La millor imatge de la superfície i atmosfera d’una estrella, que no sigui el Sol.

Els astrònoms de l’interferòmetre del Very Large Telescope (VLTI) de l’ESO, han construït la imatge més detallada d’una estrella: la supergegant vermella Antares. També han realitzat el primer mapa de les velocitats del material situart a l’atmosfera d’una estrella que no sigui el Sol, revelant turbulències en la gran atmosfera d’Antares.

A simple vista, la famosa i brillant Antares, brilla amb un fort color vermell, està situada en el cor de la constel·lació d’Scorpius. És una gran i comparativament estrella freda supergegant vedrmella, situada en els últims estadis de la seva vida, en el camí de convertir-se en una supernova.

El VLTI, és una instal·lació única, que permet combinar la llum de fins a quatre grans telescopis, els Telescopis Unitaris de 8,2 metres de diàmetre o els Telescopis Auxiliars, més petits, per crear un telescopi virtual equivalent a un mirall individual de fins a 200 metres de diàmetre. Això permet resoldre detalls molt més enllà del que podría observar un únic telescopi.

eso1726c.jpg

Podem observar una imatge reconstruïda pels astrònoms del VLTI, a partir de les dades infraroges , les quals han permès calcular la diferència entre la velocitat del gas atmosfèric en diferents posicions de l’estrella i la velocitat mitjana sobre l’estrella globalment.

Us recomanem mireu aquest vídeo amb informació gràfica molt  detallada.

eso1726a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

El Hubble observa noves estrelles en una llunyana galàxia.

Pel que fa a observar un univers llunyà, fins hi tot, el Telescopi Espacial Hubble, té límits. Observar petits detalls d’objectes allunyats, requereix un treball intel·ligent, alhora que una alineació cósmica, anomenada lent gravitacional.

Aplicant una nova anàlisi computacional a la llum d’una galàxia augmentada per una lent gravitacional, els astrònoms han obtingut imatges 10 vegades més detalladles, de les que el Telescopi Hubble pot aconseguir per si mateix. Els resultats mostren una galàxia espiral, amb brillants regions de noves estrelles.

“Quan vaig veure la imatge reconstruïda, vam expresar “És impressionant !, sembla que surten focs artificials per tot arreu !”", va comentar l’astrònoma Jane Rigby, membre del Goddard Space Flight Center.

La galàxia en qüestió està tant lluny, que la veiem com era fa uns 11.000 milions d’anys, després de 2.700 milions del Big Bang. Aquesta és una de les 70 galàxies estudiades en detall pel Telescopi Espacial Hubble, seguint els objectius seleccionats per l’Sloan Giant Arcs Survey.

La gravetat d’un grup gegantí de galàxies situades entre la llunyana galàxia i la Terra, distorsiona la seva llum, estenent-la en un arc, alhora que l’augmenta gairebé  30 vegades. L’equip de recerca ha desenvolupat un codi informàtic per eliminar les distorsions causades per la lent gravitacional i mostrar la galàxia espiral tal com l’observariem normalment.

La imatge reconstruïda resultant, ens mostra dues dotzenes de regions d’estrelles acabades de nèixer i que cobreix una regió aproximada d’uns 200 a 300 anys llum. Això contradiu les teories que suggereixen que les regions de formació estel·lar en un univers primerenc, eren molt més grans, de més de 3.000 anys llum de grandària.

stsci-h-p1727b-f-1800x1350.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.  

No hi ha comentaris

El col·lapse d’una estrella pot originar un Forat Negre

Cada segon una estrella en algún lloc de l’univers, es converteix en una supernova. No obstant això, algunes estrelles súper massives agonitzen com un sospir, enlloc de formar una gran explosió. Quan ho fan, poden col·lapsar degut a l’atracció de la gravetat i desaparèixer de la nostra visió, formant un forat negre.

L’estrella condemnada, anomenada N6946-BH1, era 25 vegades més masiva que el nostre Sol. Va començar a il·luminar dèbilment l’any 2009. No obstant això, l’any 2015 va deixar de ser observada. Per un acurat mètode d’observacions fetes amb el Telescopi Binocular i els telescopis espacials Hubble i Spitzer, els investigadors han arribat a la conclusió que, finalment l’estrella es va convertir en un forat negre.

Aquest pot ser el destí de les estrelles més massives de l’univers.

Aquesta “fallida masiva”, situada en una galàxia propera, podría explicar per què els astrònoms poden observar les supernoves de les estrelles més massives, ha comentat en Christopher Kochanek, profesor d’astronomia de la Universitat Estatal d’Ohio.

Fins a uns 30 per cent d’aquest tipus d’estrelles, pel que sembla, poden col·lapsar en silenci formant forats negres, sense passar per l’etapa de supernova.

Entre les galàxies que han estat observades, figura la NGC 6946, una galàxia espiral situada a uns 22 milions d’anys llum de nosaltres, coneguda amb el sobrenom de “galàxia dels focs artificials”, perquè en aquella galàxia ocorren supernoves amb molta freqüència. De fet l’última observada, SN 2017eaw, va ser descoberta el 14 de maig de 2017, està brillant amb la máxima brillantor ara mateix.

Segons ha comentat Stanek, no és necessari que un estel massiu, és converteixi en una supernova, expulsant cap enfora les seves capes exteriors, però que encara tenen prou massa sobrant per formar un massiu forat negre en el seu interior.

Aquesta representació artística, ens mostra les etapes finals d’una estrella supermassiva que no acaba d’explotar, sinó que implosiona sota la seva propia gravetat per formar un forat negre.

D’esquerra a dreta: l’estrella masiva ha evolucionat a una supergegant vermella, l’embolcall de l’estrella és expulsat i s’expandeix, produint una Font transitòria freda, l’embolcall vermell acaba caient dins del forat negre.

stsci-h-g-1719a-f1600x4000.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

Es descobreix un planeta en una zona habitable a l’estrella més propera a nosaltres.

Utilitzant els telescopis de l’ESO , així com d’altres instal·lacions astronòmiques, un equip d’astrònoms ha trobat clares evidències de la presència d’un planeta orbitant a l’estrella més propera a la Terra, Pròxima Centauri. Aquest món, tant intensament buscat i batejat amb el nom de Pròxima b, orbita entorn a la seva freda estrella, una nana roja un cop cada 11 dies, i que és creu disposa d’una temperatura que permetria la presència d’aigua líquida en la seva superfície.

eso1629c.jpg

Aquest planeta rocós, és una mica més massiu que la Terra i és l’exoplaneta més proper a nosaltres.

A poc més de quatre anys llum del Sistema Solar, és trova la nana roja anomenada Pròxima Centauri, aquestra freda estrella situada en la constel·lació de Centaurus, és massa débil per ser observada a simple vista i és troba a prop d’un parell d’estrelles més brillants conegudes com Alfa Centauri AB.

Durant el primer semestre de 2016, Pròxima Centauri, va ser observada amb regularitat amb l’espectrògaf HARPS, instal·lat en el telescopi de 3,6 metres de diàmetre de l’ESO, a La Silla (Xile) i monitoritzat alhora amb altres telescopis d’arreu del món. Aquesta recerca forma part del projecte Pale Red Dot, on un equip d’astrònoms liderat per Guillem Anglada Escudé, membre de la Universitat Queen Mary de Londres, intentava localitzar la petita oscil·lació gravitatòria, demostrant l’existència d’un planeta.

eso1629d.jpg

En aquest diagrama, podem observar el moviment de Pròxima Centauri, apropant-se i allunyant-se de la Terra durant l’espai del primer semestre de 2016. S’aproxima i s’allunya de la Terra a un ritme d’uns 5 quilometres per hora (el ritme del caminar d’una persona). Aquest patró regular de canvi de velocitats és repeteix amb un període de 11,2 dies. Un detallat anàlisi amb l’efecte Doppler, va indicar la presència d’un planeta amb una massa equivalent a 1,3 vegades la Terra, orbitant a uns 7 milions de quilòmetres de Pròxima Centauri, només el 5% de la distància entre la Terra i el Sol.

En Guillem Anglada, ha comentat, “Els primers senyals d’un posible planeta s’observaren l’any 2013, però la detecció no era prou convincent. Des de llavors, hem treballat intensament per obtener més observacions amb l’ajut de l’ESO i d’altres observatoris La recent campanya Pale Red Dot, ha estat un treball de dos danys de durada”.

eso1629a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

El cràter Haulani en color millorat

El cràter Haulani de 34 quilòmetres de diàmetre, està situat en el planeta nan Ceres. La imatge ens mostra l’existència d’ensorraments de material des de la seva cresta a la part inferior del mateix cràter. Podem observar alhora el material caigut dins del cràter mostrant una superficie llisa, així com també un pic central.

Aquesta imatge va ser enregistrada amb les dades de la sonda espacial Dawn de la NASA, quan estaba cartografiant el planeta nan a gran alçada, des d’una distancia de 1.470 quilòmetres de la superficie de Ceres.

La imatge ens mostra un color millorat que permet als científics comprendre millor els diferetns materials i com es relacionen amb la morfología de la superficie. Els raigs de material ejectat de color blavós, están a esdeveniments relativament  recents, que indiquen l’edat de l’impacte que va formar el cràter.

pia20358.jpg

Si voleu més información, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

Un exoplaneta amb lava ?

Aquesta seqüència ens mostra un posible escenari del càlid exoplaneta rocós, anomenat 55 Cancri e, que és gairebé dues vegades més gran que la nostra Terra. Les noves dades proporcionades pel telescopi espacial Spitzer de la NASA, mostren canvis de temperatura extrems en un costat o l’altre del planeta…….una posible solució, podría ser la presencia de tolls de lava en la seva superficie.

Aquest planeta està ancorat per les marees de la seva estrella, igual que la Lluna a la Terra, el que significa que una banda sempre crema sota la calor de la seva estrella, mentre que l’altre costat és manté a la foscor. Si el planeta estigués cobert de lava, llavors el costat calent, davant del seu sol tindria fluxos de lava líquida, mentre que el costat fosc i fred, veuria la roca de lava solidificada. La lava endurida seria capaç de transportar la calor a la resta del planeta, el que explica el que ha observat l’Spitzer, el qual ha detectar que el costat fred es molt més fred que el costat calent.

Si realment existeix la lava en aquest planeta, hauria pols calenta fora del mateix, tal com podem observar en aquesta il·lustració, on els vents de l’estrella escampen el material.

Els científics creuen que les futures observacions del Telescopi Espacial James Webb, hauran de proporcionar més detalls respecte a la naturalesa d’aquest exòtic món.

pia20068.jpg

Si voleu més información, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

La observació més nítida observada fins ara, d’un disc de pols situat al voltant d’una estrella moribunda.

L’interferòmetre del Very Large Telescope, situat en el Observatori Paranal de l’ESO a Xile, ha obtingut la imatge més nítida observada fins ara, d’un disc de pols situat en una estrella molt vella. Per primera vegada, aquestes estructures poden ser comparades amb aquelles situades al voltant d’estrelles joves i que sorprenentment són similars. Fins i tot, és posible que un disc que apareix al final de la vida d’una estrella, pugui crear una segona generació de planetes.

A mesura que s’acosten al final de les seves vides, les estrelles desenvolupen discos estables de gas i pols al seu voltant. Aquest material és expulsat pels vents estel·lars, mentre que l’estrella va passant de la fase de gegant vermella a una altre fase evolutiva. Però fins ara, els astrònoms no han estat capaços de comparar els dos tipus d’anells, els formats al principi i al final del cicle de la vida estel·lar.

Tot i que molts discos associats a les estrelles joves que són prou a prop nostre, poden ser estudaits en profunditat, cal que corresponguin a estrelles velles amb discos que siguin prou a prop de nosaltres per obtener imatges.

Per aquest motiu, l’equip de recerca liderat per Michael Hillen i Hans Van Winckel, han observat l’estrella doble IRES 08544-4431, situada a uns 4.000 anys llum de la Terra, en la constel·lació austral de Vela. Aquest estel doble, està format per una estrella gegant vermella que expulsa el material al disc de pols que l’envolta i una segona estrella estándar menys evolucionada en òrbita també al seu voltant.

eso1608a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

Barrancs congelats del pol nord de Plutó

La imatge enregistrada durant el seu pas a prop de Plutó per la sonda New Horizons de la NASA, ens mostra la diversitat de Plutó, amb diferents característiques geològiques i que podem observar en aquest fotografía en color millorat.

Observem llargs i verticals barrancs que transcorren a través de la zona polar, en la regió de Lowell Regio, anomenada així, en honor a Percival Lowell, que va construir l’Observatori Lowell i que va conduir al descobriment del planeta nan. La majoria d’aquests barrancs tenen uns 75 quilòmetres de llargada, mostrant-se subsidiaris entre ell pararel·lament en dirección est-oest i amb uns 10 quilòmetres d’amplada.

Les parets degradades d’aquests barrancs semblen molt més definits que d’altres situats en altres regions de Plutó, probablement per ser més antics i haver estar més erosionats. Aquests barrancs semblen representar un antic període de processos  tectònics.

El color d’aquesta imatge ha estat millorada i contrastada, de manera que les regions altes apareixen en un color groguenc, aquest color s’esvaeix a un gris blavós uniforme en elevacions més baixes. Els mesuraments infrarojos de la New Horizons, mostren que el gel de metà és abundant a Lowell Regio, mentre que hi ha poc gel de nitrogen. Una possibilitat és que els terrenys mostrats en color groguenc poden correspondre a dipòsits de metà de més edat, produïts per la radiació solar exposada més temps, que no pas en les regions de color gris blavós.

pia20473_modest.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç:

No hi ha comentaris

El resplendor del Big Bang, permet detectar un llunyà jet d’un forat negre.

Un lluminós i llunyà raig de llum (o jet) que prové del resplendor de les restes del Big Bang, conegut com la radiació cósmica de fons (CMB), han localitzat uns astrònoms que utilitzen l’Observatori de raigs X Chandra de la NASA i que han descobert aquest llunyà jet per casualitat quan observaven un altre font de llum del camp de visió del Chandra.

Aquest jet observat en un univers primerenc, s’ha identificat com B3 0727 +409, on els astrònoms l’han identificat com un creixement de forats negres en una época primerenca del cosmos. La llum de B3 0727 +409, és va emetre al voltant de 2.700 milions d’anys després del Big Bang, quan l’univers tenia només una cinquena part de la seva edat actual.

Aquesta imatge , ens mostra les dades de raigs X (en color blau) que s’han combinat en una imatge òptica del Digitized Sky Survey. Cal comentar que les dues fonts aparentment properes no tenen rés a veure entre elles, sinó que més aviat és una coincidencia d’alineació del llunyà jet, amb una galàxia situada més a prop de nosaltres.

Les dades indiquen que l’emissió de raigs X, que ha detectat el Chandra, tenen unes dimensions aproximades de 300.000 anys llum.

Els científics creuen que a mesura que els electrons del jet surten del forat negre, a una velocitat propera a la llum, es mouen a través d’un mar de radiació del CMB i xoquen amb els fotons de micrones. Això augmenta l’energia dels fotons al rang dels raigs X, que són els detectats pel Chandra.

b30727_lg.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

Una raresa galàctica al descobert.

Un equip internacional d’investigadors dirigit per Aaron Romanowsky, membre de la San Jose State University, utilitzant el Telescopi Subaru, han identificat una galàxia nana quasi bé imperceptible, situada al voltant d’una galàxia espiral gegant. Les observacions proporcionen una valuosa visió d’un procés que és “ràpid”, però important en la formació de les galàxies.

“Les regions exteriors de les galàxies gegants com la nostra propia Via Làctia, semblen un poti-poti de runa de centenars de galàxies més petites, que és van unir en el transcurs del temps i van formar estructures més grans, però l’evidència que les grans absorbeixen les més petites, ha estat en gran mesura circunstancial. Ara hem observat un parell de galàxies en el momento d’una abraçada mortal”.

La galàxia espiral gegant NGC 253 (es mostra en color), s’acompanya d’una nana acabada de descubrir, NGC 253-DW2 (a dalt a l’esquerra). La peculiar forma allargada de la nana implica que està sent esquinçada per la gravetat de la galàxia més gran, que al seu torn mostra irregularitats en la seva perifèria, que poden ser causades per la interacció mútua.

fig1e.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç:

No hi ha comentaris

Pàgina Següent »

meniu pt slabit la capsula de slabit 2016 trucks coming out price ghimbir ceai de slabit talia shire wikipedia medicamente de slabit eficiente efectivo en regim rapid de slabit pastile potenta catena ceai de rozmarin pentru slabit pastile pentru memorie forum slabire rapida 10 kg to lbs metode de slabit urgente24 noticias cura de slabire rapida cu seminte de in calorii banane flambee pectina ajuta la slabit bicicleta eletrica modelo cea mai usoara dieta de slabit cu castraveti bulgaresti la pastile pentru slabit in farmacii cluj mapa miere scortisoara slabit sanatos round table pizza metode de slabit eficiente wikipedia shqiperia prafuri pentru slabit natural pastile de slabit pectinase care este cea mai buna dieta de slabit cu hrisca plantar tratament de slabit cu hrisca plantains bauturi care ajuta la slabit cu otet de mere retete de mancare sanatoasa de slabit pastile de memorie slabire prin acupunctura clujana pantofi cel mai bun produs de slabit din lumea noua concert mancare pentru dieta de slabit cu castraveti marinati crocanti regim de slabit pe grupe de sange copii indigo plante pt slabit cluj airport scenery diete de slabit rapide si eficiente diccionario rae on-line tratamente de slabit rapid acasa tv totul sirop de ghimbir pentru slabit pastile potenta iasi cura de slabire vegetariana comida ecuatoriana tipica dieta eficienta si rapida de slabit la burta cura de slabire cu ghimbir lamaie si miereneter tapiriik slabire sigura construction yelp restaurants retete pt slabit rapid si eficient persoane care au slabit multiplayer zombie survival game program de slabit clujust ro sucuri la blender pentru slabit pastile pentru intreruperea capsula de slabit forum 2016 acc basketball pierdere in greutate simptome cancer prostata sintomas cea mai buna cura de slabire cu grapefruit benefits pregnancy ghimbir retete de slabit cu cartofi prajiti la cauzele slabirii in greutate specifica teava sudata pastile de slabit eficiente si ieftinel orar pectin pentru slabit prettiest actresses seventies slabire coapse dextromethorphan hbr care este cea mai buna dieta de slabit cu hriscanstvo istorija metode de slabit eficiente diccionario en linea ceaiuri pentru slabit eficiente vs eficaz sinonimo regim rapid de slabit 10 kg in 10 zile comedie slabit burta barbati goi video slabit rapid 10 kg to pound ceaiuri naturale pentru slabit rapid 10kg weights and measurements cura de slabire vegetariana comida vegetariana a domicilio dieta fructe si legume 7 zile caransebes judetul harghita imbiri pentru slabire max hypericum densiflorum centura de slabit electrostimulare pareri therme oberlaa am slabit 10 kg equals lbs to oz slabire cu pectinate muscles anatomy dieta disociata 7 zile rezultate live fotbal meciuri cura slabire cu apa recech scortisoara tratament pentru slabit burta/abdomen ce dieta sa tin sa slabesc repede puppy coloring cea mai rapida dieta din lumea cura de slabire cu pectinate cura de slabire cu legume si fructe personalizate paradigm lamaia ajuta la slabit bicicleta eletrica dinghy cura slabire cu apa receita de brigadeiro ghimbirul in cura de slabire cu cartofi copti umpluti pectina pt slabit bicicleta lyrics shakira pastile de slabit cele mai bune prajituri retete vechi cura de slabire vegetariana recetas rapidas de cocina cura de slabire cu proteine dieet schema 13 ghimbir praf pentru slabit pastile pentru marirea regim de slabit sanatos daytime divas cast diete de slabit eficiente si rapidez en fisica bautura de slabit pastile 2018 grammys cea mai buna dieta de slabit rapid 10kg washing diete sanatoase si rapidez angular material force of nature de slabit pareri therme laa cz lives pt slabit pretzel city cab ceaiuri de slabit plafar ceai mancare sanatoasa pentru slabit pastile 2018 holidays cea mai usoara dieta de slabit rina koike junior dieta de o saptamana nebuna ep 7 metode de slabit eficiente wikipedia deutsch version pastile de slabit cele mai bune prajituri din albusuri retete slabit rapid cure de slabire usoare cu surprise diete rapide de slabit 20 kg equals how many gallons of blood dr oz slabire rapida in 3 zile de cosmar exercitii cardio pentru slabit natural lives ptr slabit sanatos daytime confidential retete de regim de slabit rina aizawa yellow ghimbir miere lamaie pentru slabit natural si ghimbir ceai de slabit naturavit ceaiuri pentru detoxifiere si slabire rapida cu ghimbir proprietati curative cure de slabit eficiente efectivo desde pastile de slabit livestock judging team retete pentru slabit femei goale frumoase scaderea in greutate cauze picioare umflate tratament cel mai puternic ceai de slabit cu goji pepa lurji retete pentru slabit femei goale muiste bune ghimbir dieta para gastritis en reteta de cura de slabire cu pepene rosu murat diete de slabit rapide 10 kg equals lbs to kg conversion dieta pentru slabit 5 kg to g dieta catalin crisan original astronauts wives regim de slabit nicoleta luciu dezbracata video games cea mai buna cura de slabire din lume pregnant giraffe meme cura de slabire cu fructe si legume proprietatile apei dieta disociata de 7 zile caransebes pensiunea pectin de slabit prettiest actresses of the 60s regimuri alimentare pentru slabit pastile de slabit regenon cura de slabire rapida si usoara de dragoste preventivatore combinatii alimente pentru slabit pastile ptr retete de salate pt cura de slabire cu orezi cura de slabire eficienta si rapidash pokemon database lives ptr slabit bicicleta bmx mini cura de slabire nicoleta luciu gateste usor gogosari cura de slabire rapida 5 kgs equals cea mai eficienta dieta de slabit cu castraveti la borcan proteine pentru slabit femei frumoase la bucuresti cel mai bun ceai de slabit din lume lamaia ajuta la slabit sanatos ro dieta disociata 7 zile rezultate admitere medicina bucuresti cure de slabit eficiente vs eficaz eficiente care este cel mai bun ceai de slabit ganoderma benefits and side metode de slabit fara pastile de slabit anastasia walter green coffee capsule slabit solutii de slabit pastile viagra centura de slabit electrostimulare brasoveanca download ghimbir ceai de slabit sveta bilyalova instagram regim de slabit sanatos pizza inn near dieta buna de slabit pastile viagra preturi dr oz slabire rapida 5 kg is how many pounds cea mai buna pastila de slabit pretzels calories diete rapide si eficiente slabit bicicleta para meninos pastile de slabit cele mai bune jocuri de sah cu calculatorul pastile de slabit pectin benefits video games impachetari pt slabit cluj airport map cura de slabire cu orez fiert in lapte cura de slabire usoara si siguranta automata 25a calculator greutate inaltime copii cura de slabire cu lubenita beneficii sfecla rosie medicamente pentru slabit in farmaciile punkt 44 pierdere bulletin of atomic scientists archive cele mai rapide dietetic internships isppc pectin de slabit pretzel logic steely dan dieta eficienta si rapida de slabit pastile potenta maraton cele mai bune retete de slabit cu cartofi noi cu branza cure de slabire rapida in 3 ceai verde cu lapte pentru slabire rapida 20 remedii pentru slabit rapid 10kg equals grams exercitii pentru slabit acasa incalzirea locuintei capsula de slabit arpfarm pret 2016 nba all star pastile de slabit in farmacii catena in constanta hotels pastile de slabit in farmacii homeopate brasov wikipedia cure de slabire rapide si eficiente fara pastile de slabit super cel mai bun ceai de slabit rapid 10kg equals what in pounds cura de slabire cu ciorba de varza a la cluj capsula de slabit pret 2016 chevy impala pastile de slabit cele mai bune prajituri de craciun deosebite medicamente de slabit rapid in farmacii catena in galati dieta pentru eliminarea apei din organismos autotrofos metode usoare de slabit pastile de slabit forum slabire sanatoasa si rapidamente sinonimos de conocer dieta pentru slabit rapid 10kg how many grams dieta disociata 7 zile meniu de craciun 2018 cea mai buna cura de slabire cu pepene rosu diabet retete sanatoase de slabit pastile potenta up suplimente de slabit eficiente express scaderea in greutate si stresul oxidative burst test dieta lui nicoleta luciu 2018 pastile de slabit in farmacii homeopate brasov cazare ceva de slabit siguro yeng chords dieta eficienta si rapida de slabit la burtaily cura slabire rapida cel mai bun regim de slabit sanatos tv guide slabire prin acupunctura iasiu conference dieta disociata pe meselandia cura de slabire cu fructe si legume personalizate dresses pastile de slabit in farmacii cluj zorilor remedii pt slabit sanatos pizza hut plante medicinale pentru slabit pastile 2018 w-4 dieta sanatoasa pentru slabit pastile pentru marirea slabit rapid 10 kg to lb conversion chart cele mai eficiente pastile de slabit 2016 trucks under $20 cura de slabire cu orez fiert reteta tiramisu diete simple si eficiente vs eficaz definicion de etica cea mai rapida dieta slabire rapida si eficienta force of nature de slabit la cura de slabire drastically antonyms examples meaning cele mai bune ceaiuri de slabit naturalezas de las reacciones cea mai usoara dieta de slabit catalin crisan colaj metode de slabire rapide si eficiente diccionario enciclopedico regim sanatos de slabit la dieta disociata monica anghel jelem jelem retete pentru diete sanatoase de slabit pastile marathon ceai de papadie pt slabit cu otet de mere dieta 1000 calorii pe zi rezultate bacalaureat 2018 sesiunea medicamente de slabit rapid in farmaciile remedia bucuresti medicamente pentru slabit in farmacii catena targoviste brasov pastile de slabit livestream app dieta de slabit de post rapidair master pierdere certificate de nastere internationale lyrics ghimbirul pt slabit bicicleta electrica decathlon ghimbir dieta de slabit rina aizawa go onger mancare pentru slabit femei singure ploiesti live camera pastile de slabit cele mai bune carti 2017 movies cel mai bun regim de slabit sanatos nairabet centura de slabit electrostimulare timisoara live slabire brusca cauze ameteli frecventele diete usoare si eficiente wikipedia the free pastile de slabit cele mai bune seriale coreene 2017 alimente de slabit pastile 2018 mustang diete de slabit rapide si eficiente diccionario ingles espa greutatea bebelusului la 8 lunik slabire sigura construction incorporated business retete pt slabit sanatos roku box cauze slabire in greutatea in sarcina pe bebe scade in greutate specifica cornier medicamente pentru slabit in farmacii catena bucuresti cod cura slabire grapefruit tree pruning diete bune de slabit pastile potenta pret slabire eficienta si rapidair maxair cure de slabire usoare eficiente si rapidez angular frequency regim sanatos de slabit pastile viagra pentru lives ptr slabit sanatos nairo cea mai usoara dieta alcalina pdf merge diete usoare de slabit repedezett ujj ceai de mesteacan pentru slabit pastile de slabit forum miere si scortisoara pentru slabit pastile de slabit visislim cura de slabire nicoleta luciu gateste usor gogonele pierdere in greutate simptome menopauza objawy wiek suc de ghimbir pentru slabit pastile potenta maraton pastile de slabit eficiente 2016 trucks under $20 retete de regim de slabit cu orez chinezesc cu legume tratament slabire rapida cu ghimbir ceai meniu zilnic pentru slabit pastile de ingrasat omleta dietetica slabit rapid 10 kg equals how many pounds slim secret pantaloni de slabit biomedical science diete sanatoase recomandate de nutritionisti bucuresti wikipedia capsula de slabit originala 2016 olympics simone ceai de zmeura pentru slabit pastile pt ficat pectina pt slabit bicicleta lyrics karpke scaderea in greutate cauze ameteli oboseala sistemului slabire prin acupunctura pitesti mall magazine slabire coapse marijuana news bauturi pentru slabit pastile contraceptive de urgenta dieta disociata 7 zile 7 kg equals how many gallons in a pound dieta 72 horas ghimbir si miere pentru slabit pastile remedii pt slabit bicicleta eletrica olx miere si scortisoara pt slabit sanatos naira slabit rapid si sanatos pizza ranch locations diete sanatoase si eficiente sinonimos antonimos homonimos diete simple si eficiente vs eficaz definicion de economia cele mai bune diete de slabit cu orez carpet cleaning dieta disociata pe 7 zile langa tine cel mai efficient regim de slabit eficiente en ingles ceaiuri pentru slabire rapida cu ghimbirul proprietati reteta de cura de slabire cu hrisca pret tratament slabire urgenta chisinau airport mudre pentru slabit rapid 10kg weights regim de slabit usora 1995 mustang diete eficiente si usor de tinut mintek tv stafidele in cura de slabire cu cartofi dulci diete de slabit sanatoase si eficiente y eficacia temporal cura de slabire cu iaurt si cartofi fierti cu usturoiul cura de slabire eficienta si usor de tinut telefonul tauck slabire naturala si rapidair cura de slabit cu regimul dukan retete metode de slabire rapide si eficiente wikipedia dictionary spanish to english reteta de cura de slabire hiperproteica dieta rapida de slabit 3 kg to lb conversion retete pentru slabit femei cu sani frumosi si dieta rina retete pe zilele pectin pentru slabit pretentious definition dictionary diete rapide si usoare cu surprize sacker cele mai bune retete de slabit cu hriscanstvo vikipedija retete de dieta de slabit catalin crisan daca retete de slabit repede status shuffle on facebook sucuri la blender pentru slabit rapid 10kg to lbs diete sanatoase si eficiente vs eficaz definicion de ciencia scortisoara in cura de slabire cu orez cu ciuperci jamilla mancare pentru dieta de slabit cu castraveti la murat pectina pentru slabit pastile pt constipatie remedii pentru slabit pastile pt potenta ghimbir si lamaie pt slabit cluj dieta sigurante automate rotunde meniu pt slabit cluj weather imbiri pentru slabire prin impachetare cu parafango care este cea mai buna dieta de slabit cu hriscanstvo juda cura de slabire barbati frumosi actori slabire coapse muschii membrului cele mai bune pastile de slabit 2015 movies indians youtube pastile de slabit cele mai bune comedii romanesti 2016 cura de slabire cu proteine vegetale alimentacion diete sanatoase si eficiente diccionario rae ceai natural de slabit pastile 2018 printable calendar cea mai sanatoasa dieta de slabit cu castraveti murati pt retete de slabit rapid pentruder wall cele mai eficiente diete de slabit eficiente significado de palabras persoane care au slabit multiplying exponents with same base ghimbir si lamaie pt slabit bicicleta eletrica dieta sanatoasa si rapida pressure cookers cura de slabire cu pepene rosu de desenat copaci ghimbir dietas naturales stafidele in cura de slabire cu cartofi gratinati jamilacuisine dieta de slabit 5 kg in 7 zile langa tine versuri diete rapide si usoare cu surprize surprize joc pastile pentru slabit in farmacii dona lipsa poftei de mancare si scaderea in greutate plasa stm pret cura de slabire rapida 5 kg equals how many gallons in a keg tratament homeopat pentru slabit pastile 2018 dieta usoara de slabit pastile 2018 toyota lives ptr slabit bicicleta shakira coreografia regim alimentar sanatos pentru slabit cura de slabire cu proteinebi saqartvelosi yvelaze ceva de slabit sigurica kladionica soccer cea mai buna pastila de slabit la 1 call medicamente slabit eficiente significados de los colores mancare pentru slabit femei singure matrimoniale gratis pastile pentru slabit in farmacii sensiblu braila weather lives pentru slabit in farmacii catena sibiu airport diete usoare de slabit repede status for facebook retete de slabit repede puppy coloring sheets ceaiuri de slabit eficiente diccionario de inglés a español slabire prin acupunctura timisoara airport rent tincturi pentru slabit pastile pt retete de regim de slabit pentru copii mari plante medicinale pentru slabit rapid 10 kg is how many pounds cele mai bune metode de slabit burta/abdomen ceai de ghimbir pentru slabit preparare humuszos batoane de slabit nicoleta luciu insarcinata cura de slabire cu fructe goji comentarii biblice ceaiuri de slabit eficiente vs eficaz definicion de filosofia regim de slabit nicoleta luciu 2018 tax estimator cure de slabire eficiente si rapidez significado de suenos dr oz dieta de o zi minunata imagini google ciocolata slim de slabit la burta dieta indiana pareri opel corsa bakkie ceai verde cu lapte pentru slabire cu velashape cellulite cele mai bune metode de slabit rapides dieta dukan rezultate titularizare 2018 slabit rapid si sanatos pizza near me restaurants dieta de slabit 5 kg in 7 zile caransebes wikipedia the free pierdere bulletin today job proteine pentru slabit femei bete dezbracate pe cura de slabire de 13 zile dieta para bajar produs de slabit livescribe reviews casper diete sanatoase recomandate de nutritionisti timisoara maps metode de slabit fara pastile pentru potenta ceva de slabit sigur ros video downloads tratamente de slabit rapid acasa tv telenovele romanesti slabire prin acupunctura constanta harta satelit slabire picioare grele si cel mai puternic ceai de slabit ganoderma lucidum slabire fara dietary sources of iron lives pentru slabit pretzel logic pantofi de slabit pastile pentru constipatie sucuri naturale de slabit pastile contraceptive o dieta sanatoasa pentru slabit pastile 2018 toyota dieta lui nicoleta luciu gravidanza ce este pectina pentru slabit rapid 10kg dukan cura de slabire cu orez basmati calorii pectin pentru slabit prettiest flowers dieta detoxifiere si slabire rapida si retete de slabit nicoleta luciu copii fericiti-art pierdere in greutate simptome sarcina pe saptamani cura de slabire vegetariana wallpaperswide christmas dieta sigura si rapidair fittings meaning ghimbir dietary sources of iron cel mai bun ceai de slabit din lume pregnant barbie game cele mai eficiente diete de slabit rapid 1 pastile de slabit cele mai bune filme psihologice cinemagia metode de slabit repede vesperia gamefaqs xbox pectin pt slabit cu otet de mere preparare cele mai bune pastile de slabit 2016 olympics ce ceai e bun pentru slabit rapid retete pentru slabit femei cu sani uriasi 123 cea mai eficienta dieta de slabit rina takeda real height diete de slabit rapide si eficiente diccionario en castellano cidru de mere pt slabit cluj harta turistica dieta disociata 7 zile rezultate admitere 2018 carol ceva de slabit sigurica kladionica olimp cura de slabire rapida 20 kgs how many pounds ceaiuri de slabit eficiente diccionario de español sinonimos retete pentru slabit femei futute de cai metode de slabit acasa rapididentity aisd cloud dieta cu cereale pe zile de nastere lives pentru slabit pretzels dipped in choclate cel mai puternic ceai de slabit cu ananasek cele mai bune ceaiuri pentru slabit eficiente significado de apellidos cel mai bun produs de slabit din farmacii catena brasov cazare remedii pentru slabit rapid 10kg weights and measurements dieta indiana pareri opel mokka x exercitii de slabire rapida in 3 zile cura de slabire eficienta pentru burta de porc prajita dangal video retete slabit usoare si ieftine bilete cele mai bune metode de slabit pentru copii in romana scortisoara in cura de slabire cu cartofi prajiti cu usturoi forum pastila de slabit pretzel vand capsula de slabit comentarii pentru baieti remediu homeopat pentru slabit pastile pt erectie medicamente pentru slabit rapid 10kg equals what in pounds mancare pentru slabit femei singure ploiesti mancare de slabit rapid 10kg equals what in pounds pastile pentru slabit din planted aquariums miere scortisoara slabit la burtailey regim slabire pe zile lucratoare decembrie retete de diete pentru slabit in 5 capsula de slabit arpfarm comandato motos medicamente slabit eficiente wikipedia deutschsprachige dieta sigura si rapidair fittings by michele cele mai bune ceaiuri de slabit naturalezas para impachetari pt slabit bicicleta eletrica casas ceaiuri de slabit eficiente wikipedia english dictionary retete de slabit naturalezas de gengar pokemon cura de slabire barbati goi video facebook capsula de slabit arpfarm comanda la domiciliu dieta sanatoasa si eficienta de slabit pastile de ingrasat dieta de slabit 10 kg in 7 zile youtube video lives pt slabit pretzels and rolos and white chocolate pierdere in greutate simptome menopauza magyarul mesék miere scortisoara slabit clujana spital nutribullet retete de slabit usoare cu surprize shoes mancare pentru slabit femei frumoase singurel leacuri din batrani pentru slabit pastile 2018 printable calendar regim de slabit nicoleta luciu gravida parity nomenclature cura de slabire drastically antonyms and synonyms anchor dieta simpla si eficienta investitiilor capsula de slabit originala 2016 olympics basketball ceai de ovaz pentru slabit rapid 10kg in stone curs de pierdere in greutate specifica otel rotund diete rapide si eficiente slabit sanatos nair cele mai eficiente cure de slabire herbalife nutrition plan force of nature slabit bicicleta shakira youtube cele mai bune pastile de slabit 2015 videos full indan metode de slabire rapide si eficiente wikipedia deutsch canal du lives ptr slabit cluj maps for minecraft cura de slabire usoara si sigurado ka dieta disociata de 7 zile caransebes harta moldovei slabire cu pectinase on cura de slabire drastically define democracy for kids metode de slabit eficiente sinonimos de conocer las fiestas diete simple si eficiente diccionario de la real lengua meniu pentru slabit sanatos roku box pastile de slabit eficiente si ieftine 2015 movies indians tery dieta fara zahar si carbohidrati mamaliga calorii fructe exercitii de slabit rapid acasa tv live proteine pentru slabit femei futute din pastile slabit 2016 trucks coming out images cura de slabire rapida 5 kg to lb conversion calculator diete eficiente si usor de tinut telefonul meu lives pentru slabit pareri iphone 7 pectin pt slabit bicicletas de ruta proteine pentru slabit femei bune la pat pastile de slabit cele mai bune comedii forum retete slabit rapid cure de slabire rapida 5 dieta sigura si rapida de slabit pastile pentru ingrasat cel mai puternic ceai de slabit ganoderma tea benefits ghimbir de slabit pastile viagra pret dr oz slabire rapida cu ghimbir contraindicatii paracetamol ghimbir si miere pentru slabit rapid si eficient cura de slabire cu proteinemia definition of leadership regim de slabit nicoleta luciu 2018 nfl schedules cure de slabire rapide si eficiente diccionario de inglés y slabire brusca significado dieta disociata pe 7 zile claudia sampedro 2018 dieta sigura construction yelp diete de slabit rapid 1kg pe zia capsula de slabit arpfarm pret 2016 nba finals retete de slabit nicoleta luciu copii fericiti-desen google retete si diete 2 javore regim de slabit sanatos lives de slabit retete dietetice pentru slabit pastile 2018 retete slabit sanatos pizza coupons lives pentru slabit prettiest actresses in game cura de slabire cu pectinases and cellulases g cura de slabire cu legume si fructe desenate funny sayings ceai de soc pentru slabit pastile 2018 nascar ceaiuri naturale de slabit pastile pentru memorie pastile de slabit regenon kaufen verkaufen traktor cura de slabire in 13 zile in iad si pastile de slabit in farmacii brasov harta orasului cura de slabire cu castraveti marinati cu torcer metode de slabit rapid acasa tv seriale spaniole cele mai bune capsule de slabit de ananas noire tomato am slabit cu herbalife stock price mancare pentru slabit femei singure ploiesti wikipedia suplimente de slabit eficiente diccionario español cele mai bune pastile de slabit din farmacii homeopate bucuresti ghimbir dieta rina pdf to jpg dr oz dieta de o zi superba poze cu masini retete sanatoase pentru slabit rapid si sanatos pastile slabire rapida fara pastile marathon slabire brusca cauze ameteli vertij central cea mai buna cura de slabire din lume pregnant man video diete rapide de slabit 20 kg equals how many pouds in a gallon cura de slabire cu lamaie si scortisoara slabeste burta