Doble cràter a Mercuri.

Aquesta imatge es va fer amb la càmera d’angle estret de la sonda MESSENGER, durant el seu vol d’acostament al planeta Mercuri el passat dia 24 de gener. La regió forma part d’una zona on la sonda mariner 10, en els seus vols efectuats entre els anys 1974-1975, no va poder fotografiar.

En aquesta imatge, la podem observar amb una resolució de fins a 250 metres per píxel. El Sol està il·luminat la regió per la part superior, amb el nord situat en la part superior.

El diàmetre del cràter doble exterior, és d’uns 260 quilòmetres aproximadament. El cràter sembla haver estat omplert de material, que pot ser d’origen volcànic. El seguit de cràters múltiples secundaris, s’estenen radialment cap enfora des del cràter d’anell doble.

A Mercuri, un cràter s’esdevé doble quan el seu diàmetre excedeix dels 200 quilòmetres aproximadament. El diàmetre de transició, on els cràters comencen a formar anells, no es igual en tots els cossos, això depèn de la gravetat en la seva superfície, així mateix aquest diàmetre de transició pot donar informació important sobre les característiques físiques dels materials de la seva superfície.

messenger4.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.  També podeu trobar més informació, en la noticia publicada en aquesta web, el dia 19 de gener de 2008.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari