Arxiu per Maig, 2015

Un forat en el cel

En lloc de mostrar objectes espectaculars, algunes de les imatges més sorprenents de l’univers, semblen centrar-se en el buit. Aquesta nova imatge, enregistrada amb el telescopi MPG/ESO de 2,2 metres de diàmetre, observem els obscurs tentacles girant cap a l’exteior des d’un espai fosc i buit, situat en el centre de la imatge, tenint en comte el constrast amb la densa regió atapeïda d’uns colors  vermell i or brillant: les estrelles que viuen en aquest entorn.

Aquesta  regió, no és un forat en el cosmos, o un afegit d’un buit en el cel. De fet, els obscurs rastres es relacionen amb el gruix i opac pols que es trova entre nosaltres i el replé espai d’estrelles que hi ha al seu darrere. Aquesta pols i gas molecular bloquegen la llum visible emesa per les estrelles més llunyanes.

Tot i que aquest núvol , conviu en una regió força anónima d’un univers proper (catalogada com LDN 1774) , hi ha altres exemples de núvols moleculars . El cas de Barnard 68, molt similar i que es trova a uns 500 anys llum de nosaltres i que s’ha pogut observar en el rang de la llum visible i en llum infraroja.

potw1518a.jpg

Si voleu més información, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

Moved Permanently

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

The document has moved here.