Observant el creixement d’una estrella.

Astrònoms de l’ESO, estant estudiant l’objecte anomenat MWC 147, situat a una distància de 2.600 anys llum de nosaltres, en la constel·lació del Unicorn (Monoceros). MWC 147 pertany a la família d’objectes Herbig Ae/Be, que disposen d’unes masses varies vegades més grans que el nostre Sol, alhora que continuen el seu augment de pes, empassant-se el material que hi ha en el seu disc circumdant.

MWC 147 te tan sols mig milió d’anys d’edat, que si ho comparem amb el Sol (que te 4.600 milions d’anys) com si fos una persona, aquest tindria l’equivalent a 1 dia de vida.

La morfologia i l’ambient interior d’aquestes joves estrelles, és tanmateix una qüestió de debat i, el seu coneixement és molt important per entendre millor com es formen les estrelles i el seu seguici de planetes.

Els astrònoms Stefan Kraus, Thomas Preibisch i Keiichi Ohnaka han utilitzat quatre unitats dels telescopis de 8,2 metres de diàmetre del VLT del ESO, per estudiar aquesta estrella Herbig Ae/Be i, mesurar la mida del disc i prendre mesures en una amplia banda de la seva radiació d’ona.

D’aquesta manera estudiant en varies longituds d’ona, els ha permès localitzar diferents temperatures, que permeten investigar sobre la geometria del disc i el gradien tèrmic respecte a la distància del disc sobre la mateixa estrella.

Les observacions indiquen que gran part de l’emissió del infraroig proper, emergeix del material calent situat a prop de l’estrella, més o menys a una distància entre 1 i 2 unitats astrònomiques. Això implica que la pols no pugui existir a prop de l’estrella, ja que la forta energia escalfa i destrueix els grans de pols.

mwc-147.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Maig 25, 2008 6:23 pm

    […] 4 Febrer 2008. Observant el creixement d’una estrella.  […]

Deixa un comentari

Moved Permanently


The document has moved here.

301 Moved Permanently