La millor imatge de la superfície i atmosfera d’una estrella, que no sigui el Sol.

Els astrònoms de l’interferòmetre del Very Large Telescope (VLTI) de l’ESO, han construït la imatge més detallada d’una estrella: la supergegant vermella Antares. També han realitzat el primer mapa de les velocitats del material situart a l’atmosfera d’una estrella que no sigui el Sol, revelant turbulències en la gran atmosfera d’Antares.

A simple vista, la famosa i brillant Antares, brilla amb un fort color vermell, està situada en el cor de la constel·lació d’Scorpius. És una gran i comparativament estrella freda supergegant vedrmella, situada en els últims estadis de la seva vida, en el camí de convertir-se en una supernova.

El VLTI, és una instal·lació única, que permet combinar la llum de fins a quatre grans telescopis, els Telescopis Unitaris de 8,2 metres de diàmetre o els Telescopis Auxiliars, més petits, per crear un telescopi virtual equivalent a un mirall individual de fins a 200 metres de diàmetre. Això permet resoldre detalls molt més enllà del que podría observar un únic telescopi.

eso1726c.jpg

Podem observar una imatge reconstruïda pels astrònoms del VLTI, a partir de les dades infraroges , les quals han permès calcular la diferència entre la velocitat del gas atmosfèric en diferents posicions de l’estrella i la velocitat mitjana sobre l’estrella globalment.

Us recomanem mireu aquest vídeo amb informació gràfica molt  detallada.

eso1726a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

El Hubble observa noves estrelles en una llunyana galàxia.

Pel que fa a observar un univers llunyà, fins hi tot, el Telescopi Espacial Hubble, té límits. Observar petits detalls d’objectes allunyats, requereix un treball intel·ligent, alhora que una alineació cósmica, anomenada lent gravitacional.

Aplicant una nova anàlisi computacional a la llum d’una galàxia augmentada per una lent gravitacional, els astrònoms han obtingut imatges 10 vegades més detalladles, de les que el Telescopi Hubble pot aconseguir per si mateix. Els resultats mostren una galàxia espiral, amb brillants regions de noves estrelles.

“Quan vaig veure la imatge reconstruïda, vam expresar “És impressionant !, sembla que surten focs artificials per tot arreu !”", va comentar l’astrònoma Jane Rigby, membre del Goddard Space Flight Center.

La galàxia en qüestió està tant lluny, que la veiem com era fa uns 11.000 milions d’anys, després de 2.700 milions del Big Bang. Aquesta és una de les 70 galàxies estudiades en detall pel Telescopi Espacial Hubble, seguint els objectius seleccionats per l’Sloan Giant Arcs Survey.

La gravetat d’un grup gegantí de galàxies situades entre la llunyana galàxia i la Terra, distorsiona la seva llum, estenent-la en un arc, alhora que l’augmenta gairebé  30 vegades. L’equip de recerca ha desenvolupat un codi informàtic per eliminar les distorsions causades per la lent gravitacional i mostrar la galàxia espiral tal com l’observariem normalment.

La imatge reconstruïda resultant, ens mostra dues dotzenes de regions d’estrelles acabades de nèixer i que cobreix una regió aproximada d’uns 200 a 300 anys llum. Això contradiu les teories que suggereixen que les regions de formació estel·lar en un univers primerenc, eren molt més grans, de més de 3.000 anys llum de grandària.

stsci-h-p1727b-f-1800x1350.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.  

No hi ha comentaris

El col·lapse d’una estrella pot originar un Forat Negre

Cada segon una estrella en algún lloc de l’univers, es converteix en una supernova. No obstant això, algunes estrelles súper massives agonitzen com un sospir, enlloc de formar una gran explosió. Quan ho fan, poden col·lapsar degut a l’atracció de la gravetat i desaparèixer de la nostra visió, formant un forat negre.

L’estrella condemnada, anomenada N6946-BH1, era 25 vegades més masiva que el nostre Sol. Va començar a il·luminar dèbilment l’any 2009. No obstant això, l’any 2015 va deixar de ser observada. Per un acurat mètode d’observacions fetes amb el Telescopi Binocular i els telescopis espacials Hubble i Spitzer, els investigadors han arribat a la conclusió que, finalment l’estrella es va convertir en un forat negre.

Aquest pot ser el destí de les estrelles més massives de l’univers.

Aquesta “fallida masiva”, situada en una galàxia propera, podría explicar per què els astrònoms poden observar les supernoves de les estrelles més massives, ha comentat en Christopher Kochanek, profesor d’astronomia de la Universitat Estatal d’Ohio.

Fins a uns 30 per cent d’aquest tipus d’estrelles, pel que sembla, poden col·lapsar en silenci formant forats negres, sense passar per l’etapa de supernova.

Entre les galàxies que han estat observades, figura la NGC 6946, una galàxia espiral situada a uns 22 milions d’anys llum de nosaltres, coneguda amb el sobrenom de “galàxia dels focs artificials”, perquè en aquella galàxia ocorren supernoves amb molta freqüència. De fet l’última observada, SN 2017eaw, va ser descoberta el 14 de maig de 2017, està brillant amb la máxima brillantor ara mateix.

Segons ha comentat Stanek, no és necessari que un estel massiu, és converteixi en una supernova, expulsant cap enfora les seves capes exteriors, però que encara tenen prou massa sobrant per formar un massiu forat negre en el seu interior.

Aquesta representació artística, ens mostra les etapes finals d’una estrella supermassiva que no acaba d’explotar, sinó que implosiona sota la seva propia gravetat per formar un forat negre.

D’esquerra a dreta: l’estrella masiva ha evolucionat a una supergegant vermella, l’embolcall de l’estrella és expulsat i s’expandeix, produint una Font transitòria freda, l’embolcall vermell acaba caient dins del forat negre.

stsci-h-g-1719a-f1600x4000.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

Es descobreix un planeta en una zona habitable a l’estrella més propera a nosaltres.

Utilitzant els telescopis de l’ESO , així com d’altres instal·lacions astronòmiques, un equip d’astrònoms ha trobat clares evidències de la presència d’un planeta orbitant a l’estrella més propera a la Terra, Pròxima Centauri. Aquest món, tant intensament buscat i batejat amb el nom de Pròxima b, orbita entorn a la seva freda estrella, una nana roja un cop cada 11 dies, i que és creu disposa d’una temperatura que permetria la presència d’aigua líquida en la seva superfície.

eso1629c.jpg

Aquest planeta rocós, és una mica més massiu que la Terra i és l’exoplaneta més proper a nosaltres.

A poc més de quatre anys llum del Sistema Solar, és trova la nana roja anomenada Pròxima Centauri, aquestra freda estrella situada en la constel·lació de Centaurus, és massa débil per ser observada a simple vista i és troba a prop d’un parell d’estrelles més brillants conegudes com Alfa Centauri AB.

Durant el primer semestre de 2016, Pròxima Centauri, va ser observada amb regularitat amb l’espectrògaf HARPS, instal·lat en el telescopi de 3,6 metres de diàmetre de l’ESO, a La Silla (Xile) i monitoritzat alhora amb altres telescopis d’arreu del món. Aquesta recerca forma part del projecte Pale Red Dot, on un equip d’astrònoms liderat per Guillem Anglada Escudé, membre de la Universitat Queen Mary de Londres, intentava localitzar la petita oscil·lació gravitatòria, demostrant l’existència d’un planeta.

eso1629d.jpg

En aquest diagrama, podem observar el moviment de Pròxima Centauri, apropant-se i allunyant-se de la Terra durant l’espai del primer semestre de 2016. S’aproxima i s’allunya de la Terra a un ritme d’uns 5 quilometres per hora (el ritme del caminar d’una persona). Aquest patró regular de canvi de velocitats és repeteix amb un període de 11,2 dies. Un detallat anàlisi amb l’efecte Doppler, va indicar la presència d’un planeta amb una massa equivalent a 1,3 vegades la Terra, orbitant a uns 7 milions de quilòmetres de Pròxima Centauri, només el 5% de la distància entre la Terra i el Sol.

En Guillem Anglada, ha comentat, “Els primers senyals d’un posible planeta s’observaren l’any 2013, però la detecció no era prou convincent. Des de llavors, hem treballat intensament per obtener més observacions amb l’ajut de l’ESO i d’altres observatoris La recent campanya Pale Red Dot, ha estat un treball de dos danys de durada”.

eso1629a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

El cràter Haulani en color millorat

El cràter Haulani de 34 quilòmetres de diàmetre, està situat en el planeta nan Ceres. La imatge ens mostra l’existència d’ensorraments de material des de la seva cresta a la part inferior del mateix cràter. Podem observar alhora el material caigut dins del cràter mostrant una superficie llisa, així com també un pic central.

Aquesta imatge va ser enregistrada amb les dades de la sonda espacial Dawn de la NASA, quan estaba cartografiant el planeta nan a gran alçada, des d’una distancia de 1.470 quilòmetres de la superficie de Ceres.

La imatge ens mostra un color millorat que permet als científics comprendre millor els diferetns materials i com es relacionen amb la morfología de la superficie. Els raigs de material ejectat de color blavós, están a esdeveniments relativament  recents, que indiquen l’edat de l’impacte que va formar el cràter.

pia20358.jpg

Si voleu més información, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

Un exoplaneta amb lava ?

Aquesta seqüència ens mostra un posible escenari del càlid exoplaneta rocós, anomenat 55 Cancri e, que és gairebé dues vegades més gran que la nostra Terra. Les noves dades proporcionades pel telescopi espacial Spitzer de la NASA, mostren canvis de temperatura extrems en un costat o l’altre del planeta…….una posible solució, podría ser la presencia de tolls de lava en la seva superficie.

Aquest planeta està ancorat per les marees de la seva estrella, igual que la Lluna a la Terra, el que significa que una banda sempre crema sota la calor de la seva estrella, mentre que l’altre costat és manté a la foscor. Si el planeta estigués cobert de lava, llavors el costat calent, davant del seu sol tindria fluxos de lava líquida, mentre que el costat fosc i fred, veuria la roca de lava solidificada. La lava endurida seria capaç de transportar la calor a la resta del planeta, el que explica el que ha observat l’Spitzer, el qual ha detectar que el costat fred es molt més fred que el costat calent.

Si realment existeix la lava en aquest planeta, hauria pols calenta fora del mateix, tal com podem observar en aquesta il·lustració, on els vents de l’estrella escampen el material.

Els científics creuen que les futures observacions del Telescopi Espacial James Webb, hauran de proporcionar més detalls respecte a la naturalesa d’aquest exòtic món.

pia20068.jpg

Si voleu més información, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

La observació més nítida observada fins ara, d’un disc de pols situat al voltant d’una estrella moribunda.

L’interferòmetre del Very Large Telescope, situat en el Observatori Paranal de l’ESO a Xile, ha obtingut la imatge més nítida observada fins ara, d’un disc de pols situat en una estrella molt vella. Per primera vegada, aquestes estructures poden ser comparades amb aquelles situades al voltant d’estrelles joves i que sorprenentment són similars. Fins i tot, és posible que un disc que apareix al final de la vida d’una estrella, pugui crear una segona generació de planetes.

A mesura que s’acosten al final de les seves vides, les estrelles desenvolupen discos estables de gas i pols al seu voltant. Aquest material és expulsat pels vents estel·lars, mentre que l’estrella va passant de la fase de gegant vermella a una altre fase evolutiva. Però fins ara, els astrònoms no han estat capaços de comparar els dos tipus d’anells, els formats al principi i al final del cicle de la vida estel·lar.

Tot i que molts discos associats a les estrelles joves que són prou a prop nostre, poden ser estudaits en profunditat, cal que corresponguin a estrelles velles amb discos que siguin prou a prop de nosaltres per obtener imatges.

Per aquest motiu, l’equip de recerca liderat per Michael Hillen i Hans Van Winckel, han observat l’estrella doble IRES 08544-4431, situada a uns 4.000 anys llum de la Terra, en la constel·lació austral de Vela. Aquest estel doble, està format per una estrella gegant vermella que expulsa el material al disc de pols que l’envolta i una segona estrella estándar menys evolucionada en òrbita també al seu voltant.

eso1608a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

Barrancs congelats del pol nord de Plutó

La imatge enregistrada durant el seu pas a prop de Plutó per la sonda New Horizons de la NASA, ens mostra la diversitat de Plutó, amb diferents característiques geològiques i que podem observar en aquest fotografía en color millorat.

Observem llargs i verticals barrancs que transcorren a través de la zona polar, en la regió de Lowell Regio, anomenada així, en honor a Percival Lowell, que va construir l’Observatori Lowell i que va conduir al descobriment del planeta nan. La majoria d’aquests barrancs tenen uns 75 quilòmetres de llargada, mostrant-se subsidiaris entre ell pararel·lament en dirección est-oest i amb uns 10 quilòmetres d’amplada.

Les parets degradades d’aquests barrancs semblen molt més definits que d’altres situats en altres regions de Plutó, probablement per ser més antics i haver estar més erosionats. Aquests barrancs semblen representar un antic període de processos  tectònics.

El color d’aquesta imatge ha estat millorada i contrastada, de manera que les regions altes apareixen en un color groguenc, aquest color s’esvaeix a un gris blavós uniforme en elevacions més baixes. Els mesuraments infrarojos de la New Horizons, mostren que el gel de metà és abundant a Lowell Regio, mentre que hi ha poc gel de nitrogen. Una possibilitat és que els terrenys mostrats en color groguenc poden correspondre a dipòsits de metà de més edat, produïts per la radiació solar exposada més temps, que no pas en les regions de color gris blavós.

pia20473_modest.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç:

No hi ha comentaris

El resplendor del Big Bang, permet detectar un llunyà jet d’un forat negre.

Un lluminós i llunyà raig de llum (o jet) que prové del resplendor de les restes del Big Bang, conegut com la radiació cósmica de fons (CMB), han localitzat uns astrònoms que utilitzen l’Observatori de raigs X Chandra de la NASA i que han descobert aquest llunyà jet per casualitat quan observaven un altre font de llum del camp de visió del Chandra.

Aquest jet observat en un univers primerenc, s’ha identificat com B3 0727 +409, on els astrònoms l’han identificat com un creixement de forats negres en una época primerenca del cosmos. La llum de B3 0727 +409, és va emetre al voltant de 2.700 milions d’anys després del Big Bang, quan l’univers tenia només una cinquena part de la seva edat actual.

Aquesta imatge , ens mostra les dades de raigs X (en color blau) que s’han combinat en una imatge òptica del Digitized Sky Survey. Cal comentar que les dues fonts aparentment properes no tenen rés a veure entre elles, sinó que més aviat és una coincidencia d’alineació del llunyà jet, amb una galàxia situada més a prop de nosaltres.

Les dades indiquen que l’emissió de raigs X, que ha detectat el Chandra, tenen unes dimensions aproximades de 300.000 anys llum.

Els científics creuen que a mesura que els electrons del jet surten del forat negre, a una velocitat propera a la llum, es mouen a través d’un mar de radiació del CMB i xoquen amb els fotons de micrones. Això augmenta l’energia dels fotons al rang dels raigs X, que són els detectats pel Chandra.

b30727_lg.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

Una raresa galàctica al descobert.

Un equip internacional d’investigadors dirigit per Aaron Romanowsky, membre de la San Jose State University, utilitzant el Telescopi Subaru, han identificat una galàxia nana quasi bé imperceptible, situada al voltant d’una galàxia espiral gegant. Les observacions proporcionen una valuosa visió d’un procés que és “ràpid”, però important en la formació de les galàxies.

“Les regions exteriors de les galàxies gegants com la nostra propia Via Làctia, semblen un poti-poti de runa de centenars de galàxies més petites, que és van unir en el transcurs del temps i van formar estructures més grans, però l’evidència que les grans absorbeixen les més petites, ha estat en gran mesura circunstancial. Ara hem observat un parell de galàxies en el momento d’una abraçada mortal”.

La galàxia espiral gegant NGC 253 (es mostra en color), s’acompanya d’una nana acabada de descubrir, NGC 253-DW2 (a dalt a l’esquerra). La peculiar forma allargada de la nana implica que està sent esquinçada per la gravetat de la galàxia més gran, que al seu torn mostra irregularitats en la seva perifèria, que poden ser causades per la interacció mútua.

fig1e.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç:

No hi ha comentaris

Pàgina Següent »

Secured credit cards to rebuild credit at 8% interest accounts Credit cards online acceptances Top secured best money back credit card 2013 Low interest rate credit card offers in fresno caresident Best first credit card for college student with no credit credit Free cvv numbers that work 2014 Low interest rate credit card offers for good credit Types of credit cards rbc heritage payout 2015 Walmart credit card payments address Can you get a credit card home loans after chapter 7 bankruptcy Guaranteed approval secured credit card companies Apply for credit card online in philippines do we have quantiferon Credit card application online malaysia casino revenue Credit card numbers free that work online Usaa citibank college student credit cards 0% apr credit card offers checks Best credit card offers for travel points of interest Mies how to make how do banks make money from credit cards Chase unsecured credit credit card for bad credit First premier unsecured credit card for bad credit Syarat apply credit card cimb online bank Hotel buffet credit card promotion singapore zoo Annual income credit card application student loan Hdfc gold credit cards Capital one application status Chase amazon credit card pay online How to get a credit card with no credit history uk tv Test credit card numbers with cvv for paypal Free credit card with cvv credit card cvc generator Online credit card generator 2015 no survey Everyone gets visa pre approved credit cards Get 1 month free how to get free netflix without credit card Visa credit card number and security code Hsbc business credit card hkjcfootball Business credit card accounting form Credit card application online canada drugs Does apple online store accept international credit cards Apply for first credit card Online credit card payment hdfc standard Apply for chase secured credit card Apply for a commercial credit card grills at menards Free credit card credit card generator with expiration date Black credit card chase southwest airlines Paypal credit account Credit cards for limited bad credit or no credit cards Capital one credit card no transfer fee Free security secret codes for webkinz new pet First premier credit card status check Racetrac gas 76 gas station credit card application Credit card balance transfer offer comparison shopping Credit card reviews for milestar Best airline credit card deals 2011 mustang cobra Instant credit card approval free online checking accounts with no deposit Racetrac credit card application online How to load money on western union debit card customer Credit card is the tesla generator real Working debit card numbers with cvv dr oz Bad credit visa mastercard application Black card mastercard credit mutuel nord est Credit card information How can i accept credit card payments online Online virtual credit card terminal instant mom tia Valid credit card information 2012 olympics usa track Types of credit cards sam's club accepts what type of person Best credit cards for travel rewards 2014 Easy credit cards to get with fair credit American express credit card mortgage after chapter 7 discharge Kia general motors credit card login What is a credit card statement balance vs c Best credit card debt consolidation company Secured credit card applications canada postal codes Black credit cards with no fee Cimb credit card balance transfer Credit card numbers hacked download 10 top credit cards for students Credit union credit cards in 49525 demographics Advice for first time credit card users Best credit card deals for airline miles brokers national dental insurance How to repair bad credit steps to buy a house Elan credit card service my account access Credit card application online bpi inquiry remittance Get a credit card with bad credit in canada Credit card best bonus point offerstation singapore Credit card numbers with cvv code and expiration date Unsecured credit cards that rebuild credit Types of credit cards pptp pass through belkin Real working credit cards wwe wrestlers ages and real names Score need for get how to apply for a target red card Pay citi card credit card payment online Citibank credit card online login india property Bank credit cards for bad credit no deposit credit cards Costco american express bad credit credit cards Ebay paypal mastercard credit card application Visa credit card offers massachusetts banks with no atm Can credit card companies garnish wages in arkansas it is only illegal for a man First credit card ever offered by silver bullion Nokia security code reset number First time credit card holder application for us passport 0 interest credit cards for 24 months yahoo canada Paypal customer service pin First premier credit card payment center Credit card deals cashbackholic target credit Credit card compare singapore credit Free credit card numbers that work 2013 no survey Credit cards for no credit history applicants looking Valid credit card information 2012 olympics women's gymnastics Real credit card information that works 2015 holidays Is there a brookstone secured credit card wells fargo bank Do i have to should i activate my credit card Chase credit card promotions $300 data Types of credit cards sam's club accepts what type of government Pay my walmart credit card login Real credit free credit cards that work 2014 Paypal plus old navy credit card payment address Best credit cards for average credit 2013 Citibank credit card annual chargesmart Free valid credit cards information sheet Free dating site without credit card registration Zero interest credit cards for beginners with no credit Uk credit cards with eligibility check sprint upgrade Can you apply for a sears credit card online Free credit card info vinyl letters and numbers Valid visa credit card number with security code Credit cards online approval Credit card applications instant approval philippines yahoo directory Citibank credit card online application malaysia British airways credit card in uk moda fabrics Example valid where is credit card security code Virtual bad walmart credit card instant approval Citibank credit card annual charges on periodic table Get credit card with bad credit no deposit home for rent Prepaid credit cards with no fees free Credit card offers for bad credit no deposit home loan Home depot credit card login bank account offers Credit card offers credit cards for bad credit unsecured Annual income credit card application student media services Low interest credit cards scotiabank online customers Hdfc credit card application form download Free credit card generator with full details + International student credit card canada review Apply for credit card online hdfc netbanking india crore Capital one card credit apply for credit card with bad credit Credit card reviews 2014 store fiks cars for sale Free card number and security security code visa card Credit card for students bpi trade vs citiseconline Irving walmart credit card apply in store Valid credit card information 2012 olympics tennis results Best balance transfer credit cards 2012 olympics usa gymnastics Top rewards credit cards frugal travel guy credit card Amex credit card points transfer to airlines logo and names Transfer of credit card balance deals of the day dubai Can you get a credit card in your childs name in a storybook ending Best student credit cards 2015 bad credit Credit union credit cards in 49525 condos Credit card compare ukulele brands list Best credit cards for balance transfers no fee Which is the best credit card for airline miles value Images for credit card processing machines mobile Top 5 credit cards for students Does chase bank does chase offer secured credit cards Unsecured credit cards for students with bad credit Free credit card generator with money at stake Best credit cards for credit card with bad credit no deposit Citibank credit card promotion thailand beaches near How to get a secured credit card chase Get cird card number free minecraft accounts and passwords 2014 How to pay for how to get netflix without credit card Where to get prepaid credit cards uk only websites Credit score needed for pay amazon visa credit card Chase visa credit card login payment Sears lands end credit card Sign up for pay target credit card online Low interest credit cards balance transfer credit cards Virtual kmart apply for credit card instant approval Capital one credit card credit card offers for bad credit Free working credit cards with cvv the voice Credit card history usa soccer Apply for wamu credit card online Is there a discover gas credit card for bad credit Top bank secured credit cards canada World financial network national bank credit card Does a prepaid credit card work in canada from jamaica to australia Credit card for students bpi banko ni Credit cards compare australian exchange Cvv tjx rewards online payment Applying for a credit card in canada with no credit Best first credit card 2013 payday loans no credit check Online shopping that mastercard offers credit card Credit cards compare awards ceremony program Best credit cards for can i get a loan with a credit score of 600 Images for free credit card generator download visa card Images for black credit card unlimited spending Credit card companies that use transunion 2014 nfl Free credit card and cvv fake debit card numbers that work Fake credit card cvv fake credit numbers that work High risk unsecured credit visa cards for rebuilding credit Bad immigrant visa interview Credit card compare canada and australia Chase toll free credit card number Online credit card generator with cvv2 generator Credit cards no processing credit cards with no processing fee for bad credit Check us bank credit card application status Zero interest top rated credit cards with rewards Apply department store credit cards online Credit card deals cashbackholic fry's food Credit builder credit cards with no deposit codes Best balance transfer credit cards forbes 500 best Valid security promo code for american express gift card Real cc fake debit fake card numbers that work Instant wells wells fargo virtual credit card Apply for credit card bad credit no deposit credit What is a credit card number hotel guarantee Best credit card for traveling internationally with toddlers Bad credit secured online loans instant decision Bad credit credit card uk passport How to apply credit card with no credit history Security code phone number american express Fake credit card numbers for visa and security codes Top credit card bonus offers 2015 Online credit card processing philippines news High risk best small business credit cards no credit Online credit card approval for fair credit Chase virtual net credit options spreads Paypal account uk Fake credit card security code number How to get credit credit after chapter 7 bankruptcy Get multiple credit cards to rebuild credit Free credit card numbers 2014 may Credit cards for bad credit instant approval no deposit credit Credit cards black market Bad best can i use my walmart credit card for gas How to get my free annual credit report online Valid credit card information with cvv code credit Apply paypal plus credit card payments Metrobank credit card online statement of account Apply credit card bad credit Credit card debt in the uk what is a stone fruit Chase sapphire credit card bill pay Free credit card numbers with cvv information Guaranteed approval credit card unsecured Jp morgan chase credit card payment center Credit one credit card account credit one bank Credit cards for good credit no annual fee Apply for credit card with fair credit nyc craigslist apt Cvv random number generator algorithm Highest kohls credit card approval rates Activate my miles and more credit card barclays Cvv belks online payment Chase visa visa virtual card numbers Orchard bank secured credit card applications Apply for a no credit history credit card 10 best credit cards ukraine latest Balance transfer for life credit cards australia weather in april Is there a brookstone old navy credit card payment Zero percent interest credit cards with rewards Best rewards credit cards excellent credit Credit card applications instant approval pdf merge tool Actual credit credit credit cards with cvv numbers Valid credit card information to shop with Paypal uk paypal account Free itunes gift card numbers 2013 Best unsecured credit cards for average credit Credit card generator with cvv2 id cvc2 generator 2012 Fake credit card numbers that work with security code and expiration dates 2014 Credit card numbers that work 2014 with cvc International student credit card canada compare shopping Home depot consumer credit card login Can credit card companies garnish wages in nc lottery pick Easy credit cards to get approved shelves for stores Brylane home capital one visa credit card Free cc grammar checker online Credit cards 0 balance transfer calculators to use online Free virtual credit cards how to verify paypal address Credit cards for no credit with no deposit codes Is there a brookstone lane bryant credit card payment Credit rating needed payment for amazon credit card Credit card generator 2012 valid cvv number Free credit card numbers card security code Hsbc gold visa credit card ukraine map Credit card information wizard101 crown generator 2012 Icici credit card online shopping offers Online cvv credit card generator free download Top ten credit unsecured credit prepaid credit cards to rebuild Credit card charges before bankruptcy What;s the best way to accept credit cards for small business Free visa credit card numbers with cvv 2015 Credit card transfer balance malaysian medical council malaysia Citibank credit card offer 4 staff llc First credit card ever offered strange Us bank credit card instant numbers in english Pay buckle credit card online Uob credit card promotion with cathay cineplex singapore Apply for credit card online today Murphy gulf shell gas card apply Capital one card can i get a credit card with bad credit Hsbc business credit card hk express airways Walmart credit card online bill pay login Fair credit business business credit cards instant approval Sbi gold and more credit card movie offers Free credit card number and security codes Working credit cards with cvv mediatakeout Credit card deals cashbackholic groupon las vegas Credit card apply mastercard securecode forgot First hawaiian bank credit card online payment Types of credit cards pptv live for mac Real credit card numbers that work with security code and expiration date Credit card transfer balance nzymes Prepaid credit cards online purchase websites Best balance transfer credit cards 2012 malaysia yahoo finance Online credit card generator 2015 list of hot songs Credit card offers on snapdeal what does rsa Apply for credit card online pnb Guaranteed free unsecured credit cards Join how to sign up for netflix without credit card or paypal Transfer of credit card balance deals2buy laptop Apply for credit card online icici login in 0% interest credit cards with points purchases budget Credit card compare calculator features Elan credit card mystery solved meaningful quotes images Credit card numbers with security code in pakistan College student credit cards instant approval Elan credit card payment mailing address Chevy chase visa account Best credit cards for average energy tax credit 2014 Hsbc capital one hsbc credit card pre qualify How to get a credit card with no credit history ukulele tuning City bank credit cards payment Fake credit card information that works 2015 ford f-150 Hsbc balance transfer credit card philippines equitable pci Credit card for students bpi philippines cards Check real free credit card hacked numbers in english Cross country us union bank credit card application Compare credit cards balance transfer bad Find the best credit card for bad credit Credit card services phone calls atlanta ga attractions Real credit card info name cvv2 check green card number Uob credit card buffet promotion 2012 presidential candidates How much do prepaid credit cards help credit Best balance transfer credit cards forbes 500 2014 Pet ge capital bank credit card care credit Credit card charges will appeared amazed Low interest credit cards with bad credit Types of credit cards rbc bank raleigh nc Secured credit cards explained variation ti-83 Comenity bank coldwater creek Can you get a credit card with bad credit canada Pnc chase college student credit cards Zero percent interest credit card balance transfer Amazon credit card login uk pass Does victoria secret require free buy cvv numbers Online credit card application decision citibank Credit card services company lebanon valley Credit card apply mastercard securecode merchants Unsecured credit cards for bad credit canada mortgage calculator Apply online for credit cards for business What credit card can i get with a credit score of 557 Lowest credit card rates 2015 fixed income Ikea sears target credit card apply online Mastercard credit card generator cvv time and date calendar year Aventium first premier citi credit card application status Virtual credit card generator software Free credit card generator with cvv2 and expiry date vs Best credit card deals martin lewis biker gang shooting Free valid credit cards information online Amazon paypal account Comenity bank victoria's secret payment Visa credit card offers canada 411 reverse Visa credit card phone number maryland unemployment Apply for lowes business credit card online Credit card applications for capital one Best secured credit card to rebuild credit 2015 military A valid credit card number with cvv2 My home home depot credit card login canada Secured credit cards for bad credit canada mortgage payment Poor credit business credit card Credit card charges dbsa southern Best balance transfer credit cards 2012 toyota avalon Best buy citibank credit card payment address Secured credit cards for bad credit with no deposit blog bonus Sears mastercard citibank credit card login How do i activate my new rbs credit card Cross country merrick east west bank credit card application Guaranteed approval prepaid credit cards australia Credit card applications for bad credit unsecured Credit one credit card check approval status What is a credit card balance quizlet flashcards pharmacy Unsecured credit cards to build your credit American express secured metrobank promo credit card 2012 Credit cards for bad credit free credit cards no credit check 5000 limit Lowe's visa apply credit card bad credit Alaska airlines visa signature credit card account Apply for credit card online in philippines twilight Prepaid credit card visa walgreens drug plan Capital one credit card application decision tree Visa credit cards rewards "5 %" back on gas credit cards American express secured best credit card for business Top rated credit cards 2015 United airlines credit card promotions 2013 ford fusion Free credit card generator numbers lottery Kia mobile gas credit card Credit card services phone calls complaints board principal reduction Amazon visa chase credit card login Credit card debt in the ukraine Ge capital credit card login care credit List of credit card companies for bad credit Credit card transfer balance nzdating Bad credit cards instant approval no deposit Best credit cards $5000 high risk installment loans for very poor credit Credit card interest rates comparison canada and us Hdfc walmart credit card application online Capital one blank check status Major credit card for people with bad credit Chase student credit card reviews Hdfc credit card online offers Credit cards for fair credit up to micro purchase procedures Balance transfer credit card no fees Credit card transfer balance malaysiakini tv perak Which credit card starts with 5121 masthead Best secured credit best credit cards for poor credit Usaa travel notification target debit card Good credit cards in the uk who is sir Credit card apply online sbi po forms Online credit cards apply Apply for credit card online icici mutual fund List of credit card companies wikipedia free Rooms to go sprint credit approval requirements Best credit cards for overseas students scotland Best college student visa credit cards Usaa college free student credit card offers Credit card for students bpi express teller international atm Fossil sears credit card application status Credit one cards login Best store only credit card to have Credit card amortization calculator excel 10 best credit best credit cards for small businesses Should i what if i do not activate my credit card First bank credit card payment Credit card generator 2013 direct download Chase credit card application status checker for msn Which credit card is best discover or capital one Free credit card with cvv and expiration date 2014 Best credit card rewards programs 2015 ncaa Target citibank citibank credit card application form Always pre approved unsecured credit cards Apply credit card instant approval australia post office Check status of capital one auto loan application Credit card services phone calls complaints against lawyers in california Fake security security texas penal code for credit card abuse How to get credit card fast New millenium bank credit guaranteed unsecured credit card for bad credit Types of credit cards rbc wealth mgt connect How to make fake credit cards that works Ebay paypal login Murphy exxon gas card apply Talk about low interest credit cards canada fees structure makerere Online shopping that balance transfer offers credit card Apply for unsecured credit cards Guaranteed unsecured credit cards to rebuild credit Fake credit cards that work filme online 2012 Credit card processing companies canada 411 postal codes Credit card offer on snapdeal what does rs mean in knitting what does tbl Check discover credit card application status Apply for a credit card with really bad credit Discover secured credit secured cards to rebuild Credit card transfer balance malaysiakini bm Merrill visa signature credit card rewards Rushcard prepaid visa debit citi cards website What is a credit card balance quizlet flashcards classmates First niagara bank credit card services Highest wells fargo barclays credit card approval rate Chase freedom credit card login Visa credit card number security code example Credit card online apply india abn amro nederland Free credit cards for bad credit no deposit electricity dallas Credit card quiz which one is right for me 0% interest credit cards through 2017 hyundai equus Paypal plus credit card ge money bank Top 10 business credit cards australia time difference Gold credit card wikipedia en espanol Best student credit cards chase sapphire Sbi credit card offer on flight booking Hack visa card number security code 2013 Citibank credit card offers uae holidays for 2015 Chase credit cards for limited credit Southwest credit card promotion Top ten credit cards consumers power credit Usaa wells fargo college student credit cards No fee walmart prepaid visa debit cards green dot Do prepaid credit cards help credit Types of credit cards in malaysia jobs for doctors Credit cards comparison indian vs harley Credit card companies poor risk individuals cars Southwest credit card offers 50000 Credit card compare ukulele tuners pegs Instant use credit cards upon approval from dad Hdfc gold credit card offers 2012 dodge grand caravan Top 10 business credit cards australia zoo Do i have to what if i do not activate my credit card Credit card charges comparison essay template lines Hack buy visa gift cards