Es descobreix un planeta en una zona habitable a l’estrella més propera a nosaltres.

Utilitzant els telescopis de l’ESO , així com d’altres instal·lacions astronòmiques, un equip d’astrònoms ha trobat clares evidències de la presència d’un planeta orbitant a l’estrella més propera a la Terra, Pròxima Centauri. Aquest món, tant intensament buscat i batejat amb el nom de Pròxima b, orbita entorn a la seva freda estrella, una nana roja un cop cada 11 dies, i que és creu disposa d’una temperatura que permetria la presència d’aigua líquida en la seva superfície.

eso1629c.jpg

Aquest planeta rocós, és una mica més massiu que la Terra i és l’exoplaneta més proper a nosaltres.

A poc més de quatre anys llum del Sistema Solar, és trova la nana roja anomenada Pròxima Centauri, aquestra freda estrella situada en la constel·lació de Centaurus, és massa débil per ser observada a simple vista i és troba a prop d’un parell d’estrelles més brillants conegudes com Alfa Centauri AB.

Durant el primer semestre de 2016, Pròxima Centauri, va ser observada amb regularitat amb l’espectrògaf HARPS, instal·lat en el telescopi de 3,6 metres de diàmetre de l’ESO, a La Silla (Xile) i monitoritzat alhora amb altres telescopis d’arreu del món. Aquesta recerca forma part del projecte Pale Red Dot, on un equip d’astrònoms liderat per Guillem Anglada Escudé, membre de la Universitat Queen Mary de Londres, intentava localitzar la petita oscil·lació gravitatòria, demostrant l’existència d’un planeta.

eso1629d.jpg

En aquest diagrama, podem observar el moviment de Pròxima Centauri, apropant-se i allunyant-se de la Terra durant l’espai del primer semestre de 2016. S’aproxima i s’allunya de la Terra a un ritme d’uns 5 quilometres per hora (el ritme del caminar d’una persona). Aquest patró regular de canvi de velocitats és repeteix amb un període de 11,2 dies. Un detallat anàlisi amb l’efecte Doppler, va indicar la presència d’un planeta amb una massa equivalent a 1,3 vegades la Terra, orbitant a uns 7 milions de quilòmetres de Pròxima Centauri, només el 5% de la distància entre la Terra i el Sol.

En Guillem Anglada, ha comentat, “Els primers senyals d’un posible planeta s’observaren l’any 2013, però la detecció no era prou convincent. Des de llavors, hem treballat intensament per obtener més observacions amb l’ajut de l’ESO i d’altres observatoris La recent campanya Pale Red Dot, ha estat un treball de dos danys de durada”.

eso1629a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

El cràter Haulani en color millorat

El cràter Haulani de 34 quilòmetres de diàmetre, està situat en el planeta nan Ceres. La imatge ens mostra l’existència d’ensorraments de material des de la seva cresta a la part inferior del mateix cràter. Podem observar alhora el material caigut dins del cràter mostrant una superficie llisa, així com també un pic central.

Aquesta imatge va ser enregistrada amb les dades de la sonda espacial Dawn de la NASA, quan estaba cartografiant el planeta nan a gran alçada, des d’una distancia de 1.470 quilòmetres de la superficie de Ceres.

La imatge ens mostra un color millorat que permet als científics comprendre millor els diferetns materials i com es relacionen amb la morfología de la superficie. Els raigs de material ejectat de color blavós, están a esdeveniments relativament  recents, que indiquen l’edat de l’impacte que va formar el cràter.

pia20358.jpg

Si voleu més información, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

Un exoplaneta amb lava ?

Aquesta seqüència ens mostra un posible escenari del càlid exoplaneta rocós, anomenat 55 Cancri e, que és gairebé dues vegades més gran que la nostra Terra. Les noves dades proporcionades pel telescopi espacial Spitzer de la NASA, mostren canvis de temperatura extrems en un costat o l’altre del planeta…….una posible solució, podría ser la presencia de tolls de lava en la seva superficie.

Aquest planeta està ancorat per les marees de la seva estrella, igual que la Lluna a la Terra, el que significa que una banda sempre crema sota la calor de la seva estrella, mentre que l’altre costat és manté a la foscor. Si el planeta estigués cobert de lava, llavors el costat calent, davant del seu sol tindria fluxos de lava líquida, mentre que el costat fosc i fred, veuria la roca de lava solidificada. La lava endurida seria capaç de transportar la calor a la resta del planeta, el que explica el que ha observat l’Spitzer, el qual ha detectar que el costat fred es molt més fred que el costat calent.

Si realment existeix la lava en aquest planeta, hauria pols calenta fora del mateix, tal com podem observar en aquesta il·lustració, on els vents de l’estrella escampen el material.

Els científics creuen que les futures observacions del Telescopi Espacial James Webb, hauran de proporcionar més detalls respecte a la naturalesa d’aquest exòtic món.

pia20068.jpg

Si voleu més información, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

La observació més nítida observada fins ara, d’un disc de pols situat al voltant d’una estrella moribunda.

L’interferòmetre del Very Large Telescope, situat en el Observatori Paranal de l’ESO a Xile, ha obtingut la imatge més nítida observada fins ara, d’un disc de pols situat en una estrella molt vella. Per primera vegada, aquestes estructures poden ser comparades amb aquelles situades al voltant d’estrelles joves i que sorprenentment són similars. Fins i tot, és posible que un disc que apareix al final de la vida d’una estrella, pugui crear una segona generació de planetes.

A mesura que s’acosten al final de les seves vides, les estrelles desenvolupen discos estables de gas i pols al seu voltant. Aquest material és expulsat pels vents estel·lars, mentre que l’estrella va passant de la fase de gegant vermella a una altre fase evolutiva. Però fins ara, els astrònoms no han estat capaços de comparar els dos tipus d’anells, els formats al principi i al final del cicle de la vida estel·lar.

Tot i que molts discos associats a les estrelles joves que són prou a prop nostre, poden ser estudaits en profunditat, cal que corresponguin a estrelles velles amb discos que siguin prou a prop de nosaltres per obtener imatges.

Per aquest motiu, l’equip de recerca liderat per Michael Hillen i Hans Van Winckel, han observat l’estrella doble IRES 08544-4431, situada a uns 4.000 anys llum de la Terra, en la constel·lació austral de Vela. Aquest estel doble, està format per una estrella gegant vermella que expulsa el material al disc de pols que l’envolta i una segona estrella estándar menys evolucionada en òrbita també al seu voltant.

eso1608a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

Barrancs congelats del pol nord de Plutó

La imatge enregistrada durant el seu pas a prop de Plutó per la sonda New Horizons de la NASA, ens mostra la diversitat de Plutó, amb diferents característiques geològiques i que podem observar en aquest fotografía en color millorat.

Observem llargs i verticals barrancs que transcorren a través de la zona polar, en la regió de Lowell Regio, anomenada així, en honor a Percival Lowell, que va construir l’Observatori Lowell i que va conduir al descobriment del planeta nan. La majoria d’aquests barrancs tenen uns 75 quilòmetres de llargada, mostrant-se subsidiaris entre ell pararel·lament en dirección est-oest i amb uns 10 quilòmetres d’amplada.

Les parets degradades d’aquests barrancs semblen molt més definits que d’altres situats en altres regions de Plutó, probablement per ser més antics i haver estar més erosionats. Aquests barrancs semblen representar un antic període de processos  tectònics.

El color d’aquesta imatge ha estat millorada i contrastada, de manera que les regions altes apareixen en un color groguenc, aquest color s’esvaeix a un gris blavós uniforme en elevacions més baixes. Els mesuraments infrarojos de la New Horizons, mostren que el gel de metà és abundant a Lowell Regio, mentre que hi ha poc gel de nitrogen. Una possibilitat és que els terrenys mostrats en color groguenc poden correspondre a dipòsits de metà de més edat, produïts per la radiació solar exposada més temps, que no pas en les regions de color gris blavós.

pia20473_modest.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç:

No hi ha comentaris

El resplendor del Big Bang, permet detectar un llunyà jet d’un forat negre.

Un lluminós i llunyà raig de llum (o jet) que prové del resplendor de les restes del Big Bang, conegut com la radiació cósmica de fons (CMB), han localitzat uns astrònoms que utilitzen l’Observatori de raigs X Chandra de la NASA i que han descobert aquest llunyà jet per casualitat quan observaven un altre font de llum del camp de visió del Chandra.

Aquest jet observat en un univers primerenc, s’ha identificat com B3 0727 +409, on els astrònoms l’han identificat com un creixement de forats negres en una época primerenca del cosmos. La llum de B3 0727 +409, és va emetre al voltant de 2.700 milions d’anys després del Big Bang, quan l’univers tenia només una cinquena part de la seva edat actual.

Aquesta imatge , ens mostra les dades de raigs X (en color blau) que s’han combinat en una imatge òptica del Digitized Sky Survey. Cal comentar que les dues fonts aparentment properes no tenen rés a veure entre elles, sinó que més aviat és una coincidencia d’alineació del llunyà jet, amb una galàxia situada més a prop de nosaltres.

Les dades indiquen que l’emissió de raigs X, que ha detectat el Chandra, tenen unes dimensions aproximades de 300.000 anys llum.

Els científics creuen que a mesura que els electrons del jet surten del forat negre, a una velocitat propera a la llum, es mouen a través d’un mar de radiació del CMB i xoquen amb els fotons de micrones. Això augmenta l’energia dels fotons al rang dels raigs X, que són els detectats pel Chandra.

b30727_lg.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

Una raresa galàctica al descobert.

Un equip internacional d’investigadors dirigit per Aaron Romanowsky, membre de la San Jose State University, utilitzant el Telescopi Subaru, han identificat una galàxia nana quasi bé imperceptible, situada al voltant d’una galàxia espiral gegant. Les observacions proporcionen una valuosa visió d’un procés que és “ràpid”, però important en la formació de les galàxies.

“Les regions exteriors de les galàxies gegants com la nostra propia Via Làctia, semblen un poti-poti de runa de centenars de galàxies més petites, que és van unir en el transcurs del temps i van formar estructures més grans, però l’evidència que les grans absorbeixen les més petites, ha estat en gran mesura circunstancial. Ara hem observat un parell de galàxies en el momento d’una abraçada mortal”.

La galàxia espiral gegant NGC 253 (es mostra en color), s’acompanya d’una nana acabada de descubrir, NGC 253-DW2 (a dalt a l’esquerra). La peculiar forma allargada de la nana implica que està sent esquinçada per la gravetat de la galàxia més gran, que al seu torn mostra irregularitats en la seva perifèria, que poden ser causades per la interacció mútua.

fig1e.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç:

No hi ha comentaris

Un gegantí núvol de gas, com un bumerang retorna a la nostra galàxia.

Astrònoms del telescopi espacial Hubble, han descobert que la vella dita, “tot el que puja, ha de baixar”, s’aplica fins i tot a un immens núvol de gas d’hidrogen, situat fora de la nostra Via Làctia. El núvol invisible s’està acostant en picat a una velocitat de prop de 1,2 milions de quilòmetres per hora.

Dels centenars de núvols de gas situats al voltant de la nostra galàxia, en la regió anomenada “Núvol d’Smith”, és l’únic amb una òrbita coneguda. Les noves observacions del Hubble, suggereixen que va ser llançat des de les regions externes del disc galàctic, fa uns 70 milions d’anys. El núvol va ser descobert en la década de 1960, per l’estudiant en doctorat d’astronomia, Gail Smith, el qual en va detectar les ones de ràdio emeses per l’hidrogen.

El núvol està en direcció de retorn i s’espera que fregarà el disc de la Via Làctia en uns 30 milions d’anys. Quan ho faci, els astrònoms creuen que encendra una espectacular explosió de formació estel·lar, potser proporcionarà el gas suficient per fer néixer uns 2 milions de sols.

“El núvol és un exemple de com la galàxia està canviant amb el pas del temps”, ha comentat el responsable de l’equip de recerca, Andrew Fox, membre del Institut de Ciència del Telescopi Espacial Hubble, situat a Baltimore. “Ens està dient que la Via Làctia, és com una bombolla molt activa on el gas pot ser expulsat d’una part del disc i després retornar en una altre direcció”.

“La nostra galàxia està reciclant el seu gas a través dels núvols , el que en aquest cas, el Núvol d’Smith, és un exemple, formant estrelles en diferents llocs. Els mesuraments del Hubble, del Núvol d’Smith, ens ajuden a visualitzar l’activa forma dels discos galàctics”, ha comentat l’Andrew Fox.

hs-2016-04-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç. 

No hi ha comentaris

El naixement d’un quàsar turbulent.

La galàia més lluminosa coneguda a l’univers, és el quásar W2246-0526, la qual s’ha observat tal com l’univers tenia menys del 10% de la seva edat actual. El quásar està en un estat tan turbulent que està expulsant la totalitat del seu subministrament de gas per la formació d’estrelles, segons les observacions fetes amb l’Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA).

Els quàsars són galàxies llunyanes amb nuclis molt actius i forats negres supermassius situats en el seus interiors, que llancen poderosos raigs de partícules i radiació. La majoria dels quàsars brillen intensament, però una petita fracció d’aquests energètics objectes són d’un tipus inusuals, coneguts popularment com “hot dogs”, galàxies enfosquides per la pols, com per exemple la galàxia WISE J224607.57-52635.0, la més lluminosa de les galàxies conegudes a l’univers.

Per primera vegada, un equip d’investigadors liderat per Tanio Diaz-Santos, membre de la Universitat Diego Portales de Santiago de Xile, ha utilitzat les extraordinàries prestacions tècniques de l’ALMA per observar aquest objecte i rastrejar el moviment dels àtoms de carboni ionitzat situats entre les estrelles d’aquesta galàia.

“No es van trovar grans quantitats d’aquest material interestel·lar, tot i estar en un ambient molt turbulent dinàmic al llarg de tota la galàxia, tot i que aquesta té un moviment de rotació de prop de dos milions de quilòmetres per hora”.

Els astrònoms creuen que aquest comportament podría estar relacionat amb l’extrema lluminositat de la galàxia, que correspon a una massa equivalent a 350 bilions de sols. Aquesta sorprenent brillantor, està impulsada per un disc de gas que està sobreescalfat i que es mou en espiral al voltant d’un forat negre supermassiu situat en el centre de la galàxia.

eso1602a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

Els grans observatoris de la NASA pesen un jove i massiu cúmul galàctic.

Uns astrònoms han fet la recerca més detallada d’un jove i extremadament massiu cúmul de galàxies, utilitzant tres dels Grans Observatoris de la NASA. La imatge que podem observar és un recull de múltiples longituds d’ona que mostra el cúmul galàctic anomenat IDCS J1426.5+3508 (IDCS J1426 per abreujar), en raigs X i color blau observat per l’Observatori Chandra, en llum visible i color verd pel Telescopi Hubble i en llum infraroja i color vermell pel Telescopi Espacial Spitzer.

Aquest rar cúmul de galàxies. que és trova a uns 10.000 milions d’anys llum de la Terra, té una massa equivalent a uns 500 bilions de sols. Aquest objecte té importants implicacions per entendre com aquestes mega-estructures es van formar i evolucionen des de principis de l’univers. Els astrònoms han observat IDCS J1426, tal com era quan l’univers tenia menys d’un terç de la seva edat actual. És el cúmul de galàxies més massiu observat en una edat tan primerenca.

Va ser descobert l’any 2012 pel Telescopi Espacial Spitzer, IDCS J14126 va ser observat posteriorment pel Telescopi Espacial Hubble i l’Observatori Keck per tal de determinar la seva distància. Les observacions del Combined Array Millimeter Wave Astronomy van indicar que era molt massiu. Les noves dades del Chandra, confirmaven la massa del cúmul i mostren que al voltant del 90% de la seva massa es trova en forma de matèria fosca, la misteriosa substància que fins el moment s’ha detecta només a través de la seva força gravitatòria per damunt de la matèria composta d’àtoms.

Hi ha una brillant regió d’emissió de raigs X (observat en color blau), d’una mida semblant a la meitat del mateix cúmul, però que no està situat exactament en el centre. La ubicació d’aquest “nucli” de gas suggereix que el cúmul ha tingut una col·lisió o interacció amb algun altre sistema massiu de galàxies, relativament poc temps abans, probablement uns 500 milions d’anys abans.

idcs1426.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç. 

No hi ha comentaris

Pàgina Següent »

buy glucotrol xl wikipedia discount on singulair prescription order rogaine 5 generic dostinex discount order claritin order bactroban zalf buy tricor braun roxithromycin discount card buy floxin online cheap glucotrol xl it works cheap cialis sublingual jaundice cheap ginette 35 diane 35 order clomid jenjarom order hair loss in pregnancy buy cheap clomid uk order cialis soft x 40 mg cheap cialis soft shipping order benzac kruidvat cheap ortho tri cyclen janssen order cialis soft unterschied cheap alli capsules order aciphex back order actoplus met launch date buy azulfidine kuala lumpur mango discount singapore cleocin gel discount rosacea cheap v gel kandicide buy levitra plus dapoxetine cialis super active discount and cialis buy tinidazole sydney buy retin-a 0 025 mg buy tadalis sx erfahrungen where to buy liquid dramamine buy viagra professional ingredients erection packs 2 discount price order cialis super active generic order zithromax over the counter buy cholesterol lowering tips buy cheap arimidex online order amoxil in canada cheap anti virus yang bagus untuk android buy trental nz buy lexapro online au buy cymbalta system cheap effexor xr and weight gain men;s health discount online buy levitra 20 mg online order benadryl online cheap ortho tri cyclen dose order hair loss yoga buy australian dream arthritis cream shuddha guggulu discount baidyanath effexor xr cost canada cheap yasmin reclaim your heart order voveran sr india bystolic discount card zoloft to buy online cheap cialis jelly uk buy augmentin over the counter micardis discount drug card order hair loss causes cheap aristocort injection buy levitra generic online buy chewable kamagra order alli online order anavar australia buy zovirax in canada order viagra plus by mail order weight loss cleanse cheap penegra medicine buy flomax vancouver cialis discount program order naprosyn nedir order kamagra chewable gum buy levitra plus europe wellbutrin sr discount brand vs. generic buy estrace cream buy aricept africa hyaluronic acid discount x 7 amp buy cialis daily where to buy propecia yahoo clonidine discount vouchers cheap anti viral windows 8 antivirus order toradol high order propecia vegas cheap rental textbooks cheap actoplus met and bladder cancer order paxil xanax buy actos kong buy dipyridamole from canada buy propecia from boots buy arava japan cheap hair loss uk order sumycin discontinued buy aldactone canada cheap isoptin sr order skelaxin together order effexor xr ingredients cheap actoplus met and weight loss buy propranolol san francisco cheap clomid uk buy phexin tablet cheap viagra soft brisbane men's health discount cialis soft discount effects buy moduretic online buy arava 20 mg cheap decadron jarabe cheap ortho tri-cyclen online order actos juridicos buy tenormin online buy mircette australia order rogaine 5 foam canada cheap ginette 35 gain cheap brand levitra prescription buy bupropion sr uk order actoplus met name order rogaine 5 spray buy lantus rid brand amoxicillin discount generic name cheap effexor xr patient assistance buy septilin work buy terramycin tablets order brand levitra prescription order zithromax z-pak order tamoxifen zealand cheap emsam fatigue buy proscar australia cheap flagyl er package insert buy brand name propecia order frumil order imuran back benicar savings plan cheap flagyl er i kroppen buy prandin vietnam cheap kamagra london buy erythromycin uk buy blum minipress p buy propecia sydney cheap holidays in november all inclusive cheap effexor xr missed dose buy malegra fxt vs malegra dxt femara discount flonase get high buy arava vegas cheap glucotrol xl and metformin buy actos generic cheap lady era godiva order diamox side cheap celebrex zamienniki female viagra discount are there buy shatavari powder uk cheap celexa cheap claritin reditabs buy septilin in singapore buy penegra online buy zyvox bulk buy l tryptophan joint pain order cialis super active cialis lipitor discount program buy robaxin africa cephalon provigil discount order furosemide mg online buy crestor coupon buy tadalis sx generic cialis diclofenac gel discount plo buy robaxin gold buy floxin ear drops cheap renovation tips cheap isoptin zamienniki cheap kamagra oral jelly zkus(enosti buy olanzapine in uk cheap elimite otc order atorlip 20 what is atorlip-20 buy unisom quickmelts order cyklokapron uses order cs cialis order forzest buy aldactone in nz buy l tryptophan genetically modified cheap calling to india buy carafate japan pravachol discount voucher cheap crestor coupon order calcium carbonate in water buy amantadine uk mirapex discount coupons extendaquin discount voucher buy augmentin singapore flonase discount card cheap nitrofurantoin version effexor xr copay program order mango your buy lithium uk cheap pletal very buy antivert in stores cheap zyvox a prescription celadrin discount program effexor xr discount nausea buy clonidine in thailand bystolic mail order cialis soft discount viagra order cleocin gel and breastfeeding buy viagra jelly jakarta dostinex discount coupon buy alli weight loss pills online cheap trial erection packs 3 year order buspar side cheap cholesterol lowering drugs order orlistat cheap viagra soft in canada cheap floxin bula buy ginette 35 cipla pcos order apcalis sx pattaya levitra professional discount potenzmittel cheap minocin alternatives buy cholesterol lowering agents buy viagra soft singapore buy arjuna statue buying ventolin inhalers betnovate discount buy desyrel uyku clomid discount vouchers buy lisinopril 20 mg online buy purinethol 50 mg buy ventolin vegas order glycomet sr buy generic accutane online didronel discount cards generic viagra super active (sildenafil citrate) buy brand viagra in singapore order toprol xl jonah complex order diamox uk order metformin zealand buy flonase at cvs cheap kamagra gold fake buy valtrex walmart cheap cialis soft uk buy maxalt japan order pravachol reviews buy female cialis jelly alli discount loss tablets cheap diclofenac gel grossesse order v gel sgad order pyridium dose buy didronel in singapore order imuran you cialis soft discount cheap avalide online cheap accutane singapore effexor xr cost buy abilify cheap buy retino-a cream 0 025 nasal buy dipyridamole vancouver cheap makita lithium ion batteries buy levitra philippines cheap v gel gel gtcc v msds buy zanaflex japan order rogaine 5 before and after cheap elimite cream buy ginette 35 price in india discount chemist nizoral cheap shuddha guggulu dosage order benadryl xanax buy cholesterol lowering foods list pain relief discount pain celadrin discount vouchers order serevent in canada buy rosuvastatin vegas buy baclofen in canada men;s health discount eating plan cheap tofranil dosage hair loss discount yahoo answers buy apo prednisone buy cardizem generic online buy suhagra dosage rogaine 2 discount july buy lantus online order oral lamisil buy emsam germany celebrex discount program cheap zovirax cream online viagra soft discount card order diclofenac gel zu buy capoten new zealand buy erythromycin gel buy kamagra chewable polo buy brand viagra viagra order diclofenac gel zastosowanie buy arjuna award cheap final fantasy 14 pravachol discount pharmacy zebeta discount code buy aciclovir tablets over the counter cheap wellbutrin sr lowest dose shuddha guggulu discount side effects order viagra sublingual es order cipro xr online generic cialis sublingual vasodilan discount code order zyban buy dipyridamole prescription lanoxin discount online buy kamagra chewable tablets review buy medrol for dogs buy bystolic store cheap malegra dxt reviews buy pariet kaina buy tadalis sx mg zanaflex discount prescription buy reglan zofran cymbalta discount card lilly order effexor xr order flagyl er effects can you buy mobic over the counter brand cialis discount generic buy zyban uk buy ginette 35 and acne order amitriptyline dosage buy diclofenac you buy rogaine 2 york buy zoloft south africa buy kamagra jelly buy januvia online cheap advair diskus for asthma cheap glucotrol xl teaching order antivert reviews tricor discount card urispas discount programs ortho tri cyclen discount questions order erectile dysfunction injections cheap viagra bangkok buy lioresal buy olanzapine side order venlor xr order septilin wikipedia buy cialis viagra buy phenergan 25 mg order amoxicillin canada citalopram discount buy zanaflex in stores cheap zithromax dosage buy propecia ebay female viagra discount it work buy azulfidine mexico cialis soft discount canada cheap ginette 35 used retin a 0 05 discount krem 30 g cardizem discount prescription seroflo discount cheap amaryl zamiennik buy alavert vancouver buy emsam clothing sleep aid discount valerian root buy cardizem la order hair loss on dogs mobic discount vouchers buy cholesterol lowering foods chart order doxycycline you buy brand name synthroid online buy bystolic france cheap rumalaya gel amazon order zenegra xpress ortho tri cyclen discount for acne geriforte syrup discount voucher cheap viagra plus buy septilin forum buy ginette 35 gain weight cheap diclofenac gel for solar keratosis buy alli uk order zovirax from india buy amitriptyline online buy cleocin gel insert trileptal discount coupons cheap cytotec for sale liv 52 discount q es buy motrin high buy zyloprim india lantus discount www.lantus savings.com cheap celebrex high buy female cialis the counter order tretinoin 0 025 ulotka buy emsam tablets buy rogaine 2 qatar cheap evista buy order aciphex buy propecia singapore nitroglycerin discount programs order levitra professional potenzmittel buy famvir vegas buy carafate kong buy montelukast sodium tablets buy suhagra spray buy lisinopril xanax order cialis professional who makes isoniazid discount card order propecia kuala lumpur cheap alli slimming pills buy elavil online buy tadalis sx wirkung buy elocon in india order eurax krem cheap atorlip 10 f 10 side effects cheap xenical nz cheap betapace place buy order zanaflex in canada buy terramycin powder uk buy ginette 35 tablet buy avodart veterinary buy cozaar africa cialis super active discount plus online order mango online india order toprol xl xl) buy arava veterinary order claritin hour online valtrex get rid of cold sores buy augmentin bangkok order diclofenac india buy arthritis pain medication order isoptin mail mango discount uk 2013 buy casodex 150 mg buy accutane in hong kong where to buy gas x prevention cheap albenza order erectile dysfunction vitamin d buy quibron t tablets order lipitor generic buy naprosyn nedir order zero reaction levitra professional discount generico cheap abilify online liv 52 discount tab men;s health discount zinc order rogaine 5 antabuse discount get cheap imitrex injections order diclofenac gel www.diclofenac price combivent respimat buy cytotec online cheap kamagra deals order cialis super active better buy casodex uses cheap diclofenac gel jonah complex cheap avalide buy buy zithromax australia buy strattera cheap online buy brand viagra by pfizer order cardizem back order ginseng xiamen order levitra super active forum cheap lipitor vancouver hydrea discount vouchers order dipyridamole prescription cialis super active discount generico order estrace cream online buy clomid xanthi cordarone discount voucher order isoptin back cheap viagra professional vs professional hair loss discount while breastfeeding buy retin-a 0 025 gel where can i buy kamagra oral jelly risperdal discount vouchers order toradol a prescription order levothroid recall cheap cleocin gel cheap relafen generic buy xenical vallejo buy ventolin machine order weight loss workouts cheap adalat full cheap celebrex mg walmart cheap levitra uk order brand levitra canada order lisinopril mg online buy mentat uses order zyloprim flovent discount get order toradol shot buy lantus vial mango nus discount order anti fungal wall paint cheap abilify reviews buy zyrtec vs proventil inhaler discount card cheap wellbutrin sr half life order ginette 35 hair loss buy clomid next day delivery buy aceon canada buy clomid pct motilium discount voucher cheap nizagara tablets cheap calendars order elocon zalf indinavir discount vouchers buy rogaine 5 liquid buy tretinoin 0 05 usp flonase discount vouchers cheap muscle relaxant chlorzoxazone