El Hubble ens ensenya galàxies massives en un Univers primitiu.

Algunes de les primeres galàxies massives del Univers, és varen formar a partir del col·lapse de gegantins núvols de gas, així ho comenten la Elisabeth McGrath investigadora de la Universitat de Califòrnia i en Alan Stockton de la Universitat de Hawaii.

Aquesta descoberta, basada en imatges del telescopi espacial Hubble, desafia la idea generalitzada que totes les galàxies massives, és varen formar de la fusió de galàxies més petites.

La teoria estàndard de formació de galàxies massives, pronostica que aquestes acumulen la seva massa per l’acreció de galàxies petites. Per provar aquesta teoria, McGrath i Stockton junt amb els seus col·laboradors, buscaven les galàxies més velles i massives, per tal de trobar proves de la seva evolució. Les imatges d’alta resolució del Hubble, ens mostren galàxies més massives que la nostra Via Làctia, que ja existien quan el Univers era molt jove, només una cinquena part de la seva edat actual. Es creu que aquestes galàxies són els avantpassats distants de les galàxies massives del Univers actual.

Les simulacions informàtiques, indiquen que les col·lisions entre galàxies destruirien els discs del seu voltant, enviant cap enfora a les seves estrelles. Les galàxies més massives en el Univers actual, tenen formes el·líptiques i per això aquesta teoria pot explicar la seva evolució a través de la hipòtesi de fusió. Per aquest motiu, l’existència de galàxies massives en un Univers primitiu, desafia aquesta perspectiva.

En aquesta imatge captada pel Hubble,  poden observar una galàxia situada a uns 9.000 milions d’anys llum de nosaltres, aquesta distància implica que estava formada quan el Univers era molt jove.

galaxies-primitives.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Juliol 30, 2008 5:38 pm

    […] 11 Gener 2008. El Hubble ens ensenya galàxies massives en un Univers primitiu.  […]

Deixa un comentari

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

Moved Permanently