WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-19 06:56:30' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Arxiu per Agost, 2015

El Telescopi Espacial Hubble, detecta que el quàsar més proper a la Terra, està generat per un doble forat negre.

Els astrònoms que treballen amb el Telescopi Espacial Hubble de la NASA, han descobert que Markarian 231 (Mrk 231), la galàxia més propera a la Terra amb un quásar conegut, està formada per dos forats negres centrals, que giren un entorn a l’altre amb una gran intensitat.

La descoberta suggereix que els quàsars ( els brillants nuclis de les galàxies actives), poden disposar de dos forats negres supermassius centrals, girant entre ells, com a resultat de la fusió de dues galàxies. D’una manera semblant que dos patinadors giren un al costat de l’altre, el duo de forats negres generen una gran quantitat d’energia que fa que el nucli de la galàxia anfitriona pugui arribar a eclipsar la brillantor de tota la resta de población de milers de milions d’estrelles de la galàxia, aquest centre galàctic s’identifica com un quásar.

Els científics van analitzar les observacions d’arxiu del Hubble, en radiació ultraviolada emesa des del centre de Mrk 231, on van descubrir el que descriuen com a “propietats extremes i sorprenents”.

Si només hi ha un forat negre present en el centre d’un quásar, tot el disc d’acreció que envolta el forat negre, fa que  el gas calent brilli en forma de raigs ultraviolats. En lloc d’això, la brillantor ultraviolada del disc de pols cau abruptament cap el centre. Això proporciona l’evidència observacional que el disc té un forat en forma de rosquilla que envolta el forat negre central. La millor explicació per les dades d’observació, respecte els models dinàmics, és que el centre del disc està tallat per l’acció de dos forats negres en òrbita al voltant l’un de l’altre. El segon, més petit estaría  a la vora interior del disc d’acreció i haría de disposar del seu propi mini-disc d’acreció amb una forta emissió de llum ultraviolada.

Mrk 231, és trova a una distancia aproximada de la Terra de 581 milions d’anys llum.

hs-2015-31-a-full_jpg.jpg

Si voleu més información, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris