El Messenger ja arribat a Mercuri.

El dilluns 14 de gener, a les 19:04:39 UTC la sonda Messenger, va fer el major acostament al planeta Mercuri, passant tan sols a 200 quilòmetres de la seva superfície.

La sonda va capturar imatges en alta definició, amb la càmera d’Angle Estret que forma part del Mercury Dual Imaging System (MDIS). La imatge que presentem ara, la va prendre el dia abans (13 de gener), quan el vehicle estava a uns 760.000 quilòmetres de distància. Mercuri és un planeta amb un diàmetre de 4.880 quilòmetres i aquí el podem observar amb una resolució d’uns 20 quilòmetres per píxel.

Durant aquest acostament el instrument MDIS recollirà més de 1.200 imatges del planeta, incloent-hi regions de la seva superfície mai vistes fins ara. El MDIS es tan sols un més dels instruments que recolliran informació sobre aquest misteriós planeta, ja que el Mercury Atmospheric Surface Composition Spectrometer (MASCS), observarà en detall la seva superfície i la seva tènue atmosfera. El magnetòmetre del Messenger (MAG) mesurarà acuradament el camp magnètic del planeta, el Energetic Particle Plasma Spectrometer (EPPS) està preparat per analitzar les interaccions del vent solar. El Mercury Laser Altimeter (MLA) registrarà la topografia de la superfície al llarg d’un estret perfil. Finalment el Gamma-Ray Neutron Spectrometer (GRNS) i el X-Ray Spectrometer (XRS) faran les primeres mesures de la seva superfície analitzant la seva composició bàsica.

messenger1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Abril 11, 2008 6:46 pm

    […] 16 Gener 2008. El Messenger ja arribat a Mercuri.   […]

Deixa un comentari


301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80