Un superordinador podria ajudar a resoldre el misteri de l’energia fosca.

Els resultats d’unes simulacions fetes en el Institut de Computació Cosmològica (ICC) de la Universitat de Durham, poden ajudar a resoldre el misteri de l’energia fosca. Aquesta informació indica als cosmòlegs, com mesurar l’energia fosca, una força de repulsió que contraresta la gravetat.

Els descobriments també ajudaran a la fase del disseny de la missió del satèl·lit SPACE (SPectroscopic All-sky Cosmic Explorer), que podria desvelar la natura de l’energia fosca.

El descobriment de l’energia fosca l’any 1998, va ser completament inesperada i entendre la seva naturalessa és un dels problemes més grans de la física.

Els científics creuen que l’energia fosca, conté prop del 70% de la massa del Univers i que aquesta està conduint a l’expansió d’aquest. Si aquesta expansió continua accelerant-se, els experts comenten que és produiria l’anomenat Big Freeze (Gran Glaçada), on el Univers s’expandeix i és converteix en una extensa regió freda amb estrelles que es moren i forats negres.

Les simulacions que durant 11 dies va realitzar la Cosmology Machine (COSMA), representen la distribució de minúscules ones de so en un Univers, amb tan sols uns centenars de milers d’anys de vida.

Aquestes delicades ones, que la majoria s’han destruït durant els 13.000 milions d’anys següents, encara es poden detectar en aquesta simulació.

Canviant la natura de l’energia fosca en les simulacions, els investigadors han descobert que les ones semblen canviar en la seva longitud i que podrien servir com a “regle estàndard” en la mesura de l’energia fosca.

energia-fosca.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Gener 31, 2008 6:58 pm

    […] 20 Gener 2008. Un superordinador podria ajudar a resoldreel misteri de l’energia fosca.  […]

Deixa un comentari