Buscant un cràter per tornar a la Lluna.

La NASA ha obtingut el mapa en la major difinició de la regió polar sud de la Lluna, amb una resolució de 20 metres per píxel. Per aquesta tasca, els científics del Jet Propulsion Laboratory de Pasadena (Estats Units), han utilitzat el radar del Sistema Solar de Godstone, situat en el desert de Mojave a Califòrnia.

Aquestes dades han permés generar una animació d’un futur descens d’un “lander” lunar,  amb tripulació humanà en les proximitats del cràter Shackelton.

Les imatges d’aquest mapa, indiquen que la regió del pol sud del cràter Shackelton, són més abruptes del que és creia fins ara. Aquest possible aterratge en aquesta regió lunar, està prevista al voltant del any 2020.

Els experiments que faran els futurs exploradors humans a la Lluna, ajudaran als astrobiòlegs a entendre com es poden adaptar els organismes de la Terra, més enllà del nostre planeta. D’aquesta manera la Lluna, serà el banc de proves per a futures colonitzacions al planeta Mart.

crater-shackelton.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Abril 26, 2008 12:14 pm

    […] 6 Març 2008. Buscant un cràter per tornar a la Lluna.  […]

Deixa un comentari