L’enfiladís Prometeu.

Podem observar la curiosa i interessant estructura del anell F del planeta Saturn, després de pas entre aquests anells del satèl·lit Prometeu. Per altre banda, podem observar el satèl·lit Atles, de tant sols 32 quilòmetres d’amplada, al fons de la imatge, vist entre els anells A i F.

Aquesta imatge és va fer des del costat no il·luminat dels anells, des d’un angle aproximat de 28º per damunt del pla dels anells. La imatge és va prendre en llum visible amb la càmera d’angle estret de la sonda Cassini de la NASA, el passat dia 23 de gener d’aquest any.

La sonda en el moment de capturar aquesta imatge, es trobava a una distància del planeta de 1,7 milions de quilòmetres, amb un angle de fase de 41º. La resolució de la imatge és de 10 quilòmetres per píxel.

prometeu.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Octubre 17, 2008 4:44 pm

    […] 4 Març 2008. L’enfiladís Prometeu.  […]

Deixa un comentari