WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-09-27 23:41:30' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Epimateu en detall.

La sonda Cassini va acabar l’any 2007, enviant-nos unes detalles imatges de la regió polar sud de la lluna de Saturn, Epimateu (un dels quatre fills de Japetus).

La visió que ens ofereix aquesta imatge, podria ser les restes d’un gran cràter meteòric, que cobreix la majoria d’aquesta esfera i que podria ser la responsable de la forma lleugerament aplanada d’aquesta regió. Epimateu és un satèl·lit, amb unes dimensions de 116 quilòmetres aproximadament.

La imatge també ens mostra dos tipus diferents de terreny: àrees més llises i fosques, i un terreny una mica més groguenc, fracturat i més brillant. Una interpretació d’aquesta imatge, és que el material fosc evidentment es mou pendent avall i probablement té un contingut de gel més baix que el material més brillant, que sembla més com una “roca subjacent”. No obstant això, és probable que els materials dels dos tipus de terreny siguin rics en gel d’aigua.

Les imatges que utilitzaren per crear aquesta fotografia de color realçat, és varen capturar amb la càmera d’angle estret de la sonda Cassini, el passat dia 3 de desembre de 2007. Les imatges és varen prendre des d’una distància de 37.400 quilòmetres, el Sol estava situat en un angle de 65 graus. La resolució d’aquesta imatge és de 224 metres per píxel.

epimateu.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Maig 25, 2008 6:23 pm

    […] 17 Gener 2008. Epimateu en detall.   […]

Deixa un comentari

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Moved Permanently