El cometa 8P/Tuttle.

L’any 2007 ha estat molt interessant en la observació de cometes brillants, ja que varem começar amb l’espectacular McNaught, tot i que la seva visió va estar reservada a observadors australs. I ara, em acabat l’any amb el misteriós cometa Holmes, el qual encara brilla amb una magnitud propera a 3,5, però amb un diàmetre angular molt gran la qual cosa fa, que la seva llum quedi difusa en tota la seva estructura comètaria.

Aquest any 2008, comencem també assenyalant (salvant les distàncies) un cometa que en les dues últimes setmanes, ha augmentat una mica la seva brillantor. El cometa 8P/Tuttle, que va ser descobert el gener de 1790 per l’astrònom francès P.F.A. Mèchain, el qual a finals de desembre de 2007 estava en una magnitud propera a 6. Tot i que és molt més fosc que el Holmes, la seva observació telescòpica o en prismàtics és millor ja que és un objecte petit i concentrat, el que ajudarà a observar-lo sobretot en cels contaminats lumínicament.

Aquests dies està previst que el 8P/Tuttle arribi a la seva magnitud màxima, per poder-lo localitzar, podeu fer-ho amb aquesta carta celeste. Com ja sabem els cometes són astres molt imprevisibles, per la qual cosa tindrem que estar atents a la seva evolució.

Aquesta imatge del cometa 8P/Tuttle, la va aconseguir en R. Ligustri el passat 11 de setembre de 2007, amb un telescopi reflector de 35 cm de diàmetre i una càmera ST10Xme amb 7 exposicions de 180 segons.

8ptuttle.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Gener 31, 2008 6:54 pm

    […] 3 Gener 2008. El cometa 8P/ Tuttle.  […]

Deixa un comentari

The document has moved here.


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

Moved Permanently