Observant la regió d’Adiri.

La nau espacial Cassini de la NASA, ha fotografiat una regió brillant en la zona equatorial anomenada Adiri, del satèl·lit Tità, el qual te un diàmetre de 5.150 quilòmetres. En el seu moment la sonda Huygens,  va aconseguir aterrar en aquesta regió al nord-est d’Adiri.

La imatge va estar capturada amb la càmera de gran camp de la nau espacial Cassini, el passat dia 19 de novembre de 2007, utilitzant un filtre espectral sensible a les longituds d’ona de llum infraroja, centrada en els 939 nanòmetres.

En aquest moment la nau, és trobava a uns 115.000 quilòmetres de Tità. La resolució d’aquesta imatge, és d’uns 7 quilòmetres per píxel. Degut a la dispersió de la llum de l’atmosfera del satèl·lit, alguns trets superficials poden ser resolts amb una major escala, que la resolució mitja.

adiri.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX 2008 Gener 21, 2008 7:13 pm

    […] 2 Gener 2008. Observant la regió d’Adiri.  […]

Deixa un comentari