Cràter amb un clot central.

En aquesta imatge podem observar un cràter encara sense nom, situat en una latitud mitjana del sud. Els cràters meteòrics tenen morfologies diferents depenent de la mida del objecte responsable del impacte, així com de les propietats del seu material.

Els impactes més petits generen cràters formant unes conques, mentre que els impactes més grans formen un cims o pics cnetrals, amb anells perimetrals.

Aquest cràter amb un clot central, no és gaire recent com evidencia la presència d’un cert nombre de petits cràters, que hi han en el seu interior. Últimament la HiRISE ha identificat vasals o clots en alguns cràters recents, que  en imatges en baixa resolució havien passat desapercebuts. Es creu que aquests forats es varen formar per emissions volàtils (gasos), provocats per l’ebullició dels gels presents en els moment del impacte.

Aqquesta imatge es va capturar el passat 21 de setembre de 2007, per la sonda Mars Reconnaissance Orbiter, des d’una alçada de 258 quilòmetres, amb una resolució de la imatge de 25,8 cm/píxel.

crater-amb-clot-central.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Setembre 3, 2008 7:58 pm

    […] 14 Gener 2008. Cràter amb un clot central.  […]

Deixa un comentari