L’ESA ens mostra el planeta Mart en 3D.

Aquest mosaic fotogràfic, correspon al Mons Olympus, el volcà més alt del planeta Mart, que s’enlairà uns 26 quilòmetres per sobre de les planes circumdants. La imatge cobreix una àrea aproximada d’uns 600.000 quilòmetres quadrats i, està codificada en colors segons la seva alçada, a partir de les dades del Digital Terrain Model (DTM). També ha recollit dades per aquest estudi, la High Resolution Stereo Camera (HRSC) a bord de la sonda de l’ESA, la Mars Express, després de 18 òrbites al voltant del planeta.

Aquesta imatge, és un mosaic d’ortho-imatges, on els raigs que és projecten des de la sonda son perperndiculars. Això corregeix algunes deformacions introduïdes per la càmera que enregistra les imatges.

De les observacions de 16 orbites de la HRSC, s’han generat al voltant de 35 Gigabytes de dades, que s¡han utilitzat per generar el Digital Terrain Model. El mosaic del DTM té una resolució d’uns 150 metres per píxel.

mons-olympus.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Març 5, 2008 9:08 pm

    […] 9 Febrer 2008. Galàxia el·líptica NGC 1132.  […]

Deixa un comentari