Detalls de Mercuri, que fins ara no s’havien observat mai.

Només 21 minuts després de la primera aproximació de la sonda MESSENGER, al planeta Mercuri, la Càmera d’Angle Estret (NAC), feia aquesta imatge, que ens mostra una superfície molt complexe, incloent-hi cràters de fins a uns 400 metres de diàmetre. Aquesta imatge forma part d’un conjunt d’altres 68, que la NAC va enregistrar a prop del equador del planeta, en una regió mai observada fins ara.

Amb aquestes imatges, els geòlegs planetaris podran estudiar la superfície de Mercuri, amb una antiguitat de més de 4.000 milions d’anys.

Una de les escarpes més altes i més llargues (penya-segats), es visible travessant tota la imatge de costat a costat. En el moment de captat aquesta imatge, el Sol estava brillant prou baix a la dreta, com per oferir aquestes ombres prou llargues.

Per altre banda, les forces internes de l’escorça de Mercuri, han empès el terreny cap amunt, i que ara ocupa uns dos terços d’aquesta imatge. Posteriorment un cràter meteòric va destruïr una petita part d’aquest penya-segat.

La imatge, és va capturar des d’una distància al planeta de 5.800 quilòmetres. L’àrea que ocupa la imatge correspon a uns 200 quilòmetres per costat.

messenger5.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Juliol 30, 2008 5:38 pm

    […] 16 Febrer 2008. Detalls de Mercuri, que fins ara no s’havien observat mai.  […]

Deixa un comentari

The document has moved here.


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

Moved Permanently