El COROT comença a trobar planetes extrasolars.

El telescopi espacial Convenction, Rotation and planetary Transits (COROT), va ser eenviat a l’espai a últims de desembre de 2006, amb la finalitat de fer recerca de planetes extrasolars i estudiar les seves estrelles.

El 3 de maig de 2007, va descobrir el primer planeta Extrasolar COROT-Exo-1b, tan massiu com el planeta Júpiter, però orbitant molt a prop de la seva estrella, en tan sols 1,5 dies. El segon planeta descobert recentment pel COROT i confirmat per observacions des de la Terra, COROT-Exo-2b, orbita en una estrella similar al nostre Sol. El planeta és una mica més massiu i fred que l’anterior. Aquest planeta, està situat a uns 800 anys llum de nosaltres, en direcció a la constel·lació de Serpens. COROT-Exo-2b és un gegantí planeta 1,4 vegades més gran i 3,5 vegades més massiu que Júpiter. L’orbita al voltatn de la seva estrella, també és molt ràpida, ja que ho fa en menys de dos dies.

El Sistema de detecció d’aquests planetes, per part del telescopi, ha estat amb el sistema del “trànsit”. Es a dir quan el planeta passa per davant de la seva estrella, bloqueja una petita part de la seva llum. Per tan el COROT, no seria capaç de descobrir planetes que no estesin en un angles no observables des de la Terra.

Fins ara la majoria dels 260 planetes extrasolars, són gegants massius semblants al planeta Júpiter. Encara que els astrònoms esperen poder observar algun planeta amb les mateixes característiques de la Terra, al passar per davant d’una estrella. Per aquest motiu, durant els dos anys i mig que encara durarà la seva missió, podrà observar prop de 120.000 estrelles. Els astrònoms, esperen trobar entre 10 i 40 planetes rocosos, així com molts de les dimensions i característiques de Júpiter.

corot-exo-1b.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Gener 13, 2008 8:16 pm

    […] 4 Gener 2008. El COROT comença a trobar planetes extrasolars.   […]

Deixa un comentari