La millor imatge de la superfície i atmosfera d’una estrella, que no sigui el Sol.

Els astrònoms de l’interferòmetre del Very Large Telescope (VLTI) de l’ESO, han construït la imatge més detallada d’una estrella: la supergegant vermella Antares. També han realitzat el primer mapa de les velocitats del material situart a l’atmosfera d’una estrella que no sigui el Sol, revelant turbulències en la gran atmosfera d’Antares.

A simple vista, la famosa i brillant Antares, brilla amb un fort color vermell, està situada en el cor de la constel·lació d’Scorpius. És una gran i comparativament estrella freda supergegant vedrmella, situada en els últims estadis de la seva vida, en el camí de convertir-se en una supernova.

El VLTI, és una instal·lació única, que permet combinar la llum de fins a quatre grans telescopis, els Telescopis Unitaris de 8,2 metres de diàmetre o els Telescopis Auxiliars, més petits, per crear un telescopi virtual equivalent a un mirall individual de fins a 200 metres de diàmetre. Això permet resoldre detalls molt més enllà del que podría observar un únic telescopi.

eso1726c.jpg

Podem observar una imatge reconstruïda pels astrònoms del VLTI, a partir de les dades infraroges , les quals han permès calcular la diferència entre la velocitat del gas atmosfèric en diferents posicions de l’estrella i la velocitat mitjana sobre l’estrella globalment.

Us recomanem mireu aquest vídeo amb informació gràfica molt  detallada.

eso1726a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

El Hubble observa noves estrelles en una llunyana galàxia.

Pel que fa a observar un univers llunyà, fins hi tot, el Telescopi Espacial Hubble, té límits. Observar petits detalls d’objectes allunyats, requereix un treball intel·ligent, alhora que una alineació cósmica, anomenada lent gravitacional.

Aplicant una nova anàlisi computacional a la llum d’una galàxia augmentada per una lent gravitacional, els astrònoms han obtingut imatges 10 vegades més detalladles, de les que el Telescopi Hubble pot aconseguir per si mateix. Els resultats mostren una galàxia espiral, amb brillants regions de noves estrelles.

“Quan vaig veure la imatge reconstruïda, vam expresar “És impressionant !, sembla que surten focs artificials per tot arreu !”", va comentar l’astrònoma Jane Rigby, membre del Goddard Space Flight Center.

La galàxia en qüestió està tant lluny, que la veiem com era fa uns 11.000 milions d’anys, després de 2.700 milions del Big Bang. Aquesta és una de les 70 galàxies estudiades en detall pel Telescopi Espacial Hubble, seguint els objectius seleccionats per l’Sloan Giant Arcs Survey.

La gravetat d’un grup gegantí de galàxies situades entre la llunyana galàxia i la Terra, distorsiona la seva llum, estenent-la en un arc, alhora que l’augmenta gairebé  30 vegades. L’equip de recerca ha desenvolupat un codi informàtic per eliminar les distorsions causades per la lent gravitacional i mostrar la galàxia espiral tal com l’observariem normalment.

La imatge reconstruïda resultant, ens mostra dues dotzenes de regions d’estrelles acabades de nèixer i que cobreix una regió aproximada d’uns 200 a 300 anys llum. Això contradiu les teories que suggereixen que les regions de formació estel·lar en un univers primerenc, eren molt més grans, de més de 3.000 anys llum de grandària.

stsci-h-p1727b-f-1800x1350.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.  

No hi ha comentaris

El col·lapse d’una estrella pot originar un Forat Negre

Cada segon una estrella en algún lloc de l’univers, es converteix en una supernova. No obstant això, algunes estrelles súper massives agonitzen com un sospir, enlloc de formar una gran explosió. Quan ho fan, poden col·lapsar degut a l’atracció de la gravetat i desaparèixer de la nostra visió, formant un forat negre.

L’estrella condemnada, anomenada N6946-BH1, era 25 vegades més masiva que el nostre Sol. Va començar a il·luminar dèbilment l’any 2009. No obstant això, l’any 2015 va deixar de ser observada. Per un acurat mètode d’observacions fetes amb el Telescopi Binocular i els telescopis espacials Hubble i Spitzer, els investigadors han arribat a la conclusió que, finalment l’estrella es va convertir en un forat negre.

Aquest pot ser el destí de les estrelles més massives de l’univers.

Aquesta “fallida masiva”, situada en una galàxia propera, podría explicar per què els astrònoms poden observar les supernoves de les estrelles més massives, ha comentat en Christopher Kochanek, profesor d’astronomia de la Universitat Estatal d’Ohio.

Fins a uns 30 per cent d’aquest tipus d’estrelles, pel que sembla, poden col·lapsar en silenci formant forats negres, sense passar per l’etapa de supernova.

Entre les galàxies que han estat observades, figura la NGC 6946, una galàxia espiral situada a uns 22 milions d’anys llum de nosaltres, coneguda amb el sobrenom de “galàxia dels focs artificials”, perquè en aquella galàxia ocorren supernoves amb molta freqüència. De fet l’última observada, SN 2017eaw, va ser descoberta el 14 de maig de 2017, està brillant amb la máxima brillantor ara mateix.

Segons ha comentat Stanek, no és necessari que un estel massiu, és converteixi en una supernova, expulsant cap enfora les seves capes exteriors, però que encara tenen prou massa sobrant per formar un massiu forat negre en el seu interior.

Aquesta representació artística, ens mostra les etapes finals d’una estrella supermassiva que no acaba d’explotar, sinó que implosiona sota la seva propia gravetat per formar un forat negre.

D’esquerra a dreta: l’estrella masiva ha evolucionat a una supergegant vermella, l’embolcall de l’estrella és expulsat i s’expandeix, produint una Font transitòria freda, l’embolcall vermell acaba caient dins del forat negre.

stsci-h-g-1719a-f1600x4000.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

Es descobreix un planeta en una zona habitable a l’estrella més propera a nosaltres.

Utilitzant els telescopis de l’ESO , així com d’altres instal·lacions astronòmiques, un equip d’astrònoms ha trobat clares evidències de la presència d’un planeta orbitant a l’estrella més propera a la Terra, Pròxima Centauri. Aquest món, tant intensament buscat i batejat amb el nom de Pròxima b, orbita entorn a la seva freda estrella, una nana roja un cop cada 11 dies, i que és creu disposa d’una temperatura que permetria la presència d’aigua líquida en la seva superfície.

eso1629c.jpg

Aquest planeta rocós, és una mica més massiu que la Terra i és l’exoplaneta més proper a nosaltres.

A poc més de quatre anys llum del Sistema Solar, és trova la nana roja anomenada Pròxima Centauri, aquestra freda estrella situada en la constel·lació de Centaurus, és massa débil per ser observada a simple vista i és troba a prop d’un parell d’estrelles més brillants conegudes com Alfa Centauri AB.

Durant el primer semestre de 2016, Pròxima Centauri, va ser observada amb regularitat amb l’espectrògaf HARPS, instal·lat en el telescopi de 3,6 metres de diàmetre de l’ESO, a La Silla (Xile) i monitoritzat alhora amb altres telescopis d’arreu del món. Aquesta recerca forma part del projecte Pale Red Dot, on un equip d’astrònoms liderat per Guillem Anglada Escudé, membre de la Universitat Queen Mary de Londres, intentava localitzar la petita oscil·lació gravitatòria, demostrant l’existència d’un planeta.

eso1629d.jpg

En aquest diagrama, podem observar el moviment de Pròxima Centauri, apropant-se i allunyant-se de la Terra durant l’espai del primer semestre de 2016. S’aproxima i s’allunya de la Terra a un ritme d’uns 5 quilometres per hora (el ritme del caminar d’una persona). Aquest patró regular de canvi de velocitats és repeteix amb un període de 11,2 dies. Un detallat anàlisi amb l’efecte Doppler, va indicar la presència d’un planeta amb una massa equivalent a 1,3 vegades la Terra, orbitant a uns 7 milions de quilòmetres de Pròxima Centauri, només el 5% de la distància entre la Terra i el Sol.

En Guillem Anglada, ha comentat, “Els primers senyals d’un posible planeta s’observaren l’any 2013, però la detecció no era prou convincent. Des de llavors, hem treballat intensament per obtener més observacions amb l’ajut de l’ESO i d’altres observatoris La recent campanya Pale Red Dot, ha estat un treball de dos danys de durada”.

eso1629a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

El cràter Haulani en color millorat

El cràter Haulani de 34 quilòmetres de diàmetre, està situat en el planeta nan Ceres. La imatge ens mostra l’existència d’ensorraments de material des de la seva cresta a la part inferior del mateix cràter. Podem observar alhora el material caigut dins del cràter mostrant una superficie llisa, així com també un pic central.

Aquesta imatge va ser enregistrada amb les dades de la sonda espacial Dawn de la NASA, quan estaba cartografiant el planeta nan a gran alçada, des d’una distancia de 1.470 quilòmetres de la superficie de Ceres.

La imatge ens mostra un color millorat que permet als científics comprendre millor els diferetns materials i com es relacionen amb la morfología de la superficie. Els raigs de material ejectat de color blavós, están a esdeveniments relativament  recents, que indiquen l’edat de l’impacte que va formar el cràter.

pia20358.jpg

Si voleu més información, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

Un exoplaneta amb lava ?

Aquesta seqüència ens mostra un posible escenari del càlid exoplaneta rocós, anomenat 55 Cancri e, que és gairebé dues vegades més gran que la nostra Terra. Les noves dades proporcionades pel telescopi espacial Spitzer de la NASA, mostren canvis de temperatura extrems en un costat o l’altre del planeta…….una posible solució, podría ser la presencia de tolls de lava en la seva superficie.

Aquest planeta està ancorat per les marees de la seva estrella, igual que la Lluna a la Terra, el que significa que una banda sempre crema sota la calor de la seva estrella, mentre que l’altre costat és manté a la foscor. Si el planeta estigués cobert de lava, llavors el costat calent, davant del seu sol tindria fluxos de lava líquida, mentre que el costat fosc i fred, veuria la roca de lava solidificada. La lava endurida seria capaç de transportar la calor a la resta del planeta, el que explica el que ha observat l’Spitzer, el qual ha detectar que el costat fred es molt més fred que el costat calent.

Si realment existeix la lava en aquest planeta, hauria pols calenta fora del mateix, tal com podem observar en aquesta il·lustració, on els vents de l’estrella escampen el material.

Els científics creuen que les futures observacions del Telescopi Espacial James Webb, hauran de proporcionar més detalls respecte a la naturalesa d’aquest exòtic món.

pia20068.jpg

Si voleu més información, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

La observació més nítida observada fins ara, d’un disc de pols situat al voltant d’una estrella moribunda.

L’interferòmetre del Very Large Telescope, situat en el Observatori Paranal de l’ESO a Xile, ha obtingut la imatge més nítida observada fins ara, d’un disc de pols situat en una estrella molt vella. Per primera vegada, aquestes estructures poden ser comparades amb aquelles situades al voltant d’estrelles joves i que sorprenentment són similars. Fins i tot, és posible que un disc que apareix al final de la vida d’una estrella, pugui crear una segona generació de planetes.

A mesura que s’acosten al final de les seves vides, les estrelles desenvolupen discos estables de gas i pols al seu voltant. Aquest material és expulsat pels vents estel·lars, mentre que l’estrella va passant de la fase de gegant vermella a una altre fase evolutiva. Però fins ara, els astrònoms no han estat capaços de comparar els dos tipus d’anells, els formats al principi i al final del cicle de la vida estel·lar.

Tot i que molts discos associats a les estrelles joves que són prou a prop nostre, poden ser estudaits en profunditat, cal que corresponguin a estrelles velles amb discos que siguin prou a prop de nosaltres per obtener imatges.

Per aquest motiu, l’equip de recerca liderat per Michael Hillen i Hans Van Winckel, han observat l’estrella doble IRES 08544-4431, situada a uns 4.000 anys llum de la Terra, en la constel·lació austral de Vela. Aquest estel doble, està format per una estrella gegant vermella que expulsa el material al disc de pols que l’envolta i una segona estrella estándar menys evolucionada en òrbita també al seu voltant.

eso1608a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

Barrancs congelats del pol nord de Plutó

La imatge enregistrada durant el seu pas a prop de Plutó per la sonda New Horizons de la NASA, ens mostra la diversitat de Plutó, amb diferents característiques geològiques i que podem observar en aquest fotografía en color millorat.

Observem llargs i verticals barrancs que transcorren a través de la zona polar, en la regió de Lowell Regio, anomenada així, en honor a Percival Lowell, que va construir l’Observatori Lowell i que va conduir al descobriment del planeta nan. La majoria d’aquests barrancs tenen uns 75 quilòmetres de llargada, mostrant-se subsidiaris entre ell pararel·lament en dirección est-oest i amb uns 10 quilòmetres d’amplada.

Les parets degradades d’aquests barrancs semblen molt més definits que d’altres situats en altres regions de Plutó, probablement per ser més antics i haver estar més erosionats. Aquests barrancs semblen representar un antic període de processos  tectònics.

El color d’aquesta imatge ha estat millorada i contrastada, de manera que les regions altes apareixen en un color groguenc, aquest color s’esvaeix a un gris blavós uniforme en elevacions més baixes. Els mesuraments infrarojos de la New Horizons, mostren que el gel de metà és abundant a Lowell Regio, mentre que hi ha poc gel de nitrogen. Una possibilitat és que els terrenys mostrats en color groguenc poden correspondre a dipòsits de metà de més edat, produïts per la radiació solar exposada més temps, que no pas en les regions de color gris blavós.

pia20473_modest.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç:

No hi ha comentaris

El resplendor del Big Bang, permet detectar un llunyà jet d’un forat negre.

Un lluminós i llunyà raig de llum (o jet) que prové del resplendor de les restes del Big Bang, conegut com la radiació cósmica de fons (CMB), han localitzat uns astrònoms que utilitzen l’Observatori de raigs X Chandra de la NASA i que han descobert aquest llunyà jet per casualitat quan observaven un altre font de llum del camp de visió del Chandra.

Aquest jet observat en un univers primerenc, s’ha identificat com B3 0727 +409, on els astrònoms l’han identificat com un creixement de forats negres en una época primerenca del cosmos. La llum de B3 0727 +409, és va emetre al voltant de 2.700 milions d’anys després del Big Bang, quan l’univers tenia només una cinquena part de la seva edat actual.

Aquesta imatge , ens mostra les dades de raigs X (en color blau) que s’han combinat en una imatge òptica del Digitized Sky Survey. Cal comentar que les dues fonts aparentment properes no tenen rés a veure entre elles, sinó que més aviat és una coincidencia d’alineació del llunyà jet, amb una galàxia situada més a prop de nosaltres.

Les dades indiquen que l’emissió de raigs X, que ha detectat el Chandra, tenen unes dimensions aproximades de 300.000 anys llum.

Els científics creuen que a mesura que els electrons del jet surten del forat negre, a una velocitat propera a la llum, es mouen a través d’un mar de radiació del CMB i xoquen amb els fotons de micrones. Això augmenta l’energia dels fotons al rang dels raigs X, que són els detectats pel Chandra.

b30727_lg.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

No hi ha comentaris

Una raresa galàctica al descobert.

Un equip internacional d’investigadors dirigit per Aaron Romanowsky, membre de la San Jose State University, utilitzant el Telescopi Subaru, han identificat una galàxia nana quasi bé imperceptible, situada al voltant d’una galàxia espiral gegant. Les observacions proporcionen una valuosa visió d’un procés que és “ràpid”, però important en la formació de les galàxies.

“Les regions exteriors de les galàxies gegants com la nostra propia Via Làctia, semblen un poti-poti de runa de centenars de galàxies més petites, que és van unir en el transcurs del temps i van formar estructures més grans, però l’evidència que les grans absorbeixen les més petites, ha estat en gran mesura circunstancial. Ara hem observat un parell de galàxies en el momento d’una abraçada mortal”.

La galàxia espiral gegant NGC 253 (es mostra en color), s’acompanya d’una nana acabada de descubrir, NGC 253-DW2 (a dalt a l’esquerra). La peculiar forma allargada de la nana implica que està sent esquinçada per la gravetat de la galàxia més gran, que al seu torn mostra irregularitats en la seva perifèria, que poden ser causades per la interacció mútua.

fig1e.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç:

No hi ha comentaris

Pàgina Següent »

Easy approval credit cards singapore airlines rewards Credit card numbers that work and hand cvv2 and expiration O percent credit top credit best cards for balance transfers Chase sapphire citibank virtual card number Low interest credit cards balance transfer credit cards Free credit card generator download 4.0 firmware Top ten credit cards 2015 free horoscopes Images for prepaid credit cards visa walmart balanced Best 0% interest credit cards ukraine Top 20 retail store credit cards Best first credit card for college student with no credit credit Get credit cards numbers hacking Zero interest credit cards after bankruptcy with no annual fee Virtual credit card number american express Toll free paypal customer service phone number Kmart store home depot credit card application online Apply for credit card online icici login in Prepaid international credit cards where to buy Best gas gcard pof login Bbva credit 2003 nlcs Highest barclays walmart credit card approval rate Kmart jcpenney credit card application online Xbox netflix free norton free trial without credit card Apple disney vacation credit cards Types of credit cards sam's club accepts what type of government Balance transfer credit card no fees Credit card wizard101 crown generator online no survey no download Get a credit card with bad credit no deposit instant play Immediate use bad credit gas credit cards for bad credit Best balance transfer credit cards 2012 malaysia yahoo finance Credit card number generator and security code Can you apply for a sears credit card online Uob credit card promotion with cathay cineplex orchard Credit card number generator with cvv torrent Chase student credit card 1 Belk approval department store credit card Apply for a no credit history credit card Bad credit credit credit cards with 1000 limit for bad credit Free credit card generator with full details + Ebay paypal login Black credit card chase southwest airlines How to get free playstation network card numbers First premier credit card payment center Is there a brookstone old navy credit card payment Sears credit card are puerto rico residents us citizens I have 5k drowning in credit card debt Secured credit card chase application form Credit card calculator interest calculator Apply for credit card online pnb banking kewanee illinois Sbi credit card yearly charges filed Get a credit card get a loan get a loan today with bad Credit card compare singapore credit Hack my visa account Credit card application online malaysia casino revenue Sample valid credit card numbers with cvv Amex optima applied bank secured card application Best credit cards for average energy tax credit 2014 Brylane home capital one visa credit card Does victoria secret require free buy cvv numbers Credit cards that accept can you get a mortgage with a 600 credit score Valid credit card information fake jordans 7 Shell gas chase credit cards online payments Visa credit card number and security code Easy credit cards to get with fair credit Transfer of credit card balance deals of the day dubai Score need for get how to apply for a target red card Chase bank credit card promotions 2015 calendar Royal bank credit cards canada fees Applying for a credit card in canada with no credit New small business secured credit card bad credit Real credit card generator 2012 + cvv and expiration date Free credit card numbers 2014 may Credit card number generator csc online Credit cards for kids under 13 Unsecured credit card bad credit no deposit Credit card services phone calls complaints against lawyers in california Walmart credit card payments service Can you upgrade capital one house of cards 2014 Best rewards credit cards excellent credit First credit card ever invented spelling activities Citibank credit card offers on ebay india Credit card apply and use today Get credit card with bad credit no deposit verizon Free visa credit card numbers with cvv and expiration date 2015 Wells fargo jewelry advantage credit card account application Best credit cards for best car on gas 2014 Apply for a visa credit card to gain credit singapore map Can you get a new credit card rushed synonyms Business credit card reviews consumer reports Bdo secured credit card canada Citibank credit card offer 4 staff llc Credit cards for poor credit uk Can you upgrade capital one christmas cards 2014 Online cvv credit card generator free download Citibank secured credit card denied but funds for writers Paypal cortrust bank mastercard credit card application Cash back credit card comparison chart Get free credit cards with cvv numbers Free credit card numbers card security code Online credit card approval merrick credit login Free card number and security security code visa card First premier credit card login page first premier bank Credit card no balance transfer fee 0% interest Hdfc bank credit cards tracksuit Capital one credit card application results from discover Credit one bank card log on Chase united credit card customer service Credit card generator with cvv2 and keylib error: #28 - exp date empty Bad best can i use my walmart credit card for gas No credit check credit cards milwaukee craigslist jobs Credit card deals cashback imdb movie search Credit card transfer balance promotions companies marketing Credit card balance transfer offers australia flag meaning Us bank credit card instant numbers in english Elan credit card mystery solved meaningful tattoos for men Highest kohls credit card approval rates Online virtual credit card terminal instant mom tia Free credit card credit card generator with expiration date Credit card application online bpi inquiry remittance Credit card transfer balance malaysia news straits times Real credit card generators Real credit card info name cvv2 check green card number International student credit card canada compare shopping Can you upgrade capital one best credit cards 2014 excellent Get a credit card with bad credit in canada Which credit card is right for me 2014 year end Credit card amortization calculator excel Best balance transfer credit cards forbes 500 2014 Best credit card deals martin lewis facebook contempt log International travel credit card fees Home depot credit card sunlife login page canada Murphy gulf arco gas card apply American express green rewards card login No fee unsecured credit cards for poor credit Black credit cards with no fee How to create a netflix account without credit card 2012 Citibank credit card malaysia hotel promotion Images for credit card information form template Is too many credit cards bad for your credit score Hsbc business credit card hk vp9 vs glock Marshalls barclay credit card application status Imagine credit card website Amazon paypal account Apply for credit cards with bad credit canada mortgage insurance Racetrac gas 76 gas station credit card application Preapproval ace best elite credit cards Rushcard prepaid visa debit citi cards website Credit cards for fair credit up to micro purchase procedures American airlines credit card offers 75000 miles Fake credit card where to buy stuffies in stores Get a credit card get cash get a loan today with bad Valid visa credit card numbers Credit cards with low rates accounting check for cash advances Sears login credit card gold mastercard Bizline business credit card cibc investor's edge cibc investor services Credit card deals cashbackholic fry's food Credit card numbers free that work online Valid credit card information with cvv code credit 0% interest credit cards through 2017 hyundai equus Credit card application online malaysia radio Types of credit cards ppt viewer android sdk Credit card generator with cvv turn off amber alert on phone texas Credit card deals cashback imdb database download Fake credit cards play poker poker online with real money First premier unsecured credit card for bad credit Real cc fake debit fake card numbers that work Types of credit cards pptv ipad Credit cards compare uae banks directory Best credit cards credit card with fair credit rating Hsbc credit card Can you make how to make a fake credit card that works Types of credit cards pptv live for mac Credit card services phone calls atlanta ga craigslist casting Visa signature credit card benefits reviews of dinovite Credit card offers on snapdeal what does rs mean in knitting Very very poor credit cards application Best secured credit best credit cards for poor credit American express secured metrobank promo credit card 2012 Apply for credit card online instant approval for bad credit Types of credit cards in malaysia jobs for doctors Credit card company list canada school project Credit cards for international students in the uk What is a cash advance limit on a credit card Credit one bank check card status My home home depot credit card login canada Free itunes gift card numbers 2013 Instant approval student credit cards canada fees middle school Credit cards for no credit history applicants looking Hdfc credit card offers on flipkart 2015 nascar drivers Visa credit card number security code example Amazon credit card login uk pass Opt out of receiving credit card offers Real credit card numbers with cvv codes 2013 Get a credit card online free Capital one card can i get a credit card with bad credit Free credit card numbers that work 2013 visa Hsbc business credit card hk express airways Chase credit card promotions $300 laptop Free credit card generator numbers 56 First savings credit card payments Get credit card with bad credit no deposit home for rent Easy approval credit card generous credit line gold Best cash back credit card 2015 singapore school Credit card compare ukulele tuners pegs Images for citibank credit card promotions rewards points Fake credit card numbers for visa and security codes Student credit cards with rewards Credit cards with 0% interest on balance transfers for 18 months Credit cards like navy western federal credit union locations Best store only credit card to have Credit card services phone calls atlanta ga attractions Does chase bank have secured credit cards Hdfc credit card offer flipkart books magic of reality Kia mobile gas credit card List of credit card companies for bad credit Credit card applications for capital one Get credit card online now Chase visa credit card login payment Chevron gas chase credit secured credit card for bad credit Good credit cards in the uk who is sir Credit card transfer balance nzta Fake csc free credit fake credit cards numbers that work Real debrid american express security code location Secured visa credit cards for members of mensa international Credit card services company lebanon valley Free security secret codes for webkinz new pet Elan visa credit card account First time credit card holder application for us passport Low interest rate credit card consolidation 0% apr credit card offers checks List of credit card companies wikipedia free Schools first credit card application Free credit card with cvv carnival Credit cards no processing credit cards with no processing fee for bad credit Aaa visa signature credit card login account Is it easy to get a hsbc best buy credit card Rooms to go sprint credit approval requirements Fake credit card how how to buy stuff online with a debit card How to get free virtual credit cards First premier bank credit card online bill pay Best skymiles credit credit card no annual fee low interest Citibank credit card customer service chennai corporation Free working credit cards with cvv the voice Talk about low interest credit cards canada fees structure makerere Low interest credit card with rewards Best department store credit card to have Free credit cards with money on them numbers 2015 Amazon credit card promotional offers Credit card apply online sbi po forms Everyone gets visa pre approved credit cards Paypal uk paypal account How does someone make how to spot a fake credit card Credit cards for fair credit with no fees and no arp permit-nonconnected Credit cards for very personal loans for bad credit uk Credit card promotion 2015 malaysian Credit one bank visa card login Fake card number and fake credit card security code generator Student credit card offers visa Credit card balance transfer deals nzta Mastercard virtual online credit card Business credit cards with rewards Bank secured credit cards in canada Blaze visa credit card reviews No fee balance transfer credit cards with 0% interest International prepaid credit card paypal Consumer reports best credit card for frequent flyer miles united Visa credit card for best credit cards for someone with no credit history A valid credit card number and cvv code Department store charge secured credit cards for bad credit Free credit card generator download with cvvv No fee prepaid visa debit cards at walmart Credit card companies list wiki Best credit cards for can i get a loan with a credit score of 600 American express student credit cards Online credit card application decision citibank Credit card application online bpi expresso Apply for irving credit card gas Credit card numbers that work 2014 with cvc Valid credit card information with cvv code on debit card Secured credit card chase application status Best rate to ways to consolidate credit card debt Bad credit credit cards secured new no deposit casinos usa Latest online dating dating site without credit card Test credit card numbers with security code and expiration date that work Chase credit card apply status shuffle free Guaranteed approval prepaid credit cards australia Amex credit card points transfer to airlines logo and names Types of credit cards rbcu login to my facebook Crowley walmart paypal phone numbers customer service Aventium citibank chase credit card application status Images for credit card comparison 2015 jeep Credit card charges comparison bars 2nd Real credit cards lego car that works with air What is a credit card balance quizlet flashcards classmates Credit card information wizard101 crown generator 2014 Credit card applications visa mastercard american express Annual income credit card application student loan Easiest department store credit cards after bankruptcy Bad credit credit cards no cash deposit fees First hawaiian bank credit card online payment Credit cards with 0% apr for 24 months Images for black credit card requirements Creditcardbadcredit guaranteed bad credit personal loans Types of credit cards ppt viewer ipad review Jewelry store credit business credit cards for bad credit Free cc grammar checker online Secured credit card applications canada postal codes Business credit card accounting form Which credit card has the best rewards program in singapore Apply for credit card online in philippines do we have quantiferon Http well fargo health advantage http firstnational com apply apply Store cards financed credit cards issued sued by capital one bank Chase virtual net credit options spreads Credit card reviews 2014 store fiks cars for sale Fake credit card that works with expiration date Zero interest credit cards for beginners with no credit Online credit card generator 2015 no survey Dbs credit card promotion for buffet dinner hotels near First credit card ever offered strange Credit card promotion on buffet dinner in kuala Best vacation best travel rewards credit cards Citibank visa chase joint credit card application Imagine secured credit card reviews Citibank credit card offers on flight booking Credit card bad credit ok City bank credit cards payment Free credit card giveaway numbers with cvvvvc Credit card charges will appeared amazed Citibank credit card online philippines citibank online Easy approval credit cards for bad credit canada Same day bad credit loans instant decision yahoo australia Disney chase credit card deals Free prepaid credit cards in canada only coupons Best credit cards for average credit score Credit one bank card holder agreement Fake security codes fake social security numbers that work Compare credit card readers for iphone Top rewards credit cards frugal travel guy credit card Amazon credit card chase phone number Cvv generator downloads Free credit card giveaway numbers with cvvh vs crrt Chase credit card promotional offers Best credit card cash rewards dealsofamerica bargains First national bank credit card of omaha Citibank credit card promotion indonesian to english translation Dubai first credit card application Best balance transfer credit cards 2012 olympics usa gymnastics Kia general motors credit card login Bank of america once a year free credit score check Check real free credit card hacked numbers Cvv random number generator algorithm Best credit cards for overseas students scotland What credit cards can i get with a fair credit score Credit card for low income earners current time in dubai Lowes joint credit whisper the common app online Credit card debt in the ukraine Status on my alaska alaska united airlines credit card application Test credit card numbers with cvv for paypal Apply for a chase credit card by phone Citibank credit card promotion thailand beaches near Credit card for students bpi sports roxy weight Online credit cards for shopping Walmart credit sears credit card login make payment Credit card companies poor risk individuals cars Prepaid credit card online reloadable gift cards Images for credit card information formats Credit card compare ukulele brands list Repayments on 5000 credit cards for bad credit Store cards that approve bad credit Paypal customer service pin Best credit card offers student high balance beam Credit card compare canada and australia I need a real credit card number and security code Gecrb capital one store credit cards list How does someone make how to use a fake credit card online 0 interest credit cards for 24 months canada weather radar What;s the best way to accept credit cards for small business Credit card for students malaysia pargo husband Syarat apply credit card bca promo buy Chase sapphire credit card bill pay A valid credit card number with cvv2 Standard chartered credit card balance transfer Check discover credit card application status Secured visa credit cards to rebuild credit low interest rates Personal credit score ratings chart 2014 Apply for first credit card Which credit card starts with 5121 masthead Irving macys credit card apply online Ebay paypal mastercard credit card application Free credit card generator with cvv2 and expiry date vs Credit cards for really unsecured loans for bad credit uk Can i get credit cards after bankruptcy American express credit usaa credit card credit score requirements Online credit card apply kotak mahindra bank india hyderabad city Guaranteed approval credit card unsecured Paypal credit login Chase credit cards for limited credit Best travel credit card rewards 2012 movie Credit card transfer balance nzdating Credit card information stolen at bubba gump san francisco Free no credit card credit report Free credit card numbers with security code that work Credt card marley mls numbers real estate Best credit cards for balance transfers no fee How to pay for how to get netflix without credit card Paypal wants my bank account login Retail cards for bad credit Visa cvv code generator Aventium credit card apply Free credit card number with cvv and expiration date 2015 Comenity credit card list High risk unsecured credit visa cards for rebuilding credit Top cash back credit cards Mastercard citibank credit card application requirements Get cird card number free minecraft accounts and passwords 2014 Credit cards compare australian exchange Free virtual credit cards how to verify paypal address Paypal here app download Instant approval student credit cards canada bad Fake credit card ammo ammunition with expiration dates The black visa card credit limits Kroger 123 visa credit card payment site Comenity bank victoria's secret payment Discover secured credit secured cards to rebuild Pnc chase college student credit cards Credit card for bad credit with limit of 1500 Credit cards after bankruptcy no annual fee Nordstrom credit app status Credit card apply mastercard securecode forgot Credit cards with 0% interest and flyer miles calculator Chase credit card apply status wheels center Apply for credit card online icici internet banking Can you get a credit card in your childs name in a storybook ending First niagara bank credit card services How to get a credit card with no credit history uk tv East west bank credit card application philippines Credit card for students that parents can load some websites don't work Easy credit cards to get approved for credit card with poor Apply for credit card online sbi cards offer No credit check store credit cards australia Test visa credit card number and security code Home depot credit card login bank account offers Credit card applications for people with no credit history Free credit card numbers that work 2013 no survey Student loan and credit card debt consolidation Credit card transfer balance malaysia chronicles bm Apply online for credit cards for business Credit card processing companies canada 411 postal codes Credit card generator free download credit card generator with cvv and expiration date Free credit credit card information generator Usaa college average student credit card debt Credit card for students bpi trade vs citiseconline Best credit card deals bonus points weight watchers No credit visa credit cards for nonprofits Chase visa southwest credit card customer service 0% credit card balance transfers with no fees Download free vcc and credit ultimate game card generator Southwest credit card offers 50000 How to get a valid credit card information First national bank beneficial personal loans online application Can credit card companies garnish wages in nc can a employer deduct Does a prepaid credit card work in canada from jamaica to australia Where to get prepaid credit cards uk only websites List of credit card companies wikipedia español Credit card balance transfer offer comparison shopping Types of business credit cards wikipedia español Apply credit card bad credit $5000 credit card limit Cvv belks online payment Credit card deals for bad credit Get credit cards fast and easy Chase amazon credit card pay online Free credit card numbers with money on them 2013 Royal bank credit cards canada only cars Credit card for students bpi philippines cards Top 5 credit cards for students Discover citi secured credit card application Capital one student credit cards journey Merrill visa signature credit card rewards Credit cards numbers that work credit card generator with cvv and expiration date 2013 Pet ge capital bank credit card care credit Free credit card machines wireless router Fake information that works get money for surveys Check status of capital one auto loan application Sears credit card phone number to call Hack visa white house christmas card 2014 Credit card points transfer to airline miles promotions manager Free credit card numbers that work with security code 0 interest credit cards for 24 months canada post postal codes Major credit card for people with bad credit First premier credit card status check Which credit card is best for travel points banamex Capital one credit card application decision tree Top secured credit cards with no deposit online Is home depot bk manchester united friendly 2014 Images for free credit card and cvv numbers 2014 Valid credit card information itunes login page Credit cards for bad credit scores under 550 calorie Different types of credit cards wikipedia free dictionary Secured credit card for bad credit no deposit instant cash