Cràter doble a Mercuri.

Comencen a arribar les primeres imatges de gran detall del planeta Mercuri, des de la sonda Messenger, capturades el passat dilluns 14 de gener. En aquest cas podem observar una regió del planeta, que la sonda Mariner 10 no va poder fotografiar.

El cràter doble que observem en la part superior dreta de la imatge, sembla haver estat reomplert per material d’origen volcànic i que posteriorment va estar erosionat formant un espadat, que voreja tota la regió sud d’aquest cràter.

També podem observar que més amunt a l’esquerra, hi ha un altre cràter més petit que també ha estat escapçat per aquest penya-segat.

Aquesta imatge la va prendre la sonda Messenger des d’una distància de 18.000 quilòmetres. La regió fotografiada és d’uns 500 quilòmetres aproximadament i, podem observar cràter d’unes dimensions de fins a 1 quilòmetre.

messenger2.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç. També podeu trobar més informació, en la noticia d’aquesta pàgina publicada el dia 16 de gener de 2008.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Març 5, 2008 9:09 pm

    […] 19 Gener 2008. Cràter doble a Mercuri.  […]

Deixa un comentari

The document has moved here.


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

Moved Permanently