La sonda Cassini descobreix el ritme dels anells de Saturn.

L’orde el podem trobar en els llocs més inesperats, com succeeix en el planeta Saturn. La sonda espacial Cassini de la NASA, ha comprovar que dos dels anells d’aquest planeta, poden contenir les línies de densitat, formades per partícules glacials de la mida de blocs que s’estenen cap enfora a través dels anells, amb un ordre com les ones en l’aigua en caure una pedra.

Segons comenta l’Essam Marouf científic de la missió Cassini, “les partícules que estan dins dels anells, estan molt a prop unes de les altres. L’espai entre elles és molt petit, només entre 100 i 250 metres de separació, depenent de la seva ubicació en els diferents anells”.

Aquest grau de regularitat, pot canviar la idea del ambient caòtic dins dels anells, que hi s’havia pensat fins ara. L’estructura regular només s’ha pogut comprovar en regions on les partícules, formen concentracions com en l’anell B i en la part més interna del anell A.

Aquest estudi permet donar una visió diferent, alhora del estudi d’altres planetes extrasolars similiars.

El descobriment fet amb les senyals de ràdio enviades a la Terra per la sonda Cassini, mostren l’estructura harmònica en aquestes estructures dels anells de Saturn.

anells-saturn.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Novembre 30, 2008 1:56 pm

    […] 6 Febrer 2008. La sonda Cassini descobreix el ritmes dels anells de Saturn.  […]

Deixa un comentari

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

Moved Permanently