La sonda Deep Impact, ajudarà a trobar nous mons.

El vehicle espacial de la NASA, Deep Impact està dirigint el seu telescopi a cinc estrelles, en la recerca de planetes extrasolars, dins d’una missió anomenada Epoxi.

Aquesta sonda, és va fer famosa quan el seu “impactador”, va topar amb el cometa Tempel 1, el dia 4 de juliol de 2005. Posteriorment la NASA, ha allargat la missió redirigint la sonda cap el cometa Hartley 2, el qual sobrevolarà el proper 11 d’octubre de 2010.

Mentrestant, la sonda observarà a cinc estrelles properes a nosaltres, amb la intenció d’observar possibles “trànsits” de planetes que passin per davant de les seves estrelles.

La detecció dels planetes gegants, en passar per davant de l’estrella, no serà l’únic sistema que podrà utilitzar la Deep Impact. Els planetes que no estiguin en trànsit, els podrà observar amb la tècnica del cronometratge. La gravetat dels planetes ocults, podria estirar dels planetes que en aquell moment estan en trànsit, modificant les seves orbites, així com el cronometratge dels seus trànsits.

Més de 200 planetes extrasolars, ja en estat descoberts fins ara. La majoria d’aquests, és detecten indirectament per “l’estirada gravitatòria” de la seva estrella. Observar-los directament, és molt difícil, perquè la brillantor de l’estrella, obscureix la llum que reflecteixen els mateixos planetes.

Segons l’equip de recerca, esperen poder analitzar amb la sonda Deep Impact, la llum combinada de l’estrella i el possible planeta, per tal d’analitzar els planetes i les seves possibles atmosferes.

deep-impact.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Abril 11, 2008 6:45 pm

    […] 11 Febrer 2008. La sonda Deep Impact, ajudarà a trobar nous mons.   […]

Deixa un comentari

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

Moved Permanently