella orbitant a l’estrella central.

Aquesta imatge va ser capturada per la Càmera Planeària2 del telescopi espacial Hubble el novembre del 2007. Està representada en fals color, preparada a través de filtres que detecten la llum provinent del sofre i nitrogen (color vermell), hidrogen (color verd) i oxigen (color blau).

ngc-2371.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Setembre 3, 2008 7:57 pm

    […] 7 Març 2008. Les últimes confesions d’una estrella moribunda. […]

Deixa un comentari